Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

Ahojte.
GoFruit, včera mi prišli tie knižočky od Wandmakera, už čítam a teším sa, že sa zase dozviem kopec nových vecí. Teraz sem ani nemám kedy chodiť, iba raz za čas sa pozriem, čo píšete, lebo ešte chceme využiť posledné ako - tak pekné dni vonku. Ale snažím sa už jesť lepšie, dneska samé ovocie a zelenina, iba kúsok avokáda, žiadne obilie ani orechy, a hneď je aj nálada lepšia.

evcca

sedmikraska, mne ked sa objavovali taketo chute, tak mi pomohlo jest viacej zeleniny. a este uz spominany hummus, ale ten som uz nemala davno.
GoFruit, jasne, ze napisem.

Sedmi_kraska

Ahojte, ja som teraz mala 3 dňový "pôst" aj ked taký skôr light, že ked som bola veľmi hladná dala som si šťavu z jablk alebo redkvičky, no dnes som sa dosť najedla, mala som aj chlieb a jogurt, a necítim sa veľmi dobre.
Inak teraz celkovo jem veľmi veľa jabĺk, milujem ich :)

Ráno si robievam zelené smoothies s banánmi a teraz mám takú novinku že sa snažím jesť len ked som naozaj hladná, chcem sa čo najviac naučiť počúvať svoje telo , inak som si všimla že mi akoby chýbajú bielkoviny. Lebo často má chuť na syry, vajicia...neviete o niečom, čím by som ich nejako efektívne dopĺňala aby telu nechýbali ? :)

GoFruit

fuha maoam, neviem posudit ci su to detox ucinky alebo nie, ale ja by som vychadzala z toho ze ano. ten hlien urcite, bolesti mozu byt tiez, unava je jasny priznak detoxu. treba to vydrzat pripadne ak chces priznaky zmiernit, upustit trosku od suroveho, jest ho menej a pomalsie zavadzat do stravy
Kichererbsen je tusim cicer, takze to je to z coho sa hummus vyraba.
diky evcca za recept, evcca mozem ta poprosit, napises mi na mail harmonialuv@gmail.com chcela by som nieco poriesit sukromne

Lia86

Maoam,

Velmi chutna je aj naklicena fazulka mungo. Staci cez noc namocit, rano vyliat vodu, sem tam preliat vodou, uz na druhy den zacina klicit a da sa jest. Dnes som skusala aj namoceny ovos nahy...

Maoam

GoFruit, dakujem ti za tvoju trpezlivost :-). Ten hummus chcem vyskusat, este som to nikdy nejedla.
Tu sa to robi z tzv. 'Kichererbsen', ja som to raz kupila a trci mi to v skrini, nevedela som, co s tym :DD a tak teraz si z toho vyrobim doma hummus a odskusam, ako mi to bude chutit.
GoFruit, este som sa ta chcela opytat, ci je normalne (intuitivne aj logicky mi vychadza, ze ano - je), ked sa pri zvyseni prijmu surovej stravy zacnu diat neprijemne veci, zahlienenie, nadmerne odchadzanie hlienov z tela (dutiny atd), nie je to ale prechladnutie, lebo to vyzera inak, bolesti v celom tele, strasna unava atd.

GoFruit

Maoam to co vidíš v mojich jedalnickoch.
Včera: r: citronova šťava, šťava z granatoveho jablka a grepu
Smoothie z 5 banánov malín OJ a zelených listov
Pila som ho aj na obed, boli to takmer 2 l,
O: hrozno
V: šťava z rímskeho šalátu, 2 kelove listy, 4 mrkvy fialové
Trochu hrozna
Trochu zeleninových cipsov nezdravych....

Maoam, sem tam nejaký orech alebo orechovy kreker ako pizza happchen od livefood ale to som už dávno nemala lebo nie sú k zohnatiu

GoFruit

Maoam, nejem strukoviny. Keď už ale chceš, tak naklicit sosovicu tá sa dá jesť aj surová. Fazulu by som surovú sa neodvážila. Alebo ak to chceš uvariť, aj tak je lepšie naklicit a variť s riasami. Potom sa vraj lepšie trávia a neprdi sa z nich.
Ináč ja zbožňujem chodiť na trhy. To je moje hobby, relax. Predajcovia má už poznajú, pokecáme, davaju mi lepsie ovocie, prípadne posepkaju nech niečo nekupujem lebo je to nekvalitné.

Najčítanejšie články