Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Lia este ten kefir, no ja neviem, je aspon surovy? Co je dovolene, je na tebe, kazdy si vitarianstvo vyklada inac. Kravske mliecne vyrobky by som ale urcite nejedla. Ani surove. Kozie raz za cas jem. V anglictine mas raw vegan stravu a tam nepatri teda ziaden zivocisny vyrobok. Vitarianstvo ale asi je len o surovej strave, nemusi to byt hned veganstvo, aj zivocisne vyrobky sa daju jest surove, ale mozno sa mylim.

GoFruit

Ahoj Lia, vitaj.
Napis viac jedalnickov, podla tohto sa mi zda ze jes privela tukov. Zo zaciatku sa ti zdravotny stav zlepsi, ale potom to zacne telu vadit. Ale mozno sa mylim a zjedla si ich malicko, lebo ved kvantitu nepises. Toto pisem aj pre inych raw foodistov, ludia nekombinujte tuky s ovocim, ja som tak tiez zacinala, nie je to spravne. Zanesene telo ti neda najavo, ake je to zle, ale raz ked budes zvnutra zdravsia, budes take smrady prdiet ze sa nebudes stacit divit. Nic v zlom, napokon sa rozhodni podla seba, ja len ze na to upozornim ostatnych.
OJ je orange juice, doma odstavena pomarancova stava, to je zaklad mojich smoothies, akosi nemam rada smoothie, kde je miesto toho voda.

Baby ja ani nestiham ist za pc, syn vynechava poobednajsie spanky, dnes zaspal na mne v satke. Vecery ani nemam.
Rosemary, kandida je prec, fuc. Kazdy den si davam rano a vecer citronovu stavu, aby som udrziavala zasadite ph.

Dnes som malo jedla, rano nejake fifi banany, na obed veganske jedlo, potom puding z 3 hurmi kaki, 1 pomaranca, jahod a stavy z granatoveho jablka a 1 pomaranca. Bol to konzistenciou ozajstny puding. A vecer salat z uhoriek, rajciny a papriky a trosicku opecenych zemiakov s kecupom a susene paradajky v oleji /neraw/. No hroza, ale nemala som kedy jest a potom to na mna dolahlo.

Syn zacal opakovat po nas slova. Minule v parku krmil svoju kamosku hroznom a bananmi, taky bol zlaty. Aj si dali pusinky.

Lia86

Ahojte raw-ťačky :)

Oddnes začínam s raw stravou, zatiaľ som len na začiatku, študujem materiály a podklady ktoré som pozháňala. Dnes som si urobila na raňajky a desiatu smoothie z jabĺk so šupkou, manga a cez noc namočených ľanových semienok, plus mletá škorica. Na obed domáce rajčinky, paprika, cibuľka a bazalka, kvapka za studena lisovaného olivového oleja. Na olovrant som si vzala vlašské orechy. Dnes idem na veľké nákupy :) Mám dve otázočky, ako je to s kefírom, ten sa môže? Bo na nete som sa dočítala, že sa môže, ale trošku ma to zaskočilo... A vo vaších jedálničkoch sa často objavuje skratka OJ, prosím, čo to znamená?

evcca

cawte, ja vcera
r: voda s citronom a medom
des: jablko, banan a dva grepy
o: mrkva, kusok hokaida, cuketa, rajciny a hlavkovy salat
ol:hruska a hrozno
v: ako obed

Rosemary

GoFruit no to máš pravdu, že tie zápaly a podobné veci súvisia so stravou, aj som nad tým tiež rozmýšľala, lebo asi 3 dni pred týmto, ako sa mi zablokovalo to mlieko som si dávala každý deň k obedu aj kúsok chleba. No a tie zápaly, čo som mala predtým, tak pri každom bábätku som mala jeden, pri prvých dvoch chalanoch som ešte ani nesnívala o vita strave, a teraz ten tretí pri malej, to bolo ešte keď bola úplne malinká a vtedy som tiež jedla dosť vareného. Vlastne som sa pokazila v pôrodnici a potom kým som sa vrátila na vita tak to chvíľu trvalo. Mne sa vlastne osvedčuje byť radšej úplne raw, pretože nejak nedokážem dať si len kúsoček niečoho vareného a dosť. Keď si aj niečo dám, tak ma to láka dať si aj niečo ďalšie. Keď som na 100% raw a poviem si, že nič varené jesť nebudem, tak ma to po pár dňoch aj prestane lákať.
To je super, že už ti je lepšie, to by ma veru nenapadlo že soda bic. môže na candidu pomôcť, dobre vedieť. Síce už som ju našťastie dlho nemala, ale aspoň niekomu poradím. Inak mňa hlava bolieva keď som veľmi unavená, alebo idem niečo vybavovať alebo na nákup a nemám sa dlhší čas čoho najesť, tak aj vtedy, no a potom by som zjedla aj neviem čo a práve vtedy ma aj lákajú vareniny ale najviac chlieb a iné pečivo. Možno aj preto ten ekzém.
Na tie výplachy si zatiaľ netrúfam, lebo neviem kam by som dala malú a ani kde to tu na okolí robia. Ale dala si mi chrobáka do hlavy a premýšľam nad tým, že by som si urobila šank prakšalánu, kedysi som si to občas robievala, aj to by mohlo hádam zabrať, čo si o tom myslíš? Ty skús ten výplach a potom napíš či ti to pomohlo na tie fľaky.

GoFruit

Rosemary, toto sa mi stalo len na zaciatku, pravy prsnik scervenel a ztvrdol a bolel. Ozajstny zapal som ale ani raz nastastie nemala. Pomaha masirovat pod co najteplejsou vodou. Inac aj to pripisujem tejto strave, ze ziadne mastitidy ci ako sa to vola som nemala. Raz sa mi to stalo v noci, bolel prsnik a chcela som prebudit syna nech ho vycucia a ani za svet sa nedal, az som pri nom od nervou plakala a nadavala, ze akurat teraz prespi celu noc, no bol to des, lebo ved kazdy ma strasil zapalmi. Mala sem este aj zo 2 ci 3 razy horucku, ale zase nie vtedy ked som mala stvrdnuty prsnik.
Vtedy som ale bola tak asi iba na 75% mozno ani to nie raw.
Dnes sa mam skvele, ziadne svrbenie, boze to je pocit. Neviem ci to uz uplne preslo, snazim sa byt co najsurovsia. Vcera som vecer stretla znamu ktora robi zajazdy do mexika, kde vedie colon cleanse seancy. Tak som sa jej spytala, co by mi poradila a povedala, ze odstavit zazvor a sodu bikarbonu. Tak som na veceru odstavila rimsky salat 4 mrkvy a dost velky kus zazvoru a vypila. Este pred tym som vypila pohar sody bi. Hned po nom sa mi ulavilo, kedze zalkalinizovala organizmus. Toto vydrzalo posobit zhruba do 2 v noci. Potom som zacitila znovu svrbenie, tak som vstala a dala pohar sody bi a probiotika. Svrbenie som odvtedy necitila, ale rano som vypila pohar s citronovou stavou vo vode. Pisem to preto tak podrobne, ze mozno to niekomu pomoze. Skratka je nesmierne odlezite odkyslit organizmus a v takom sa kandide nepaci. A je super ze sa to da zvladnut aj bez liekov a masti.
Inac vcera ma bolela hlava, mam pocit ze od probiotik, brala som ich strasne mnozstva, miesto 1 denne aj 20. Asi nieco z vedlajsich latok zauradovalo. Pretoze takmer ma na noc presla bolest a v noci ked som si dala 5 toboliek probiotika ma ukrutne rozbolela.
Takze rano som odstavila citron, ten nepomohol, ale potom 5 velkych pomarancov a takmer mi to preslo, este to nie je uplne ono.
Rosemary, k tvojmu ekzemu, nechces ist crevne vyplachy? To by mohlo pomoct nie? Ja som v poslednej dobe bola asi na 4 ci 5. A este sa teraz chystam, lebo to bezny clovek neveri, ale sme strasne zaneseni. Inac ja odkedy som otehotnela sa mi na tvari blizko nosa z kazdej strany robia cervene flaky, potom si zmiznu a zas sa objavia, vyzeram hrozne, brala som to tak, ze hormony, ale uz neviem, kedze teraz to uz mam dost dlho a pokrylo sa mi to supinkami. Snad to po vyplachu zmizne.

Rosemary

Včera som ale zažila šok. Poobede z ničoho nič obrovská hrboľatá hrča na prsníku, ťahajúca sa od bradavky skoro až pod pazuchu, bolestivá ako h...do. Už som sa zľakla, že to budem mať zasa zápal prsníka, prekonala som už tri. To by som zasa bola odpísaná na niekoľko dní. Našťastie to bol len upchatý mliekovod. Pomohla večerná masáž v teplej vode a ráno malá úplne všetko vytiahla. Po tých mojich predchádzajúcich zážitkoch som ani neverila, že takéto niečo môže tak rýchlo prejsť. Jááj ja som teraz asi najšťastnejší človek na svete.
GoFruit a ty ako, už sa máš lepšie? Dúfam, že hej, lebo nejako sa neozývaš ako sa ti darí.

evcca

cawte, vcera
r: hlavkovy salat
des: cviklova stava
o: hrasok, kusok tekvice hokaido, mrkva a cvikla
ol: hrusky
v: cuketa, rajcinova stava, paprika
v2: kopa vlasskych orechov

Maoam

GoFruit, nechcem ti moc kecat do tych veci, lebo ja som uplne iny typ cloveka, ale netlac tak na seba, na niektore veci musi clovek najprv dorast a dozriet a ono to pride postupne, aj ta schopnost napojit sa na seba atd. Chapes, uz si presla taky kus cesty, netlac tak na seba, lebo tym si len vyrabas vnutornu nepohodu, stres a nervy, zbytocne..
Tak ako sa deti ucia postupne, ucime sa postupne aj v dospelosti a co nevies teraz, budes o par rokov mozno uz vediet, chapes..to chce cas, vyvoj, priestor..

Ked ta citam, vzdy mam pocit, ze mas nejaky podvedomy strach, ze to 'nestaci', ze to 'nie je dost dobre', pritom sa tak strasne snazis a robis veci super..
Ale nic a nikto nie je dokonaly.

A mat raz za tri roky mykozu je uplne normalne.
Telo nie je stroj, fakt. :-))

keep cool! :D

Maoam

:D, daj potom vediet ci sa ti to zlepsilo, urcite nemaju problem objednat, tu vela lekarni objednava lieky z Holandska, lebo maju nizsiu dan na lieky :DD

Najčítanejšie články