Evcca, vrecúško na odstredenie nemám, precedím to iba cez husté sitko a poriadne vymačkám lyžičkou - v tom sitku. Cícer mi naklíči pekne ale na chuť sa mi zdá úplne hnus, pritom varený mám rada. Ale hádam stačí, keď jem naklíčenú šošovicu a mungo.
Eskimáčka, tú stránku som ti neradila kvôli pribratiu ale skôr tým zdravotným ťažkostiam. Lebo ja keď som prechádzala na surovú stravu, tak tiež by som si nevedela predstaviť takú drastickú zmenu, prejsť z bežnej stravy len na samé ovozelo. Stravovala som sa prevažne podľa receptov na vitakuchařke a zo začiatku mi bolo úplne úžasne, zmizli mi väčšie aj menšie zdravotné problémy, mala som kopec energie. Len v poslednom čase sa mi zdá, že to akosi stagnuje a niektoré problémy sa vracajú, napr. migrény a ekzém, tak som chcela skúsiť stravovať sa viac ako baby tu. Tiež som predtým veľmi schudla, mala som len 47kg na 164cm výšky a cítila som sa preto veľmi zle. Schudla som jednak kvôli zmene stravy ale aj vďaka častým návštevám lekárov a ich úžasnej liečbe. Teraz mám 52-3 a to mi príde tak akurát. Ale pri zdravej strave nemôžeš chcieť nabrať rýchlo, to sa podľa mňa nedá, chce to čas, len sa nad tým nemôžeš trápiť a skús aj viac spánku. A tých 100g mandlí je veľa, a aj dobré tuky sú tiež tuky a veľa ich škodí. A ani olej nepi. Radšej skús tie banány, tiež ich veľa jem. A potom ešte tie obilniny, či už naklíčené alebo varené, ale radšej tie bezlepkové.