Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

maly mi veci nevypluva, nastastie, to by boli trapne komentare od muza, ze mu asi ta zelenina nechuti a nebude po mne. sice obcas pluje maso, ale to ho da len na jazyk a potom ho priam chirurgicky oddeli od ostatnej stravy.
s dlzkou jedenia sme na tom podobne, pol hodiny na ranajky, obed aj veceru a na 80% musim pri nom sediet, ale to mi neprekaza.
aky mas nazor na kozie mlieko?

GoFruit

Rosemary, je na tebe či dáš malej v zime varenú stravu. Ale ak budeš dojcit, nevidím dôvod prečo by jej to nemalo stačiť. V každom pripade uvidíš na nej. Ale ak ju budeš stravovať ako by si seba, čiže jej dáš čo najviac surového stravy, získa z nej dostatok kalórií.
Môžeš nám písať ako sa to vyvíja.

U nás sa neje mäso a žiadne kravske výrobky /až na manželove palacinky/. Ani vajcia nekupujeme. Vlastne keď varíme, tak len vegánsky. A raz do týždňa je šalát s raw kozimi syrmi. Na tie manželovi siahnuť nemôžem. Závislosť.

Evcca ináč syn vypľúva mnoho vecí, akoby sa mu nechcelo žuť a prehltnúť. Pritom má už aj stoličky. Napr. papriku len ocicme a vypľuje, ale pýta si ju a ľúbi ju. Niekedy aj uhorku. Niekedy ju ale pekne zje. Som z toho zúfalá lebo toľko dobrého jedla sa tak vyhodí. Dakedy to robil so všetkým. Aj jablká len vyšťaví a vypľuje. On strašne málo je. Kúsok chleba je pol hodku. Je to na nervy. Neviem prečo má taký vzťah nevzťah k jedlu. Je to trápenie vkuse Ho núkať lebo sám by nejedol ako je deň dlhý. Aj slabucko priberá. Z cestovinovych jedál povybera len cestoviny.

Maoam, čo ja viem tie gumové medvediky sú dosť nezdravé. Ale pekne papáš. Ak to chceš ešte vylepšiť, najlepsie je čo najviac si o tom čítať...o surového strave a jej pozitívach či škodlivosti varenych vecí, mňa to vždy nakopne.

Včera som ešte jedla hrozno a banány a zasa raz hummus s redkami a paprikou a odšťavila som rímsky šalát.

evcca

inak GoFruit, zavislost na jedle je fakt sila, ja to viem posudit z vlastnej skusenosti a nikdy viac. raz mi na to psycholog povedal velmi pekne nazory, ale to je osobne, takze mozno niekedy niekde inde.

evcca

so stravou mame aj my doma konflikty, muz je klasicky vsezravec a maly ho chce jasne,ze napodobnovat, takze obcas je to o nervy. ale stale nastastie existuju u nas zakazane potraviny, ktore sa nejedia, ako kravske mlieko, soja, udeniny,...
maly dost odmieta maso, syry zje, ale to uz musi byt, chlieb,len ked upeciem doma.
sladkosti su velky problem, lebo babky... ale idem na to aspon podla knihy od bukovskeho a je to aspon aky-taky kompromis. nastasie maly jedava vascinou so mnou, takze ma pri kazdom chode, bud ovocie, ale castejsie surovu zeleninu a takto pomaly, snad to raz pochopi. ja sa spolieham na jeho intuiciu.
inak mi nechce jest cviklu, ochutna, tak za lyzicku a viac ze nie, ale vzdy ked ju vidi, tak tu lyzicku si da.

Rosemary

No takže vita dieťa asi v našej rodine ťažko vychovám, aj keď v tehotenstve som o tom dosť snívala, ale musím byť trošku realistická. Ide o to, že mám ešte dvoch starších chlapcov 5 a 10 rokov, ktorí sa stravujú bežnou stravou aj keď mäso takmer odmietajú, syry jedia tiež málo, horšie je to so sladkým, ale tiež oproti iným deťom aj tých sladkostí jedia menej, no ale tu musím podotknúť, že na tie som ich nenaučila ja, lebo aj keď som ešte nebola raw, tak som bola proti tomu dávať deťom sladké. Ale rodina a susedia urobili svoje a ja som sa asi málo bránila, neviem. Manžel jedáva tiež bežnú stravu aj mäso, aj keď ho nemusí mať každý deň, a na raňajky si už dlhé roky robieva ovsené vločky. Má veľmi rád aj moje zelené smoothies alebo iné "sladké" vita dobrôtky, ktoré si raz za čas urobím, horšie je to so zeleninou, to zje trošku ale ako hovorí asi by sa z toho nenajedol alebo keby toho zjedol veľa, tak by mu asi prišlo zle. Moju surovú stravu akceptuje, lebo som na ňu prešla po dosť vážnych zdravotných problémoch. Takže by som bola rada aspoň keby sa malá stravovala zdravšie podľa možností. Dojčím ju stále a prikrmujem ju už takmer 2 mesiace, na budúci týždeň už bude mať 8. Zatiaľ som jej dávala všetky možné druhy ovocia, čo sme mali doma v záhradke + banány, dávam jej aj mrkvu, cuketu, rajčiny, uhorky, rozmixované s avokádom. Zatiaľ všetko raw. Má veľmi rada zelené smoothies povedala by som, že ešte radšej ako len samotné ovocie. Ide mi ale o to, že už jej toto asi nebude dlho stačiť a hlavne v zime budú tie možnosti aj dosť obmedzené, tak teraz rozmýšľam nad tým, či jej mám zaradiť do stravy aj nejakú varenú ryžu, pohánku, zemiaky,...

Maoam

GoFruit, este som chcela napisat, ze ja som prestala sladit (cukrom) uplne, kedysi sa tu kupovalo kilo cukru kazdu chvilu. Teraz mam balenie na rok (pre navstevy) :D do kavy :D.

Maoam

GoFruit, mne dost pomohlo vylucit klasicku bielu muku uplne, ked mam chut na obilniny, tak len celiaticke (aj muku mam pre celiatikov) a pohanku tiez jem, ked mam chut na obilniny. Ale vseobecne ich jem velmi malo, no zvysila som prisun surovej stravy, to ano a velmi to vidim na traveni, tu zmenu, to sa uz neda porovnat s tym, co bolo, vlasy sa mi velmi zlepsili, uplne prestali padat, lesknu sa, huste su, kaderia sa :-), koza je tiez v lepsom stave. Ale mam stale co robit. Ale ja jem aj varene, polievky mam velmi rada. Ale varim vsetko bio, vela cerstvych vnati, vsetko pestujem v kvetinacoch :D.
Ja jem vnat aj surovu, najradsej mam petrzlenovu. Ale tak ml. vyrobky tiez jem (tvaroh). Je vsak pravda, ze jem obcas sladke (gumove cukriky), tych sa neviem vzdat :D.
Ale tak ja som novacik, zaradujem postupne zmeny.
Co sa tyka este toho partnera, tak ano, je to tak, proste vegan k veganovi, vitarian k vitarianovi. To sa inak asi neda, teda aby neboli konflikty, zvlast ked je dieta, lebo tomu davaju jest obaja...

GoFruit

och syn mi zmazal, co som napisala, tak este raz strucne,

podla toho co pises, uz aj tak sa super stravujes, hlavne aby si bola zmierena s tym co robis. MOzno sa raz dostanes dalej mozno nie.

hej, uz som vytriezvela a viem, ze iba cisti raw par moze vychovat raw dieta. skoda. keby som bola pred svadbou uz raw, nevydavala by som sa, pockala by som si minimalne na vegana.

ja uz si zivot bez zelenych stiav ani neviem predstavit a bez smoothies tiez. v istom zmysle som zavisla, ale nie chorobne

Maoam

GoFruit, ja poznam jeden par, kde su obaja vegetariani, ona sa ale stravuje skoro vegansky. Tam to ide, lebo vlastne veria v tu istu vec, stravuju sa rovnako a aj dieta tak ucia. Ale vitarianstvo je este ovela prisnejsie. Neviem ako je to pre muza, ci dokaze fungovat len na ovoci a zelenine (+ pohanke), teda ten tvoj s tym asi ma problem.
Ohladne tych obilnin, ja jem obilnin velmi malo a to, co jem vsetko pre celiatikov, ja mam velky problem s psenicou, mukou a vyrobkami z nej. Katastrofa. To nejem uz snad druhy rok.
Dost mi to pomohlo ohladne travenia. Snazim sa zaradovat vela surovej stravy, kazdy den, aj odstavujem, aj smoothies si robievam uz :-), ale na vitarianstvo zial nemam.

GoFruit

Maoam, nebudem klamat, zo zciatku boli velke konflikty, ja som nevedela akceptovat situaciu. Je strasne tazke vidiet, ak niecomu veris, ze tvoje vlastne dieta za ktore si zodpovedna, si nici zdravie. VIem ze toto bezny clovek nepochopi. No muz sa snazil, ale nedalo sa to vecne skryvat ze je chlieb a cestoviny. Takze som musela ustupit a hladat kompromisy. Napr. ak robime cestoviny, tak len pohankove. To nie je obilnina, takze to mu dovolim jest. Aj chlieb som pokusala najst aspon bezglutenovy, ale manzel to nechce jest, lubi tie nemecke razne cierne chleby. Uz len cakam kedy zacne syn pytat syry, ach jaj.
Pre mna je najlepsie ked muz robi, vtedy stravujem syna vitariansky. Ale ked je doma, a nebodaj varime, tak musim vymyslat aspon kadejake zdravsie prisady

Najčítanejšie články