Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

nemusela som nic, maly ju odniesol do spajze a povedal "haji". a vybavene:-)
nemal potrebu ju ani jest ani odbalovat. rozmyslam, ci nemam davat malemu nejake probiotika a vitaminy, aky mas na to nazor. zatial nemal ziadne lieky, nemuseli sme riesit nijake sopliky, nic, lenze teraz neviem, je viac v kontakte s detmi.

GoFruit

A čo si spravila?
U nás majú všetci zákaz, vždy sa spytaju vopred a dostanú zamietavu odpoveď. Ale stalo sa mi že svokra bola s mužom vonku s malým a najaka j.blina dala synovi do ruky keksik a naši nezakrocili. Tak som ich potom spucovala, že čo jej niečo nepovedali. Ako môže niekto dať bez opytania cudziemu decku hocičo jesť????? Čo ak by malo alergiu?

evcca

cawte, mna dnes od rana ide rozhodit od nervov, prve co moja svokra napchala malemu do ruky bola cokolada, to fakt ti ludia su uz tak primitivni?

gucciok85

GoFruit- chapem, aj ja som bola predtym zavisla na sladkostiach, teraz uz vobec nejedavam sladkosti, jedine sladim medom. No obdivujem ta, ze vies takto vydzat pri vitarianstve za vsetkych okolnosti. Ja si viem predstavit take stravovanie len v lete.

GoFruit

Gucciok Este k tým pecenym veciam, sladkosti a zákusky do mňa nedostane nikto za žiadnu cenu, je to to najhoršie, navyše odkedy sa takto stravujem, sladké sa mi protiví. Dakedy som ale bola na tom až tak zle, že som na raňajky dokázala zjesť študentskú pečať 200g. Bola som závislá na sladkom.

GoFruit

V: melón, guacamole s raw pizza krekrami, 2 veľké rajčiny /staré sorty, nie obchodové, tieto boli ružové / no a prejedla som sa.

GoFruit

Sedmikraska mne sa pri menzese vyplatí vždy jesť čo najzdravsie, nemám žiadne zvláštne chute, ale čím zdravšie jem, tým ľahší a bezbolestnejší priebeh.

Gucciok, manžel no to je kapitola. Síce uznáva túto stravu ako zdravú, lebo vidí na mne, že som zdravá, napriek tomu, že dojčím, a teda mi to určite odoberá riadne veľa vit. a min. z tela, som zdravá stále.
Ale on je príliš závislý na jedle na to, aby na ňu prešiel. Často mi dokonca v hneve vytkne, aký som mimozemšťan, či to vlastne zo srandy. V hneve som fanatik. Nedá sa so mnou jesť v restikach, zháňanie jedla je zložitejšie ako keď vojdes do obchodu a kúpiš všetko na jednom mieste. Niekde vnútri uznáva, že mám pravdu, ale svojej pizze a chleba sa nevzdá... Takže nie je s našou situáciou úplne zmierený.
Na oslavy takmer nechodíme, s bežnými ľuďmi si nemám veľmi čo povedať, ale ak už sa niekde vyskytneme, tak už všetci vedia, že mne nemusia nič špeciálne pripravovať, donesiem si ovocie a som vybavená. Ešte sa ale stane, že neodolám a ochutnám z vegánskych jedál. Ale to len ak si manžel naberie, tak od neho.

Sedmi_kraska

Dnes
R:jablko, broskyne, hrozno
D: jablko,broskyňa
O:tvaroh a lyžica medu
V:paradajky, ľad.šalát. uhorka a kozí syr a 1 zemaková placka ... ach jaj, mám MS takže chute sú všeliaké..škoda, dúfam že zajtra mi to pôjde lepšie :)

A niečo o mne :
Takže mám 18 rokov, študujem gymnázium 3.ročník :) A už odmalička ma mama viedla k zdravému živ. štýlu, kt. je v podtstate nezdravý ale zdravší ako taký normálny :D som sa zamotala, proste mama nás vždy učila jesť veľa ovocia atď. , ale môjho vita stravovania teraz nie je nadšená...v podstate ma v tom nikto nepodporuje,vraj som rozmaznaná a špekulujem...ja sa tak ale proste cítim najlepšie :) v budúcnosti by som možno chcela študovať aj nejakú školu zameranú na stravovanie...no ponáhlam idem s aučiť :) ..tak pekný zvyšok dňa prajem :)

gucciok85

GoFruit-a muz ma nato aky nazor? podporuje ta v tom? a ked idete na nejaku oslavu?odmietnes tie varene,pecene veci,alebo si das zo slusnosti?

GoFruit

ale ano, dost casto to porusim a zjem vareny hummus, alebo sem tam ochutnam nieco co uvarim pre muza, ale len trosicku
raz do tyzdna jem s manzelom oblubeny salat s pecenymi zemiakmi a trochou raw kozieho a ovcieho syra
orechy a semena jem velmi malo, nebavi ma ze ich treba pred jedlom namacat na 8 a viac hodin, casto namocim a potom nezjem a vyhodim.
sem tam zjem raw dehydratovane kupene krekry a tie su z orechov
ale casto to vlastne porusim len ak nemam dostatok ovocia doma, ked cestujeme a presuvame sa alebo som frustrovana, v tazkych situaciach, inac su dni ked som 100% raw