Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

Ešte ma napadla taká blbosť. Prichystaj si jedlo pre seba, nejakú pekne vyzerajúcu ovocnú misu alebo niečo také a vôbec si malého nevšímaj alebo sa tvár, že mu z toho ani nechceš dať a je to len pre teba a ako ti to strašne chutí a možno to ani nepomôže, ale treba vyskúšať aj nemožné. Ale nejak sa tým netráp, že ti nechce jesť. Jedna lekárka raz povedala mojej švagrinej keď jej malý nechcel jesť, že veď on od hladu neumre nech ho nechá tak. A ja si ani nemyslím, že by tvojmu malému chýbalo napr mäso alebo čokoľvek iné z bežnej stravy, a okrem toho ho kojíš takže keď aj zje máličko, vždy má ešte živiny z tvojho mliečka. Ja viem že je asi trošku menší alebo chudší ako by si chcela. Ja som bývala tiež malinká, vždy najmenšia z triedy a samozrejme aj najchudšia a čo? Som tu. Nie som síce vysoká ale ani nemám byť po kom a s váhou som tiež nikdy nemala problém. Takže...hlavne sa netráp, raz sa to určite zlepší. Dobrú nocku.

Rosemary

Ahoj GoFruit, teraz v posledné dni to tu ani nestíham sledovať, až teraz som zbadala čo si písala. Malej totiž rástli prvé dva zúbky a vôbec mi cez deň nespávala, iba asi tak 2x denne po 5 minút, už som bola úplne zúfalá a v koncoch, a tiež strašne máličko papala ale už zúbky vyliezli a zdá sa, že to začína byť lepšie. Aj so spaním aj s jedením.
Evcca má pravdu, deti skúšajú koľko znesieš, ale zase keď mu budeš stále niečo nanucovať, tak dosiahneš úplne opačný efekt. On by si možno aj dal, ale baví ho robiť ti naschvál. Mohla by si skúsiť mu len ponúknuť jedlo a keď nebude chcieť nechať ho tak a dať mu to na nejaké miesto, kde to bude vidieť a kde dočiahne a keď si ho nebudeš všímať možno si dá aj sám. Alebo by si ho mohla skúsiť kŕmiť pri pozeraní nejakej obľúbenej knižky alebo rozprávky. Aha a koľko má tvoj malý vlastne rokov/mesiacov? Predpokladám že asi tak dva roky. Mne v tom veku tiež chalani začali trucovať, dovtedy zjedli všetko a najhoršie to bolo, keď začali chodiť do škôlky. Môj starší mi vtedy hovorieval, že čo mu dajú tam je dobré a moje jedlo mu chutí ako keby v tom boli sople. No dosť ma to ubíjalo. A teraz je to úplne naopak, poriadne sa naje len doma inde nechce.

evcca

maly len skusa, kolko vydrzis a kedy povolis. tym som si presla tiez, u nas som ja ta prisna a manzel je ten, co kvazi rozmaznava. vybrala si si cestu a musis po nej ist, alebo to vzdas, ale potom sa budes musiet sama vysporiadat s tvojimi pocitmi prehry. sama vidis, ze aj ostatne deti trucuju, lebo svet jedla je hlavne o farbach a umelych chutiach, a cele je to jedna velka zavislost a vymyvanie mozgov komerciou.

Iba Katka

GoFruit samozrejme že mám v pláne to tu všetko prejsť, len v dobe keď som tu písala som bola v práci, kde nemám na PC internet, čiže len na telefóne a to sa mi fakt nechcelo, tak som len prebehla posledné príspevky :) No, niečo si pohľadám :)

Maoam

GoFruit, nechcem ti do toho moc rypat, co sa maleho tyka, ale z toho co pises ma napadlo, ze mozno by rad zjedol nieco ine, ine ako to, co mu davas, mozno mu to tak celkom nevyhovuje (?).
Ale vravim, ze nechcem sa do toho montovat, sama dieta nemam, takze nechcem mudrovat, len reagujem na to, ez pises, ze ti to odmieta, navyse on je dieta vo vyvoji, mozno mu treba ja ine potraviny (?), neviem radila si sa s nejakym odbornikom ohladne tohoto?

GoFruit

nastastie chleba nemusim riesit a to som dakedy zboznovala. Nemam proste nan chut aj ked kupime cerstvy chrumkavy.
Ale minule som mala krizu a mala som chut na vsetky jedla co som ako dieta jedavala. Je to tak silno zakorenene. Myslim ze by som nevedela byt rawfoodistkou na Slovensku keby som este aj s nasimi byvala.

GoFruit

evcca moj maly nema ziaden rytmus, vstava medzi 6:30 az 9:20 - to bol asi rekord. dakedy som ho davala spat tak o 20. Potom ale zaspaval aj hodinu, tak som zacala neskor, teraz tak medzi 20:20 A 20:50. Zavisi od toho ako veceria. SU dni, ked donho neviem nic dostat a tak sa jak blbec pokusam nieco mu nanutit cely vecer a potom to trva tak dlho ze ide velmi neskoro spat. Samozrejme, ze on by vkuse jedol napr. slane na oleji prazene durianove cipsy, s tym by nemal problem. ALe ked mu chcem dat nieco zdrave, odje malo ak vobec a potom sa trapim cely vecer s nim.

tu su RECEPTY pre tych, co chu prejst na surovu stravu, ale nechcu ist hned zostra, ale pomaly.
www.hacres.com Je to tzv. Hallelujah Diet, 80% surova. Mne sa tie recepty hrozne pacia, zacnem robit pre syna.
Inac makovo sezamove gulicky sa vydarili, velmi mi chutia aj preto, ze nie su nejak extra sladke, dala som malo datli. syn zjedol jednu malicku nasilu a aj toto zdrave jedlo odmieta, ine dieta by sa za tou dobrotou islo potrhat. Muz sa mi uz smeje, ze to este nevzdam a nenecham ho jest len varene. Teraz je hlavne granatove jablka a sem tam fifi banan. Vsetko ostatne ovocie odmieta. Chapete to? Mam pocit ze mi to robi naschval, co si myslis evcca? AKo by si to riesila keby si bola v mojej pozicii? Rosemary?
Vcera som citala ne jednom raw fore, mamicka pisala ze jej dieta odkedy prikrmovala, odmietalo varene jedlo. len surove. A dalsia na to napisala presne situaciu aku mam ja, cize nie som sama.

Maoam ako sa ti dari?

evcca

caw, ja som skusala susit krekry z mrkvy, zeleru a lanu, celkom fajn, len to bolo pracne a susilo sa to az az.... ale zahnalo to u mna chut na chleba.
kedy ti rano maly vstava?

GoFruit

Iba Katka, vitarianstvo je o surovej strave, mozes polievky nevarit, su recepty alebo skratka ak sa ich nevies vzdat tak jedz ich a okrem toho surovo, ved ako chces.
Ja som raz robila surovu polievku z uhoriek a kivi, to je oblubena kombinacia ale zdala sa mi kysla, treba do toho asi tie sladke zlte kivi. Alebo si kup knihy o surovej strave tam mas recepty, a rozhodne ti odporucam to tu prelistovat, su tu aj odporucenia na knihy co som dala aj nejake recepty ci jedalnicky na inspiraciu.