Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Ahoj Rosemary, podla toho ako chces aby sa tvoja mala stravovala. Dojcis a chces pokracovat? Chces sa pokusit o co najzivsiu stravu?
Napisem ti ako sme to mali my:
Zacali sme prikrmovat zhruba v 6 apol mes. Maly je dojceny este stale. Prikrmuj len ked zbadas, ze uz je pripraveny, moj sa vrhal na nase banany a jablka. Odmietal zmixovane jedla. Jedol od zaciatku kusky ovocia. ROzmackala som mu hrusku s avokadom. ALe to nie hned na zaciatku. Takze zacni bio bananmi - ine by som dietatu urcite nedavala. Struhaj ci mixuj jablcka, hrusky, Teda ak chces vita dieta. Ak nie, tak napare mozes mrkvu uvarit. Syn jedol coskoro na to aj granatove jablka, ani raz sa nedrhol nicim, nastastie. Rajcinky jedol, uhorky.
Teraz nie je vobec 100% surovy /tak na 75% /, neda sa to, kvoli otcovi, ktory nie je surovy a nechce byt. Dieta bude vzdy chciet jest to co vidi jest rodicov, manzel je na ranajky chlieb, bohuzial syn sa nan strasne namotal, aspon mu nan natieram avokado, ale pri pohlade na to trpim. Ale co uz. Dieta bude vzdy preferovat priemyselne chute, slane, to je navykove, lahko sa je, rozpusta na jazyku, netreba hryzt. ROzhodne by som ale takemu malemu dietatu nedavala ziadne obilninove kase ako sa to odporuca, deti nemaju vobec na to enzymy aby ich stravili, v literature sa udaje dost rozchadzaju, jedni hovoria ze az do 5 rokov, ini 3 ci 4 r. Ak mas este nejake otazky, kludne sa pytaj.

Evcca casto rozmyslam nad tym, ako mozu byt ludia tak zavisli na jedle. KEd vidim aky je muz nadrzany na cerstvy chlieb, no rozum mi zastava, je mi to tak luto, ze tym dzga mojho syna. Tieto veci som si mala rozmysliet este pred vydajom a rodenim, ale vtedy som nevedela ze budem raz vitarianka a ked som otehotnela, verila som, ze dieta ma neposkvrnenu intuiciu a nenecha sa tak lahko oblbnut nezdravym jedlom. Dobre som sa mylila.

R plus O: smoothie spenat OJ 5 bananov a jahody
O : hrozno

evcca

ja som s malym isla podla knihy od Bukovskeho, samozrejme, ze bez sojovych produktov. jablko, mrkva, zemiak, cuketa,....
ale GoFruit je v tom lepsia, skoda, ze som ju nepoznala uz vtedy.

Rosemary

Ahojte, som na vita asi tak 2 roky s menšími - väčšími úletmi, neskôr oľutovanými, ale čo už... chute sú niekedy silnejšie než rozum. Teraz mám 7 - mesačnú dcérku a pomaly zavádzame príkrmy a preto sa vás chcem spýtať, čo dávate vašim malým papať počas celého dňa. Dosť ma to zaujíma, lebo som z toho nejak zmätená a neviem čo jej mám vlastne dávať. Tak poraďte. Dík.

Sedmi_kraska

ahojte :)

ja dnes:
R broskyne + hrozno
D: roskyne
pred obedom ešte jablko
O: paradajky, čínska kapusta,eidam a domáci kečup
V : paradajky

Každý deň si aspoň v 1 jedle vždy doprajem niečo čo nie je raw, aj ked sa to čo najviac snažím obmedzovať :)

evcca

caw, ja vcera
r: smoothie- banany, cucoriedky a pomarancova stava
des: hrusky
o: cvikla, cuketa, salat,rajciny a kusok zeleru
ol: hrozno
v: hrozno
a dnes som z toho opat presladena, takze dnes mam chut len na zeleninu a nejake tie orechy.
muz sa mi smeje, ze chodim s malym do zahrady na lov, len s tym rozdielom, ze nelovime mamuty, ale ovocie a zeleninu.

GoFruit

Halooo, kde ste vsetci?
NApisem vcerajsi jedalnicek, ktory je vzorovejsi ako dnesny:
r: stava z 3 sladkych granatovych jablk
o: hrozno, vela hrozna
v: hrozno, melon,
stava z rimskeho salata (ten mam najradsej,mnam) a mrkiev
hummus s redkovkami a paprikou

evcca

niekedy mam pocit, ze ano, ale su dni ked si myslim, ze si to len nahovaram. zaciatkom oktobra idem na odbery, tak som moc zvedava.

evcca

na na zs nemam ani ja moc dobre spomienky, gympel o nieco lepsie, ale stale na bode mrazu, vyska v cechach uz ako raj na zemi.
po sladkom mi je nejak divne, strasna unava.

Najčítanejšie články