Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Maoam

GoFruit,podla mna dost vela analyzujes, aj to, co nemusis a vytvaras si tak tlak, zbytocny..to nemyslim v zlom, co pisem, prave naopak. Rada by som ti pomoct. Niekedy je menej viac a zasa dostat raz mykozu, ked si mala par rokov klud, je ludske. Telo nie je stroj. Ak raz za tri roky prechladnes alebo dostanes mykozu, nie je to nic strasne..
Ale zasa nemozes od svojho tela vyzadovat, ze uz dozivotne neochorie na nejaku malickost, ako je lokalna mykoza alebo nadcha, chapes...
A ak mas vela stresu, tak sa vobec necudujem, navyse prisla jesen...to je zaberak na kazdy organizmus, ten prechod do ineho rocneho obdobia, ochladenie a tak.
Este ma napadlo - nechodis nahodou do bazenov, plavat a tak, lebo to tiez casto byva zdroj nakazy, aj ked si ta vzhladom na tvoj zivotny styl a prisne zasady neviem predstavit v chlorovanej vode :DDD.

GoFruit

Maoam, to mi napadlo hned ako prve, az na to, ze nie som vyznavac Pasteura a teda na tie kydy neverim, no keby som mala dobru imunitu, tak to nedostanem, cize chyba je tak ci tak vo mne.
Ale myslim, ze najblizsie je ta psychika - som dost miestami nevyrovnana, nezvladam niektore veci, ked maly neposlucha, jeho spanok, jeho nejedenie, a tak. Minule som si dokonca vravela, ze keby som vedela, ake to bude tazke, tak nemam v zivote dieta a myslim, ze prave tato myslienka mi to vyvolala, asi.
Ja neviem, mne cesnak ani cibulu netravi, dakedy davno ano, jedla som jej vela, ale v poslednych rokoch nie. Wandmaker a Douglas su velmi proti cesnaku a cibuli. Tak na mna sa to hodi.
Inac som predsa len nebrala mast, ktoru mi odporucil gyne, a je mi ovela lepsie, uzivam probiotika s co najviac kmenmi a plus si davam do posvy kolagen a tiez probiotika a sprchujem ladovou vodou, co je des. Tak snad uz som na dobrej ceste.
Rosemary ovocie nie je problem, i ked viac zeleniny nezaskodi, to je jasne. Douglas to krasne vysvetluje a verim tomu, kopec ludi z 30bananov sa vyliecilo z kandidy. A ti jedia ako ja.

Maoam

GoFruit: stres zvysuje nachylnost na premnozenie Candidy ale mohla si ju dostat aj od muza (pohlavny styk), ak nepouzivate prezervativ, kludne ju moze mat on a ty si to len od neho dostala.

Rosemary

Kristinu Nolfi som čítala aj ja. Do smoothie si dávame to čo máme doma, teraz momentálne už len kučeravý kel, mangold, púpavu a občas petržlenovú vňať. Narodila sa s nízkou hladinou železa v krvi, doktorka jej predpísala Maltofer, namiesto neho som jej dávala "buriny", najskôr cez mliečko, potom do smoothies. Železo už má v poriadku.

evcca

rosemary, mne sa tiez osvedcil obcas cesnak a cibula, hlavne, ked je obdobie viroz, nastastie nemam problem s ich travenim.
vela pozitiv o cesnaku je pisane v knihe od dr.Kristine Nolfi- liecenie surovou stravou, je to taka kniha na zaciatok, aspon ja som ju citala ako prvu.
co davas malej do zeleneho smoothie?

Rosemary

Psychika a stres urobia svoje, dokonca aj akokoľvek zásadotvorné jedlo zjedené v strese, sa mení na kyselinotvorné a keď je v čreve kyselinotvorné prostredie tak candida sa tam veselo množí. Takže keď ješ s malým a vidíš ako vypľúva jedlo, stresuje ťa to a tak...
Mohla by si skúsiť aj jesť viac zeleniny ako ovocia, to ovo len doobeda, aspoň na nejaký čas. A mohla by si si sem tam dať aj nejaký cesnak, má veľa pozitívnych účinkov, ja ho milujem aj cibuľu a chilli.
Keď som sa stravovala "normálne" tak som s candidou bojovala dlhé roky a mne pomáhali sedacie kúpele s tea tree olejčekom, stačí pár kvapiek do teplej vody a posedieť si tam aspoň 20 minút každý večer. A spávať bez nohavičiek.
Inak ja mám zasa už asi od apríla taký ekzém okolo očí, tiež si myslím žeje to zo psychiky, nikdy som to predtým nemala, ale tri deti dajú fakt zabrať, uvidím čo to urobí cez zimu, vtedy mávam tak viacej času aj pre seba. Začne to takými malými pupienkami a v priebehu niekoľkých dní sa zväčšia a potom je to dosť nepríjemné, vtedy si na to párkrát dám krém od kožnej, na chvíľu pomôže a po týždni-dvoch sa to zase zopakuje. Zišla by sa možno aj nejaká tá hladovečka - možno by to vyriešila ale to až tak za dva roky keď malú odstavím a dovtedy sa s tým ale nechcem trápiť, tak tiež som z toho na nervy.

evcca

jasne, ze je to psychika, ja odkedy som riesila problemy s robotou, tak sa neviem zbavit kutikov.a spanok, tuzim spat, ale budim sa o 5 a aspon si vychutnavam, ze lezim so zavretymi ocami, kym sa syn nezobudi.
vcera som zaspala uz o siedmej, bolela ma hlava, nastasitie aj maly sa ulozil ku mne a zaspali sme nad zvieratkovou knizkou.
vianoce by som zrusila, ved vsetci po nich vyzeraju len prekrmeny a z tolkeho jedla ich hned lapi nejaka viroza a opat len sedia doma na zadku a pchaju sa.

GoFruit

Rosemary, viem sa uplne vcitit do tvojich pocitov, aj mne behaju az zimomriavky po tele a robia sa mi mdloby, ked sme v prostredi plnom bezneho jedla. Syn tiez ked vidi deti jest sladkosti tak ich pozoruje a snazim sa vtedy odputat jeho pozornost. Uz rozmyslam, co na vianoce. Co???? Nechcem mu davat rybu, ale do r.ti preco vsetci tak baziruju na nejakych sprostych tradiciach??? Ja by som na vianoce vobec nevarila tie smradlave ryby a ktomu milion inych sraciek. Ale, co s rodinami? Joooj.
Jasne ze sem pis, je super ze sa tu o tom mozeme porozpravat, len sa vykecaj.

baby, toto ste uz zazili? ja len ziram a snazim sa pochopit, kde sa stala chyba a vkuse nad tym rozmyslam ale chytila ma riadna mykoza. Zacala som si davat probiotika, no akokolvek uvazujem vychadza mi z toho len to ze kojenie a nedostatok spanku mi zjavne skodia. ANi nie nedostatok ako to prerusovanie, aj 10 krat za noc, niekedy, ja mam lahky spanok, na ulici je casto hluk, zakraka mi pod oknom vrana a uz som hore. Lebo ked sledujem co jem, tak po ovoci sa to len mierne zhorsi ale rychlo to odznie. Po zelenych stavach sa to rychlo zlepsi na chvilu. Po varenom je to katastrofa. Zaraza ma to, lebo Graham tvrdi ze candidu zhorsuju tuky, ale tuky skoro vobec nejem. No vlastne v poslednom case som ich jedla celkom, ale teda oproti beznym ludom je to nic. Mate nejake myslienky? Velmi zle to znasam, lebo odkedy som na tejto strave, mi nic nebolo. Prestat dojcit neprichadza do uvahy, prcek by to neprezil. Spanok, no tiez neviem ako vylepsit. Spat sama v obyvacke, ktora je do dvora, ale syn este v noci je. Teraz uz len raz alebo ani raz, ale aj tak. Ach jaj baby, gynekolog mi volal ze nech si kupim bezny krem. TO zlozenie ma odradza, co by ste robili? Najviac ma nici, ze boj s kandidou je na dlhe trate.
Dnes som strasne malo jedla, len smoothie s 3 bananmi, 5 opuncia figami a OJ a hrozno
teraz vecer som mala hummus s redkovkami a paprikou
Este mi napada ze by to mohlo byt aj zo psychiky.

Sedmi_kraska

R : broskyne +hrozno zo záhrady
D: jablko zo záhrady
O:čínska kapusta, vajice, redkvičky
V: to isté čo na obed
V2.paradajky + redkvičky

Rosemary

Jaj prepáčte že sa tu tak rozpisujem, ale nemám sa s kým na túto tému porozprávať, a potrebujem sa vykecať. Strašne dobre mi to padne.
Malej zatiaľ dávam:
ráno - zelené smoothie alebo len rozmixované ovocie
obed - zeleninka
večera ako ráno
A pomedzi to, predtým aj potom, a aj v noci mliečko, mliečko, mliečko. Vodičky si sem tam trochu cucne ale príliš piť nechce.
Myslíte, že to je dobre alebo by som jej mala dávať aj večer zeleninu aby si veľmi nezvykala na sladkú chuť? Ja jem zeleninu aj na obed aj večeru, ovocie si dávam ráno a potom neskôr po večeri keď mám chuť.

Najčítanejšie články