Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

Iba Katka mňa zo začiatku tiež dosť nadúvalo, lebo som jedávala aj veľa obilnín, a ešte tá kombinácia ovocie-orechy, to si síce ešte niekedy dám ale aj tak je to už lepšie.

Rosemary

My sme tiež boli cez víkend na jablkách u našich, máme ich teraz plno, takže ja tiež cez zimu - jablká a samozrejme banány bez ktorých nedokážem žiť. Vlastne jablká, mrkva, petržlen sú jediná bio strava, ku ktorej mám cez zimu prístup. No a ešte semiačka a oriešky z bio obchodu. Vlašáky domáce, ale tých nejem veľa. Baby vy čo žijete na Slovensku čo jedávate cez zimu? Ja už mám teraz nervy z toho, čo budem robiť bez rajčín a zeleného. Ach jaj.
Sedmi_kráska ja mám tiež ten problém, keďže moja rodinka papá bežnú stravu. A keďže im musím aj variť tak je to tým horšie. U mňa sa osvedčilo to, že si jednoducho poviem, že si nedám nič varené a hotovo. Lebo stačí ak trošku povolím a len kúštiček ochutnám, tak nikdy nezostanem len pri tom, takže jedine na 100%. Takže keď varím rodinke niečo čo som mala strašne rada, tak si radšej urobím nejakú mňam raw miešaninu aj keď so zlou kombináciou. Aha a ja som tiež z 5-tich detí a to som si voľakedy myslela že hádam jediná široko-ďaleko.

Iba Katka

Ah, včera som mala za sebou 4tý deň. Je to ozaj ťažké, keď prídem po práci a doma je kopec navareného jedla (našťastie v pondelok boli šunkofleky, ktoré mi veľmi nešmakujú, tak ma aspoň nekárali :D) a vkuse len počúvam, prečo by som mala zjesť to čo je navarené, lebo sa to pokazí. A dnes idem k babke, to bude ešte len boj :D

Mimochodom, dosť ma nadúva, môže to byť príznakom zmeny stravy?

Sedmi_kraska

Ahojte, ja mám teraz veľmi veľa školy a nejaké osobné problémy ..
Inak chcela by som sa pochhváliť, môj otec, kt. žil 5 rokov len na káve a cigaretách , začal už asi 2 týždne piť smoothies, papať zelet, petržlen cesnak - denne
Pije veľa zázvorových čajov a tak :)
U nás je to dosť komplikované kedže nás je 5 detí, a všetci okrem mňa papajú varené, sladké, proste všetko a je to pre mňa nie ekdy veľmi veľmi ťažké byť raw a odolať ..ako je to u vás ? nemali ste niekedy taý problém ?

Ja som mala včera :
r: jablková šťava
Des: jablko
des 2: hruška
Obed : ovocný šalát -jablká + banán
a oco mi dal z jeho šalátu (zeler, petrzlen, chren + banán -nie moc dobrá kombinácia ale chuťovo veľmi odporúčam )
V: to sm pokazila, mala som tmavý chlieb s maslom ... aj jogurt
To je presne to, že ked prídem domov a chladnička je plná jogurtov s tými umelými lákavými obalmi a niekdde na kraji zopár paradajok, je to fakt ťažké ..

inak s našimi sme boli na jablkách, u známeho kt. má sady a pestuje v podstate bio jablká ..máme okolo 200kg...až do takej skorej jari budem hádam na jabkách čo som veľmi happy :)

pekný deň :)

Rosemary

Cau ja sa mám dobre, len toho času keby bolo viac.
Ja dnes
r: smoothie z jabĺk, banánu a púpavových listov.
o: raw zeleninková polievočka
ol: puding z banánov, jablka, 1/2 avokáda čo zostalo z obeda, raw kakaa a škorice. Neviem síce či sa môže avokádo s ovocím keď je to tuk ale je to strašne dobré, už si to robím tretí deň a neviem sa toho dojesť.
v: šalát z kapusty, mrkvy, brokolice, cibule, pár tekvicových semiačok a mix klíčkov (alfalfa, žerucha, horčica)
v2: banán, jablko a pár sliviek.
Dnes som bola niečo vybavovať v meste, vrátila som sa strašne hladná a potom ten jedálniček aj tak vyzerá, ale všetko bolo surové, to je hlavné.
Nejako je tu v poslednom čase ticho.

evcca

cawte baby, ako sa mate? vcera
r: jablka
des: hroznova stava
o: kapustovy salat, zopar rajcin a cviklova stava s mrkvou
ol: hrozno
v: ako obed
v2: banany

Maoam

GoFruit, na margo tvojej otazky: neviem, preco si maly vybera tie veci, myslela si to v zmysle, ze detom chutia 'nezdrave' veci? alebo?

GoFruit

Rosemary, pýtala si sa na vek maleho, má 19,5 mesiacov. V bio obchode kupujem čerstvé listy a bol medzi nimi aj cesnak.

Rosemary

GoFruit, to mi hovor o tej nevďačnosti detí, a čím sú väčšie, tým je to horšie. Koľkokrát je to až na plač a škrípanie zubov. Ale som rada že ich mám, aj keď koľkokrát od únavy až padám z nôh a aj tak sa nemôžem zastaviť. Verím ti, že sa snažíš urobiť všetko možné aj nemožné a chceš pre malého len to najlepšie. Určite ti napíšem, zajtra keď si nájdem chvíľu čas, teraz už musím ísť spať, zajtra zase vstávame skoro je zase pondelok, ach, ach.
Kde si zobrala medvedí cesnak, teraz v jeseni?

GoFruit

Baby dakujem vam, ten problem je velmi komplexny, to asi nebudem ani riesit cez forum. Ak chces Rosemary, napis mi na tu email adresu, co som sem naposledy dala pre evccu.
Inac Rosemary, tie deti vedia byt riadni nevdacnici, co? Presne to som citala, ze akonahle dieta zisti, kde ta moze zranit a ze si zranitelna, spravi to. Moj je urcite taky. Pusinkuje svojho plysaka, kvety, ale mne da pusu velmi vynimocne, zial, zabudam na tuto utechu.
Moj je proste narocnejsie dieta, vidim to aj pri cviceni na nocnik, on to proste vie dat dopredu najavo, ale kasle na to. Az ked sa rozzurim, na dalsikrat mi ukaze vopred, ze chce ist na nocnik, ale inac si robi co chce.
Inac Rosemary, ja som nanho vyskusala uz vsetky mozne aj nemozne triky. proste on citi, ze je to premna dolezite, medzi matkou a dietatom je wifi a to funguje na 100%, nevypadava. On to vie a preto je taky, aky je.
dnes som si robila stavu z rimskeho salatu, pupavy, hluchavky, kelovych listov a cesnaku medvedieho a mrkvy, no ten cesnak - brrr nic moc. dufam, ze dake parazity znici aspon.
maoam, coby mu nevyhovovalo, ze dostava to najzdravsie? NIe, on ma proste navyber,a bohuzial vyberie si vzdy to umele, varene, denaturovane... preco asi?

Najčítanejšie články