Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

Hmmm, no asi to naozaj netreba preháňať, lebo tým sa vlastne buduje imunita, a vlastne ani sa to nedá. A tie parazity, na to teraz vôbec nemám čas, skúsiš to? Ja už keď som to čítala mi to pripadalo hrozne zložité a nie to ešte robiť.
Ozaj, GoFruit, keď ješ tak málo tukov alebo žiadne, nie si stále vyhladnutá? Lebo ja sa len zo samej zeleniny a ovocia akosi nedokážem zasýtiť, a keď nie tuky, tak si dám aspoň namáčanú pohánku, naklíčený ovos, mungo, šošovicu alebo tak. Musím sa najesť poriadne lebo inak mám zasa chuť na varené blbiny. Ako dlho si vlastne vitariánka? Prejde ma toto niekedy?

GoFruit

No že mne to nenapadlo s tými vlhcenymi utierkami....
Dnes malý našiel na ihriskuloptu hral sa s ňou a hneď do pusy. Problém s tými parazitmi je aj že sa nechcem stat hneď paranoidna a hneď všetko utierat. Napr. prídeme z vonku domov, umyjeme ruky ale mám teraz všetko s čím sa tam hral dávať pod vodu? Loptu mu zvyknem umyť, ale veď stačí že neumyjem kolesá od bugyny...tie rád chytá. Myslim že to je vopred prehrany boj. A áno boj s parazitmi je hrozne ťažký ked to čítam ani neviem kde začať.
Dnes som ešte jedla durian, šťavu ako včera, surové krekry trochu varenej kukurice.

Rosemary

Armanov príspevok som čítala, len sa mi zdal dosť zložitý ten boj s nimi, s parazitmi.
Pusinky od cudzích ľudí - bleee, ja nemám rada ani keď malú chytajú za ručičku, keď sa jej prihovárajú. Veď ona si dáva ručičky do pusinky. Zo začiatku som to aj každému vysvetľovala, ale potom ma to prestalo baviť, lebo neverila by si ale niekto sa na to normálne dokáže aj uraziť. Takže teraz nosím stále pri sebe vlhké utierky a ideš.

GoFruit

Rosemary pre seba by som dehydrator nepotrebovala, nejem takmer vobec tuky. Ale citala som, ze ak chces vychovat surove dieta, tak je prepotrebny. Dieta treba stale putat novymi vecami,farbami tvarmi co sa tyka jedla. Ak tam nie je sol a glutamat sodny vsakze.

Vcera:
r: stava z cerveneho grepu a granatoveho jablka, je to vynikajuca kombinacia, skuste, mne to velmi chuti
O: hrozno a banany
v: 2 hurmi kaki, cca 200 g durianu
stava z rimskeho salatu, 3 mrkiev fialovych a oranzovej, 2 listov kelu

dnes:
R: stava z cerveneho grepu a granat. jablka
stava zo 4 pomarancov
O: fifi banany
teraz pijem smoothie z 5 bananov, 5 pomarancov a listov bok choy

Rosemary, vcera som bola na hornom vyplachu, hehe, aj so synom, flaky su slabsie ale nezmizli. Potrebovalo by to asi riadne probiotikum a nie tie smejdy co predavaju v lekarnach.
Inac baby, neviem ci ste zachytili v teme Paraziti armanove prispevky, ale ja zacinam byt presvedcena, ze moj terajsi divny zdravotny stav je vysledkom parazitov. dost ma to trapi, ale v noci ma v poslednej dobe svrbi telo, nie je to sucha pokozka. Aj sa zvyknem velmi potit v noci, no neviem, ale po tom co som si vsetko o tejto problematike nacitala, som si ista, ze ich mame vsetci. Staci kontakt soo zvieratami. No zakazte dietu hladkat psov, strkat ruky do zeme a davat si prsty do ust, vsetko olizovat, to sa neda ustriehnut. Parazita sa da chytit aj len pusou na lico. Musim im vyhlasit vojnu, neexistuje aby vo mne nieco takeho zilo.

Inac neznasam ludi, co pridu k mojmu synovi a davaju mu pusy, cudzi ludia. fuj hnus, od dnes zacinam byt asertivna a vynadam kazdemu, len vo franine sa mi to asi nebude robit tak spontanne.

Rosemary

Ovocie so semiačkami a orechmi som jedávala aj ja, vlastne až dovtedy, kým som neobjavila toto fórum, No a tiež som sa čudovala, že tak prdím-smrdím, keď papám tak zdravo... :DDD
No ale teraz mám dilemu,ako jesť napríklad taký mak. Včera som si namočila, že si dám, ale vôbec mi to nechutilo, tak som si z neho urobila mlieko, ale ani to mi absolútne nechutilo, až keď som si ho osladila troškou medu tak už sa to vcelku dalo. Evcca, myslím že ty mak aj ľan jedávaš, chutí ti to aj samotné?
Ja jem tukov asi tiež dosť, ale kombinujem ich so zeleninou, a to až tak hádam nevadí, neviem. Som aj dosť chudá a keď ešte k tomu aj dojčím - nechcela by som zase celkom vyschnúť.

Rosemary

GoFruit, som rada, že si sa toho zbavila. Vodu s citrónom pijem aj ja každé ráno už niekoľko rokov, už si ani neviem predstaviť, že by som si ju nedala. Je to tá najlepšia "káva", úplne ma to nakopne.
A tá sušička je úplne úžasná, hneď by som ju brala. Ja mám len takú kúpenú u nás v elektre a teda tá teplota sušenia nič moc. Závidím ti ju ale len v dobrom, samozrejme.

Sedmi_kraska

Ahojte :) vidím tu krásne krásne jedálničky plné inšpirácií :)

Ja som včera papala :
R: smoothie - špenát, hlávk.šalát,banány, polka grepu ,jablko a hruška

D:hrušky,banán

O: hrušky

Ol:paradajky, a kúsok kozieho syra abryndze a domáceho kečupu

V: to isté čo na olovrant

Inak baby ja tých tukov moc cez deň nezjem (ak nerátam dnes tie syry) ...koľko a kedy tukov (orechov,semen) vy papáte ? :)

Krásny deň prajem :)

evcca

cawte,to je super, ze opakuje slova, nas maly zopakuje len co chce a kedy chce. on je proste tvrdohlavy cely po mne:-) taketo pusinky poznam, jemu, ked sa niekto paci, tak tiez ho pusinkuje, je to nadherne.
mna osobne orechy s ovocim nafukovali, hoci ako kombinacia mi to chutilo.
vcera r: smoothie- banany, hroznova stava, jahody a ribezle
des: tiez smoothie
o: salat z kapusty, mrkvy, avokada, zeleru. k tomu odstavena cvikla.
ol: mrkvanky
v: cuketa a hrasok
v2: orechy
neviem sa zbavit kutikov, uz ma to zacina hnevat, lebo je to podla mna otazka psychiky, lebo mam aj uplne stuhnute trapezy. tak pekny den. ja asi zacnem dnes s medom- snivalo sa mi o nom a prisiel mi na chut.

Lia86

GoFruit,
Dakujem moc za rady. Dnes som mala na ranajky opat smoothie z jablk, manga a lanovych semienok, vcera som nezjedla vsetko na ranajky, tak ma pekne v praci pockali dodnes :) desiata cez noc namocene mandle (asi 50g), obed rajciny, asi tak dve vacsie, polka malej cibule, dve papriky, bazalka, petrzlenova vnat, kvapka olivoveho oleja, olovrant dve broskyne, neskor dve broskyne a polka bananu aby som zahnala hlad pred fyzickou aktivitou, vecera pomixovane rajciny (1-2), cesnak, kapustove listy a lanove semienka, o deviatej ma chytil velky hlad, tak som dala polku bananu a jednu mandarinku. Zatial papam ked som hladna, ale posnazim sa to vyselektovat do 5-6 jedal...

GoFruit

pre tych co chcu kupit vitamix, v mojom oblubenom nemeckom online obchode ho maju iba za 569 eur, to je o 120 eur menej ako som ja zan dala, boze ved to je ako zadarmo.
www.perfektegesundheit.de
dodavaju aj na slovensko
Evcca idem si u nich kupit dehydrator, nasla som, ze najlepsi je zrejme Sedona od Tribest, pretoze naozaj zachovava stanovenu teplotu, co ine nerobia. www.perfektegesundheit.de