Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

gucciok85

GoFruit-tiez makrobiotiku velmi neunavam. Ked jem aj obilniny tak jedine bezlepkove.To mas pravdu o tych enzymoch.
A jedavas aj nieco ine okrem zeleniny a ovocia

GoFruit

to uz by som radsej nejedla pomarance v lete, ked su z afriky, ale v zime? ked su z europy? no vazne nechapem preco ich nejest, ked chutia uplne najlepsie, samozrejme treba kupovat kvalitne a hlavne zrele a bio, potom ta nema co ochladit
jedine ovocie po ktorom mi byva zima je vodovy melon, ked ho jem vychladeny

GoFruit

to je blbost ktoru hlasa makrobiotika, mna rozhodne pomarance nechladzuju, je to napokon subtropicke ovocie, nema preco. Mne tato strava problemy nerobi, vyliecila ma zo vselicoho mozneho, a naozaj neverimv makrobiotiku, pokial viem obilie nie je vobec zdrave, jasne ze makrobiotika je tisickrat zdravsia ako bezne stravovanie a jedenie syrov a masa, ale vsetko varit a nejest ovocie, len dake jablka, to neuznavam. Varenim sa z jedla stracaju enzymi plus sa okysluje, nechapem preco varit nieco co sa da jest surove. Co na makrobiotike neznasam najviac je to zbrojenie proti ovociu, co je okrem zelenych listovych salatov ta najzdravsia vec na zemi.

gucciok85

len pytam lebo v zime ked sa jedavaju pomarance ,banany, mandarinky- to ochladzuje telo, a na zimu to nie je idealne, je nachylnejsie na prechladnutie.
A bio zelenina- tak jedina kapusta, kel, cvikla, mrkva, petzlen, a popripade mrazena zelenina.
Telo sa musi v zime ohriat.

GoFruit

ine ovocie, to ktore je prave v sezone cize pomarance a manga, no a banany a tu sa da zohnat bio zelenina aj v zime

GoFruit

dnes rano: smoothie z 3 nektariniek, 2 bananov, 3 opuncia fig (kaktusove) a 7 dl OJ, boze ludia to bolo fantasticke, v zivote som asi nepila lepsi smoothie, musela som ale prepasirovat cez sitko, kvoli zrnieckam z opuncia fig

O: prave jem cerstve datle, a hrozno

Dnes som bola na stretnuti mamiciek v La Leche League, pre kojace matky, preberala sa tam otazka kojenia na verejnosti a hlavne natlaku, aky casto vyvijaju cudzi ludia ci rodina na kojace zeny, a ich sproste otazky, ze dokedy budu este kojit... No a riesili tam aj moj problem, co som dakedy mala s kojenim, ale na nic prevratneho neprisli. Skoda, ze som o tejto skupine nevedela dakedy, mohlo sa to mozno vyvijat inak.

GoFruit

R: smoothie z 5 bananov, manga, 3 nektariniek a OJ
O: hrozno
V: 5 bananov, trochu melonu, 6 fig,
stava zo salatu, zihlavovych listov a 3 velkych mrkiev a jablka (lebo to nechutilo bohvieako)
hummus s redkami a trochou papriky

Sedmikraska, ak chces, napis nieco o sebe, nech si pod tvojim nickom mozeme niekoho predstavit