Rosemary, to sa takto neda povedat, kedze je to v percentach zo 100% toho co zjes za den. Takto to robia ti co sa stravuju 80/10/10, cize 80% uhlohydratov, to ostatne bielkoviny a tuky, pripadne mnohi robia 90/5/5 a tvaria sa ze sa citia este lepsie. Cize ja ti to takto nevyratam, existuje program do ktoreho si zapisujes denny prijem a on ti vyhodi presne ziviny mineraly vitaminy bielkoviny a percenta vsetkeho. Najdi si vo vyhladavaci cron-o-meter, zapis sa tam, je to zdarma a frcis, je to super. Tam hned zistis kolko tukov si mozes dovolit. Musis tam uviest svoju vahu a vysku, ci chces pribrat, schudnut alebo zostat na tej istej vahe a uz len vazis potraviny a zadavas. Zo zaciatku to robi vela ludi, tak zistis kolko by si mala denne zjest a vidis si aj vitaminy, len samozrejme treba brat do uvahy ze vitarian nepotrebuje take mnozstva ako vsezravec, cize miesto 800 mg vapnika na den ti staci tych 400 ci 500 mg. Cize toto sa mozno zda otravne, ale robi sa to len nazaciatok, aby clovek zistil kolko ma jest.
Tato otazka ohladom detoxikacie pocas kojenia zaujimala aj mna a studovala som si to, podla vsetkeho idu toxiny do mlieka, ale zaroven aj ziviny, cize dieta sa tiez detoxikuje. Cisto na stavach by som asi nebola, ak na teba nieco lezie, chod do DM, kup si vitamin C v prasku a ber hoc aj kazdu hodinu 1 g, to je 1/4 caj. lyzicky do pohara s vodou, velmi to pomaha. Vlastne pockaj, tvoja mala je na to asi mala, ja uz som to robila ked syn bol starsi, tie 3 g denne su ale urcite bezpecne aj pre nu /v mliecku/
vcera mi dorazila susicka Sedona, tak som vymyslela ze ususim durian, kupila som zmrazeny 1,5 kg a urobim krekry, zajtra ju vyskusam, je to celkom velka masinka. Syn hrozne slape na durianovych cipoch, kupujem mu take prazene, tak snad oceni take susene bez soli...haahha to by som vela chcela, ze bez soli aaaach jaj