Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Maoam

Baby, tak pre vas tu to bude asi usmevne, ale pre mna dost velky uspech, vcera som bola na biotrhu, nakupila zasoby ovocia, zeleniny. Posledne dni sa mi darilo jest vela surovej stravy, na moje pomery teda dost.
Chcela som sa vas opytat, ci jedavate strukoviny, napr. vo vode namocena fazula a pod? Alebo davate klicit ci ako to jedavate (ak)?

evcca

mne raw strava upravila pravidelnost menzesu, pokial to porovnavam, tak je slabsi a menej bolestivy. su dni, ze ani neviem.
ale ja mam recept na nesurovy hummus, takze tu je: uvareny cicer cca 3dcl pomixovat s 2PL oleja a 4-6PL vody, trochu soli, korenia a cesnaku, plus pasta tahini. obcas tam prihodim susene rajciny a potom vynecham sol.
spravila si mi nan chut, ale kedze som nejaka prechladnuta, tak som len na stavach.

Lia86

Ahojte, moj vcerajsi jedalnicek:

R: koktail z pomaranca, jablk, hrusky, broskyne
D: broskyna
O: rajciny, paprika, naklicene fazulky mungo
OL: cez noc namocene mandle, tesne pred jedenim olupane (asi 50g)
OL2: broskyna
V: domace cervene hrozno

Takze vcera cista raw :)

amsterdam

mna boli stale brucho,ked jem surovu stravu,malo by to byt prave naopak,ze surova strava lieci...mal som esofagitidu,ale uz je to zhojene,no to brucho ma stale trapi

GoFruit

evcca das mi prosim ta recept na hummus?
Rosemary, ja jem kupovany vareny hummus, zialbohu.
Maoam, odkedy som zacala s raw stravou, menzes bol slabsi a hlavne menej bolestivy. Po porode, ked prisiel znovu bol velmi silny kym som nepresla na takmer 100% raw, no okrem toho hummusu, som raw.
Podla toho, co viem a z vlastnych skusenosti, bolesti pocas menzesu suvisia s prisunom tukov. KEd nejem tuky, menzes neboli. Teraz ked som dostala posledny menzes, zjedla som dost durianu, no asi 200 g, to je tucne ovocie asi ako avokado, hned ma zacalo boliet brucho.
Inac ja sa tym netajim, ja by som bola stastna, keby moja MS uz zmizla, pripadne bola 1 az 2 dnova a slaba ako mavaju vitarianky. K tomu som smerovala, kym som neotehotnela.
tu je jeden clanok od debbie took, mne sa to pozdava debbietookrawforlife.blogspot.be
www.30bananasaday.com
www.30bananasaday.com
www.30bananasaday.com
a toto je mozno take najzajimavejsie
www.30bananasaday.com

Maoam

Baby, GoFruit, Evcca a dalsie, ktore tak zijete uz dlhsie, prejavilo sa to nejako na vasej MS (menstruacii?), napr. oslabenie krvacania, dlhsie intervaly ci az vynechanie MS? Viem, ze niektore tu kojite alebo ste dlho kojili, cize to velmi ovplyvnilo MS, ale ak nekojite, tak by som bola rada odpovedi na to. Dakujem.

Rosemary

Evcca, vrecúško na odstredenie nemám, precedím to iba cez husté sitko a poriadne vymačkám lyžičkou - v tom sitku. Cícer mi naklíči pekne ale na chuť sa mi zdá úplne hnus, pritom varený mám rada. Ale hádam stačí, keď jem naklíčenú šošovicu a mungo.
Eskimáčka, tú stránku som ti neradila kvôli pribratiu ale skôr tým zdravotným ťažkostiam. Lebo ja keď som prechádzala na surovú stravu, tak tiež by som si nevedela predstaviť takú drastickú zmenu, prejsť z bežnej stravy len na samé ovozelo. Stravovala som sa prevažne podľa receptov na vitakuchařke a zo začiatku mi bolo úplne úžasne, zmizli mi väčšie aj menšie zdravotné problémy, mala som kopec energie. Len v poslednom čase sa mi zdá, že to akosi stagnuje a niektoré problémy sa vracajú, napr. migrény a ekzém, tak som chcela skúsiť stravovať sa viac ako baby tu. Tiež som predtým veľmi schudla, mala som len 47kg na 164cm výšky a cítila som sa preto veľmi zle. Schudla som jednak kvôli zmene stravy ale aj vďaka častým návštevám lekárov a ich úžasnej liečbe. Teraz mám 52-3 a to mi príde tak akurát. Ale pri zdravej strave nemôžeš chcieť nabrať rýchlo, to sa podľa mňa nedá, chce to čas, len sa nad tým nemôžeš trápiť a skús aj viac spánku. A tých 100g mandlí je veľa, a aj dobré tuky sú tiež tuky a veľa ich škodí. A ani olej nepi. Radšej skús tie banány, tiež ich veľa jem. A potom ešte tie obilniny, či už naklíčené alebo varené, ale radšej tie bezlepkové.

Maoam

GoFruit, myslim, ze sme sa nepochopili. Vzala si to uplne inak,ako som to myslela ja.
Nevies o ake veci ide a nebudem to tu na verejnom fore rozpisovat, ked, tak via e-mail viac, ok? Vobec nie je pravda, ze tomu neverim. Kebyze tomu neverim, tak sa ani nad tym nezamyslam a netravim hodiny citanim vsetkeho okolo toho a premyslanim, ako a kde zacnem.
Co sa Miry tyka, ja vobec neviem, ze je makrobioticka, chcela som sa jej opytat iba na jednu vec, ale zatial sa mi neozvala.
Osobne sa viac priklanam k stylu, ktori popisujete vy dve s Evccou.
Ale dakujem za odpoved.
Len ta prosim, aby si nebrala vsetko hned negativne a proti tebe namierene, pretoze to je blbost.
Viac cez e-mail.

evcca

cawte, ja robim hummus s vareneho cicera, nejak mi cicer nikdy nenaklicil a obchodnym retazcom nedoverujem v takychto veciach.
rosemary, ako robis to mandlove mlieko, mas na to aj to vrecucsko na odstredenie?
lebo ja mam recept, ze nechat mandle namocene a potom rozmixovat na kasicku a odstredit vo vrecusku, ale to vrecusko som nikde nezohnala.

Najčítanejšie články