Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

rosemary, u mna by zahradala bola aj dost velka, len obcas jem viac ocami ako ustami-hlavne dovozove ovocie v zime, asi je to aj o farbach v sivo-bielej zime, ze sa mi ziadaju farbebne veci. a jasne, ze niektore veci sa tu nedaju vypestovat, ale aspon 80% svojho by neuskodilo. vlani som bola na tom tak 50:50.

Rosemary

Kale chipsy som už chcela vyskúšať dávnejšie ale ešte som sa k tomu nejak nedostala a nebola som si istá či to stojí za tú námahu ale ako vidím, GoFruit podľa toho ako si ich rýchlo zjedla tak asi stojí. Takže skúsim, sušičku mám. Robievam si krekry, nie často, ale keď ich urobím, nedá mi to a tiež ich v priebehu dvoch dní zožeriem všetky.
A skúšala som si urobiť smoothie s OJ, no to je úplne úžasné, keď bude malinká už môcť pomaranče, už budem robievať len také.
Evcca teda klobúk dolu pred tebou že by si chcela byť nezávislá od obchodu. To by som aj ja ale potrebovala by som väčšiu záhradu a teplejšiu klímu. Potom by to možno šlo. Hmmm.

GoFruit

ja tiez doktorom nic nehovorim, ale tak ja k doktorom ani nechodim.
No to si mala vidiet gynekologa ked som mu povedala, ze budem rodit doma. Fuha to bol ohen na streche, potom som k nemu uz viac neprisla. nasla som si ineho ale len na tie 2 velke ultrazvuky a tomu som tiez povedala ze budem rodit doma, no tiez to zle bral, ale tak nebola som jeho pacientka a musel sa s tym zmierit.

GoFruit

k tym cipsom, ani som to riaadne nedopisala, este som tam dala trochu vody, akurat aby sa to tocilo, a potom natrhat kel a vmasirovat to donho. a susit. susila som na 40 stuppnoch do sucha.
Inac na nete je kopec receptov, staci zadat raw kale chips a prisposobit si pripadne
vcera som mala smoothie z 6 mnsich bananov, OJ, 125 g baby spenatu
hrozno
granatove jablko
kelove cipsy
trosinka hummusu s redkami

Inac kelove cipsy som uz takmer zjedla. Ach jaj, no nejak som pazrava.

Dnes som zatial mala salat z 2 hrusiek a 2 kaki
2 fifi banany, trochu hrozna
kelove cipsy
varili sme zeleninove rizoto, mala som trosicku

evcca

tie chipsy vyskusam. a na margo doktorov, ja nevravim ako sa stravujem, je to tak lepsie a skrati mi to tam cas. naco. poznam, len dvoch, ktori mi to schvaluju.a to mi bohate staci.

GoFruit

zase raz nespi, porazi ma...
nechala som ho v izbe, ma akoze odpocinok v posteli
Iba Katka, to by si mi musela napisat presne jedalnicek aby som ti vedela povedat, ci ta nafukuje z jedla alebo z toho ze sa cistis, ak mas dokonaly vita jedalnicek, je to detox, ak ale miesas orechy s ovocim, ovocie so zeleninou ci sem tam si dobnes do niecoho vareneho, necuduj sa... napis co jes, ak chces pomoc

winki, ach jaj, ako to napisat, aby som neznela hned rozculenene. na doktorov radsej nejdem pisat koment. ty ani nie si vegetarian ani vitarian a uz hladas vinu v takomto stravovani? respektive chces uverit nejakej doktorke ze musis jest maso alebo jej chces uverit. ja som prezila cele tehotenstvo bez masa, povacsine na surovej strave, predtym som bola vitarianka uplne 100%, v tehu som to sem tam pokazila, ale len nejakymi bananovymi cipsami a zoparkrat som mala pizzu, fuj ja viem, a mala som perfektnz krvny obraz, ziadna chudokrvnost, neviem ci si o tom uz pocula, ale tehotne byvaju velmi casto chudokrvne... a to sa strauju "normalne" a jedia aj maso.
Ked som bola dieta bola som anemicka a musela som brat nechutne zelene pilule a jedla som maso. Takze tak. Prepacte babenky ale mna to vie tak strasne rozculit ked niekto povie, teraz to neber winki osobne, myslim to vseobecne, ze musi jest maso aby nebol anemicky, lebo predtym bol vegetarian a dostal z toho anemiu.... Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj boze.
Winki, jedna rada, bud rob jeden stravovaci styl dokonale a potom sa cuduj, alebo nehladaj chybu v nejakom stravovani ktore proste robis leda bolo.
Je dokonca mnoho skrachovanych vitarianov, ci veganov, ktory obvinuju ten ktory styl jedenia, ale mali by sa pozriet radsej na seba, co jedli. Lebo aj veganstvo, vegetarianstvo ci vitarianstvo s da robit zle. Kopev vegetarianov sa napchava sladkym, kolaciky, mucniky... vegani zasa jedia prilis vela tukov, ci smazia, ci si vyrabaju ine veganske nezdrave pochutky, vitariani detto. Proste ak che clovek robit nejaky stravovaci styl pre zdravie, tak si to musi nastudovat. Ja tu mozem dokola omielat niektore veci, aj tak ludia prichadzaju s rovnakymi otazkami staaaaaaale dokolecka. Teraz nehovorim o tvojej.

Baby robila som kelove cipsy, oh mon dieu, to uz je aka pochutka, evcca ak mozes, vyskusaj, rosemary ty neviem ci mas susicku, ale proste to musite skusit.
Dala som 1 a pol viazanicky kelu, po anglicky kale.
1 pohar mandli namocenych na noc,
3 lyzice pivovarskeho drozdia /nie je raw, ale su to cipsy, ktore neje clovek kazdy den/
stava z citrona,
3 lyzice medu
trocha kurkumy,
cayenne
a 3/4 cibule
OOOh babenky no co vam budem hovorit, skuste

K tomu jedeniu v zime, no to je vzdy moj problem na Svk.
Tu je to proste uzasne, zimu mam najradsej, su tu dokonale letecky dovazane manga z peru, bio pomarance zo Sicilie sladke ako med, a zeleninu jem bio aj v zime, tu sa dovaza z talianska. Myslim ze je to pre zivotne prostredie aj tak tisickrat lepsie ako jest maso, takze nemam ziadne vycitky. Inac konecne uz vysla studia porovnavajuca dopad jedenia masa na zivotne prostredie a porovnanie s jedenim cisto rastlinnej stravy. Presne ako som ocakavala, tesim sa ze konecne mame cim argumentovat, proste pre nasu maticku Zem, je to to najlepsie. Davali to dokonca na nemeckych vecernych spravach. A inac sranda, ale boli sme nedavno v lesnom parku a tam mali na klietkach ci ako to nazvat naucne tabule a tiez tam pisali, ze ludia maju obmedzit jedenie masa, lebo kravy vylucuju vela CO2 a metanu a treba jest viac rastlinnej stravy.
Rosemary, dakujem ti za krasneho maila, uz som si vycerpala svoj volny cas, tak sa teraz neozvem, idem pozriet co robi maly, je nejak ticho. A snad sa mi podari ti co najskor odpisat, aj tebe evcca. dikes.

winki

evca...ja len preto ,že som presla na iný druh stravy nie uplne vitarianstvo ale obmedzujem maso.....papám vsetky druhy zeleniny cviklu mám na ranajky kazdy den....no a bola mi zistená chudokrvosť, ale s dostatkom železa a doktorka sa ma opýtala či jem dostatok masa. Tak neviem potom.

evcca

rosemary, ja tiez varim muzovi-ten jedava klasicku stravu a malemu- tomu podla knihy od bukovskeho, a plus to,co jedavam ja.
ja cez zimu som na mrkve, petrzlen zeler, cvikla, kapusta, hrasok-to vsetko vlastne bio. rajciny v zime moc nejem, obchodove mi nechutia, salaty sa chytam pestovat v zimnej zahradke. plus ovocie ako jablka, hrusky-kym budu, banany, pomarance,... tiez som nejake ovocie pomrazila, obcas ho davam do smoothie. a orechy- mam rada vlasske.
celkom mi chuti tekvica hokaido, len tak nastruhana.
nejake rajciny som si nasusila a dala do oleja. chcela by som byt nazavisla od obchodu, ale to sa asi neda a je to ako utopia.
winki, uz nie, odkedy som na tejto strave, sa mi to lepsi aj bez liekov. no, ale ja milujem cviklu, takze mozno z toho.