Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

no my tu mame takych 17 stupnov, raz prsi raz nie, ale boli sme vonku, tu ked je skaredo, tak rodicia s detmi nejdu von, casto sme v parku ci na ihrisku sami

no ja kebyze nekojim, tak tiez sa niekedy neprinutim najest

r: smoothie z 2 nektariniek, 3 bananov, 3 fig opuncia, OJ
o: sa mi nechce, zjedla som len teraz 3 banany

GoFruit

moja sestra bola sikanovana na strednej, a aj na zakladke ju deti bili, a ja som tiez nebola extra stastna na zs, takze uz len to je dovod, Karen Ranzi pise o dcere, ze na zs sa jej zacal kazit zrak a tak rozmyslali nad dovodom a zistili, ze su to tusim stresy v skole, tlak a tak zacala homeschooling a zrak sa napravil

GoFruit

vau ty si nejak na zeleninu, obdiv
nooo tak transsibirsku magistralu si viem aj ja predstavit a aj manzel by chcel, skoda, ze som toho viac nestihla pred narodenim syna
ja tuzim po thajsku a myanmarsku a mozno nepal zatial, aaaach

evcca

viem o tom, inak na slovensku je skolstvo dost o nicom asi tak ako zdravotnictvo.
dnes sme cely den vnutri, lebo prsi a maly uz chodi jak "zurivy tiger". je to nezvyk, doteraz sme cca pol dna travili vonku.
o tych tropoch u teba nepochybujem. ja mam zalusk na transibirsku magistralu.
inak dnes:
r: cviklovy salat
o: cviklovo-paradajkova stava, hrasok, mrkva, kalerab, naklicena sosovica
ol: orechy
nejak mi nevychadzaju ranajky, vstavam okolo 7.hod a nedonutim sa najest skor ako okolo 10.

GoFruit

to s tym klimatickym pasmom som nevedela a to ani nebudem riesit, ak by sa mi postastilo ist na dovolenku do tropov, idem bez vahania.
prave si citam, ze v Be sa da robit homeschooling a je to stale popularnejsie
chcela by som to robit, len asi by som sa musela vzdat prace, vsak? no musim si to riadne nastudovat a zrejme najst robotu na doma, ejha
vies o tom, ze aj na Svk sa da robit homeschooling, prve 4 rocniky na ZS, nechcela by si? www.hslda.org
ale je to strasne obmedzujuce, inac Be dost sprisnilo, ale na SVk je to dost o nicom

evcca

ja dufam, ze vydrzime bez atb co najdlhsie. inak o tom nastavovani imunity do 5rokov som pocula, len aj s takym dodatkom, ze dieta do 5rokov by nemalo menit ani klimaticke pasmo.
u nas sa ochladilo na 11 stupnov a to vcera sme mali 28, no hroza.

GoFruit

Doktori často zbytočne predpisujú atb. Tu to dosť riešili, že atb sa predpisuje aj ked nie je treba al v prípade virusovych ochorení. Podľa mňa pokiaľ sa stravuje zdravo, atb nebude treba.

evcca

napadlo ma to preto, lebo nepoznam dieta v okoli, co nebolo uz na atb. a druha strana su synteticke vitaminy, sama neviem.

GoFruit

mozno to nechaj tak, kym neuvidis, ci ochorie... vraj do 5 r by mali byt deti doma, lebo nemaju dostatocne vyvinutu imunitu na to, aby boli v skolkach
ja by som nedavala umele vitaminy synovi a ani sebe, neumele a organicke som este nevidela nikde, neverim, ze telo anorganicke mineraly prijme, a vitaminy davam len C, ked je chory, aj to len sebe, on by to nevypil
probiotika, to skor by som davala, s tym nemam nejaky problem, len aby tam neboli zbytocne pridane latky, mozno skus tie co predava damian, ak myslis, ze treba

GoFruit

r: smoothie 3 figy opuncia, 1 nektarinka, OJ zo 4 pomarancov
o: banany
hrozno
V: stava z 1 salatu, zihlavy, 3 mrkiev, pol uhorky, bola velmi horka zo zaciatku, ked som si zvykla na chut, bola mi nasladla a nehorka
teraz som mala nejake raw krekry
a mala som 1 varenu kukuricu