Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

Dnes zatiaľ smoothie z manga, 2 banánov, 2 kyslých jabĺk a trocha jablkovej šťavy čo zostala a mangoldových listov.
Na obed som si nachystala gaspacho a k nemu si dám pár ľanových krekrov. Dúfam, že zvládnem zostať len pri tých pár a nezjem ich všetky čo mám.

Rosemary

Som rada, že si tu píšeme, lebo mňa koľkokrát keď mám chuť si dať niečo nezdravé udrží aj to, keď si pomyslím ako sa budem cítiť blbo keď budem potom čítať vaše jedálničky.
Včera:
r: smoothie zo 4 jabĺk,2 banánov, veľkého granátového jablka a pár púpavových lístkov vyhrabaných spod snehu
o: šalát z kapusty, mrkvy, brokolice, cibule, tekvicových semiačok a 2 para orechy
v: smoothie z jabĺk, hrušiek a banánov.
Potom neskôr ešte hrozno a 2 banány.
Hm včera nejak veľa banánov.
GoFruit, nie malá mi nespí hneď za dverami kuchyne, spí za 2-mi dverami ale tá izbička je hneď vedľa kuchyne, a ona má taký spánok no neviem niekedy sa nezobudí ani keď mixujem ale pár krát sa zobudila a ona už potom nezaspí aj niekoľko hodín. Včera sa zobudila krátko na to ako som ju uspala. Chcela som sa od nej odkradnúť a zapukala pri tom trošku posteľ a už bola hore, a potom som zasa musela 3 hodiny čakať kým sa jej znovu chcelo spať. Takže keď nemusím, tak to neriskujem.
Dnes idem robiť kale chips, tú omáčku už mám hotovú, vonia fakt božsky, som mala 100 chutí ju zožrať keď som ju vyškrabovala z mixéra.
Ja tiež v poslednej dobe nestíham odšťavovať skoro vôbec, len nejaké to ovocie deckám. Môj ošťavovač by to aj tak nezvládol odšťaviť zelené listy. Mám champion, ten je síce skvelý na ovocie a zeleninu, ale listy sú naňho priveľa. Tie vždy hodím do mixéra s ovocím a je to raz-dva hotové. Dnes som robila mojim chlapom jablkovú šťavu, vždy im ráno robím buď jablkovú alebo pomarančovú alebo keď nestíham tak aspoň vodu s citrónom. Nech majú nejaké vitamíny na rozbeh, potom v škole a škôlke to už nie je bohviečo. Švagriná dáva deckám ráno teplé kakavko. A včera mali ovocnú večeru, vcelku si pochvaľovali :DDD.
Ozaj evcca, minulý týždeň som si do hrantíka zasiala šalát a špenát, ten šalát už schádza, som zvedavá čo z toho bude.

Sedmi_kraska

Rosemry no musím sa ovládať, fakt najhoršie sú také prvé dni, ked s tým úplne sekneš, včera som fakt celý celý deň bola 100% a večer som si dala jogurt aj rožok ... zas nerobím z toho tragédiu, len ma naozaj hnevá že sa neviem ovládať aj ked je to sila to jedlo celkovo, vlastne to je taká "závislosť " ...

GoFruit už som to skúšala tým ponorným, len predtým som to najskôr musela ešte rozmyxovať v dom. robotovi takom na mletie rožkov na strúhanku atd ...dá sa to v pohode, len zašpiním veľa riadu takže ak nemám čas je to dosť nepraktické, ale asi mi nič iné nezostáva zatial :)
Inak včera KRÁSNY jedálniček :) držím palce, ja som mala tiež takú neskoršiu večeru Kaki , mňam

Dnes idem asi namočiť pohánku, a musím začať klíčiť lebo tie bielkoviny sa mi zdá že celkom zanedbávam ...

GoFruit

dnes 100% raw /konecne, ale neviem ci to este nepokazim/
r: smoothie z bananov, manga a jahod - takmer 2 l
o: hrozno, susene figy
v: salat z 2 kaki, 2 mang
bohuzial som dnes nestihla nic odstavit, inac takmer kazdy den mam zelenu stavu
no a este idem snorit co by som si dala

GoFruit

My rozmyslame nad kupou domu so zahradou, ale jedna znama mi hovorila, ze ani len rajciny jej tu v lete nedozreli, tak neviem. Ale to asi neskoro zasadila alebo co. Tu v Bruseli maju bezne domy zahradky ale take male, ze 2 stromy, 1 hriadka a koniec. Neviete ako je to s pestovanim pod sklenikmi? co sa tyka vitaminov a tak? ked to vlastne nie je vystavene slnku???

GoFruit

aj ja by som chcela byt samostatna, nezavisla na obchodoch, ale to asi len v dakej tropickej krajine, vela raw foodistov zije na Kostarike, Thajsku, ci Floride, proste tam su na to podmienky. Citala som pribeh jednej zeny co odisla z USA na Kostariku, kupila velky pozemok kde nasadila stromy takym stylom ze povypluvala kostky z ovocia co jedla a je uplne samostatna, byva v chalupke bez elektriny, spi ked je tma, je hore, ked je svetlo a stara sa o zahradku a medituje cele dni. No ja by som hned isla, len ma ten hmyz odradza.
ja by som na jablkach nemohla byt, zjem maximalne jedno naraz aj to s tazkostami.
Rosemary tvoja mala spi hned za dverami kuchyne? moj maly ak spi, tak za 2 dverami a ja mixujem a odstavujem v pohode, a moj vitamix je velmi hlucny, rychlost vyse 300km/h, tak si vies predstavit. Male deti maju tvrdy spanok, hlavne v prvej polhodine od zaspatia a potom sa tie cykly /v noci/ opakuju v pravidelnych intervaloch, cize myslim ze by si mohla mixovat ak ti mala nespi hned pri kuchyni

Sedmikraska, ty si tusim pisala o mixeroch, ja na slovensku som pouzivala ponorny mixer na smoothie, takze neboj mozes zacat. Daj do dostatocne velkej a vysokej nadoby ovo a ponor mixer a mas. Samozrejme ze to nebude tak dokonale ako pri blenderi, ale to sa da prezit. Dokonca aj zelene smoothie som tam robila, so salatmi z trhu, i ked nebio, cize nic moc.

evcca

cawte baby, dnes mi neskutocne chuti len taka postruhana tekvica hokaido s mrkvou a doma susenymi tekvicovymi jadierkami. inak rano som mala hlavkovy salat a hummus s nakliceneho ciceru. kedze ho jem doma sama, tak budem do neho lozit, kym ho opat cely nezjem.

Rosemary

Sedmi_kraska, fakt krásny život, ako v raji, presne pre taký sme boli stvorení, škoda že už teraz len málokto si takto žije.
Presne tento problém čo píšeš som mala nedávno že doobeda som pekne vydržala na ovocí ale na obed som si dala niečo varené, lenže keď som ochutnala kúsok tak som potom hádzala do seba ako by to mal byť posledný deň môjho života a potom veľká ťažoba v žalúdku a výčitky za to že sa neviem ovládať. Pre mňa je najjednoduchšie vydržať na vita keď si nedám ani kúsok vareného. Zajtra budem mať dva týždne čo sa mi to darí dodržiavať a po takejto dlhšej dobe ma to nejak ani neláka dávať si niečo nevita. Ale stačilo by jedno sústo a som zase kde som bola. S obedom mám tiež problém pretože akurát keď vyhladnem po raňajkách, tak mi malinká spinká a nechcem hrkotať s mixérom aby som ju nezobudila tak najčestejšie skončím pri nejakom zeleninovom šaláte s naklíčenými semiačkami ktorý si narýchlo urobím.

Sedmi_kraska

Ahojte, rosemary no inak vážne stretnúť niekoho kto je ešte z 5 detí sa len tak často nestáva :) aj ked my máme veľa takých známych čo majú véééľa detičiek :) poznám asi 3 páry čo majú 8 detí, spolužiačky 2 sú z 6 súrodencov atĎ :) ..inak tí známy od ktorých sme boli kupovať bio jablká tak tí majú takisto 8 detí :) obrovský dom, majú niekolko 100 hektárovv ovocných sadov, pestujú stromčeky a chovajú morčiatka, zajace, vtáčiky , OSLÍKOV a tie deti tam celé dni behajú , ráno ich ocino zoberie na huby do sadu, kde ked vyhladnú odtrhnú si jablko a papajú , no geniaálny život :)

A čo sa týka môjho jedálnička, mám teraz takú krízu .. teda na raňajky a desiatu mám vždy ovocie, ale na obed si proste vždy dám niečo nevita , napr. chlieb atd.... až tak pažravo to do seba nahádžem,. akoby mi to chýbalo ...štve ma že telo ovláda moje konanie..ale kedže nemám odšťavovač ani blender , je celkom ťažké donútiť sa zjesť nejaký šalát zo zeleniny, aj ked zeleninu milujem ale akonáhle prídem domov hladná jem jedno cez druhé .. pozerám stále nejaké recepty na nete ale skoro na všety potrebujem blender alebo nenjaký kval. mixér .. my máme kuch. mixér ale len taký obyčajný...

Inak 80% môjho jedállnička tvoria jablká, kt. jem fakt stále, stále stále :) a neviem sa ich dojesť, dúfam že sa vám darí lepšie ako mne :)

Rosemary

Samozrejme, že je najlepšie jesť čo najviac svojho, vieš čo ješ. Ja som si tiež niečo zmrazila a nasušila, nie veľa, tento rok som moc toho nestihla. No a jesť celú zimu len jablká to by nás asi skoro omrzelo. Tak myslím že je lepšie kúpiť si napr. mango ako čokoládu. Aj tak mi budú chýbať najviac zelené rastliny, lebo zimnú záhradu nemám a za oknom neviem koľko toho dopestujem a tento rok mi dosť zachutili zelené smoothies. A u nás v obchodoch som ešte nevidela bio šaláty.