Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

cavte baby, ja nemam vobec cas pisat, ale citam si vas.
Syn prestava spavat poobede, cize nemam ziaden volny cas. Vecer chodi neskoro spat, a odchadzam od neho asi tak o 21:15. je to hrozne, neviem co s tym, je pre mna tazke sa zmierit s tym, ze uz nebude spavat poobede, to nema ani 20 mesiacov. Ale vyzera ze to nepotrebuje, frci do vecera jedna raodst, aj som rozmyslala ze to bude stravou. Vitariani nepotrebuju spat tolko co vsezravci, on sice nie je uplny vitarian, ale urcite sa stravuje milionkrat zdravsie ako ine deti.
Susila som durian, no ako spravny vitarian na nizkej teplote, a to nemalo konca kraja, akurat bol manzel odcestovany, na 2 dni, tak som ho susila, cely byt strasne smrdel, durian velmi smrdi. Syn na nom frci. Nebudem ale moct viac susit, manzel ten smrad neznesie. RObila som aj 2 druhy krekrov, mrkvove a paprikove. Ja to nejem, iba syn. Ja nepotrebujem krekry ani ine recepty raw gourmet aby som bola surova. Su vsak mnohi ludia, co len vdaka nim vydrzia byt surovi.
Susila som aj figy, no tie boli fantasticke.
O chvilu idem robit makovo sezamove gulky, tak snad sa vydaria.
Inac som rozmyslala nad tym makom, ja mak zboznujem, mne chuti aj namoceny nepomlety, je taky nasladly, ale neviem ho zjest vela, navyse sa rychlo kazi, ani nie za 24 hod od namocenia je na nom plesen. PReto ho nejem vela, ale inac je sakramentsky zdravy. Zn, Mg, Ca...
Tak som hladala recetpy, vsetky su len na sladko, a ja sladkosti nechcem ani surove, nemam chut, mozno by ste mi mohli dat napady na nejaky makovy slany kreker, hodilo by sa vam nieco k maku? Lan mrkva alebo cvikla???
No idem urobit stavu a potom cez odstavovac prejdem ten mak so sezamom. A dam tam datle a pomarancovu stavu.

Iba Katka

No baby asi sa do toho vlozim odo dnes aj ja. Na svoj vek mam strasne skaredu plet a ziadne kozmeticke pripravky ani babske recepty nepomahaju. Myslim ze je najvyssi cas sa do toho vlozit. A mame doma kopec jablk od babky :)

Najvacsie problemy mi budu robit kolegovia z vratnice ktori mi stale do ruk vopchaju nejaky keksik a je tazke ich odmietnut.

Este by som sa chcela spytat (som tu cez telefon a je problematicke pozriet starsie prispevky) ako to je s polievkami ako je zeleninova a pod. Alebo musi byt zelenina cerstva?

evcca

ahoj, ja chodim naobliekana ako medved, hlavne rano a potom to cely den taham so sebou, lebo to nemam kde nechat. nemam rada zimu. ale inak v pohode. ja vcera:
r: voda s medom a citronom
des: dva banany
o: cviklovy salat, mrkva, spenatove listy a trochu hrasku
ol: jablka a hrusky
v: ako obed
a v2: pred 22.hod. hrozno

Sedmi_kraska

Ahojte :)

Takže môj jedálniček zo včera , nie veľmi ukážkový ale tak :

R: paradajky
D:banán
pred obedom hruška
O:pohánka s bryndzou a cibuľou
V: papriky nakrájané

Ako sa zozimuje , prichádzajú také chute jak keby som sa mala ísť uložiť spať ako medveď na zimný spánok do kelu :) ... všetko zajedám banánmi ...ach jaj

Ako sa darí vám ? :)

evcca

cawte, durian na Slovensku som ani ja este nevidela. u nas s malym funguje taka vec, ze ked vidi jest mna, tak to je aj on. je sranda, ze cviklu zje, len ked mu davam, sam ked papa, tak sa jej ani nedotkne, vyhrnie ju na okraj taniera.
na stavach som bola len dva dni, nechcem riskovat kvoli ppp, sice to bolo davno, ale certa netreba provokovat.
ja som bola vcera raw len na 90%, manzel doniesol parmezan a tomu som neodolala, tak som si odstipla.

Rosemary

GoFruit, ďakujem ti za rady, si strašne zlatá, ten cron-o-meter si pôjdem hneď vyhľadať, mňa to potom aj napadlo, že som dala dosť od veci otázku, ale včera som sa cítila dosť mizerne, to aj preto. Dnes už to bolo o dosť lepšie, takže nemusím ísť na šťavy, do DM-ky sa dostanem najskôr tak v pondelok a to už hádam dovtedy prejde úplne. Jem dosť ovocia, raňajky a večere si dávam už len ovocné a pijem dosť vody s citrónovou šťavou, takže hádam toho C-éčka mám dosť. Durian som ešte nejedla ani som ho tu u nás ešte nevidela, je to dobré? Skús to malému urobiť, nič za to nedáš, a možno sa budeš čudovať a bude mu to chutiť, alebo sa bude čudovať on, že čo to chceš doňho dostať.

GoFruit

Rosemary, to sa takto neda povedat, kedze je to v percentach zo 100% toho co zjes za den. Takto to robia ti co sa stravuju 80/10/10, cize 80% uhlohydratov, to ostatne bielkoviny a tuky, pripadne mnohi robia 90/5/5 a tvaria sa ze sa citia este lepsie. Cize ja ti to takto nevyratam, existuje program do ktoreho si zapisujes denny prijem a on ti vyhodi presne ziviny mineraly vitaminy bielkoviny a percenta vsetkeho. Najdi si vo vyhladavaci cron-o-meter, zapis sa tam, je to zdarma a frcis, je to super. Tam hned zistis kolko tukov si mozes dovolit. Musis tam uviest svoju vahu a vysku, ci chces pribrat, schudnut alebo zostat na tej istej vahe a uz len vazis potraviny a zadavas. Zo zaciatku to robi vela ludi, tak zistis kolko by si mala denne zjest a vidis si aj vitaminy, len samozrejme treba brat do uvahy ze vitarian nepotrebuje take mnozstva ako vsezravec, cize miesto 800 mg vapnika na den ti staci tych 400 ci 500 mg. Cize toto sa mozno zda otravne, ale robi sa to len nazaciatok, aby clovek zistil kolko ma jest.
Tato otazka ohladom detoxikacie pocas kojenia zaujimala aj mna a studovala som si to, podla vsetkeho idu toxiny do mlieka, ale zaroven aj ziviny, cize dieta sa tiez detoxikuje. Cisto na stavach by som asi nebola, ak na teba nieco lezie, chod do DM, kup si vitamin C v prasku a ber hoc aj kazdu hodinu 1 g, to je 1/4 caj. lyzicky do pohara s vodou, velmi to pomaha. Vlastne pockaj, tvoja mala je na to asi mala, ja uz som to robila ked syn bol starsi, tie 3 g denne su ale urcite bezpecne aj pre nu /v mliecku/

vcera mi dorazila susicka Sedona, tak som vymyslela ze ususim durian, kupila som zmrazeny 1,5 kg a urobim krekry, zajtra ju vyskusam, je to celkom velka masinka. Syn hrozne slape na durianovych cipoch, kupujem mu take prazene, tak snad oceni take susene bez soli...haahha to by som vela chcela, ze bez soli aaaach jaj

Rosemary

Ahoj, GoFruit, tých 10-15% tukov by som chcela dodržať kým kojím určite, ale včera som mala taký pocit, že na mňa niečo "lezie", tak som si chcela dať taký odľahčenejší deň. Zatiaľ to neprešlo, takže aj dneska tak pomenej. Ráno smoothie z kelových listov, jabĺk, banánu a hroznovej šťavy. Na obed šalátik z póru, karfiolu a rajčín - to je teraz moja obľúbená kombinácia, už budú končiť rajčiny takže ešte si ho chcem užiť. Ešte som si doňho nakrájala strúčik cesnaku, ten sa tam síce chuťovo nehodil ale na zničenie bacilov a dosť to štípalo, tak som si dala k tomu ešte kúsok avokáda a alfalfa výhonky. Na večeru si dám už asi len nejaké jablká alebo banány, podľa hladu.
Ak ma to neprejde ani do zajtra, tak skúsim tie šťavy ako evcca. Len neviem či sa to pri kojení môže byť len na šťavách, neprejdú toxíny do mlieka? A ešte jedna otázočka, 10-15% tukov je asi koľko? 1,5 avokáda alebo ??g orechov alebo semiačok?
Tú hudbu si určite skúsim počúvnuť, ale až večer keď bude kľud. :DDD

GoFruit

Ahoj Rosemary, no rawfoodisti co sa snazia obmedzit tuk na 5% denne, cize tak max pol avokada denne, tvrdia ze sa citia ovelia lepsie ako ked jedli viac tukov, co i len 10%. Ale myslim, ze my ked kojime, mali by sme tych 10% jest urcite, mozno aj 15% ale ja to asi nesplnam, nejem tolko urcite, v poslednej dobe jem na moj vkus velmi malo, ale akosi mi nejde viac, telo nepyta.
Dnes som mala smoothie z 2 mang, OJ a 3 nektariniek, dakedy by som ho vypila naraz, v poslednej dobe si smoothie odkladam do flias a dopijem na obed. Byva ho tak do 2 l. este som mala zopar bananov fifi, trochu hrozna, stavu z rimskeho salatu, redkovych listov a 4 mrkiev a teraz vecer redky a papriku s hummusom, kupila som iny druh je v nom aj nakliceny sezam, je to artisanal, spotreba tak do 10 dni, cize lepsie, ale nechuti mi az tak. No a mala som trochu bio raw kozieho syru so zihlavou.
ludia mam vas rada, prave pocuvam uzasnu hudbu, skuste, vyvolava vo mne pocity lasky www.youtube.com