GoFruit, ja si robím kyslú kapustu tiež doma a aj inú zeleninku, mám ju veľmi rada, hlavne teraz v tomto období. Ja ju už posledné roky nerobím do súdka, lebo sa mi párkrát pokazila celá a to je dosť na nervy. Robím si ju do 4 litrového zaváraninového pohára, nakrájam cibuľu, kapustu, pridám soľ, korenie čierne, rascu celú, 2 bobkové listy na celý ten pohár, čierne korenie nedávam celé ale čerstvo namleté, lebo nemám nič radšej ako keď zakúsnem do bobuľky korenia, no úžasné. Cukor nedávam, kvasí to aj tak. Zamiešať, nechať odstáť, aby zmäkla a pustila vodu, potom poriadne natlačiť do pohára, na vrchu urobím v strede z tej zeleniny menšiu kôpku a zaťažím 7 dcl pohárom plným vody. Zelenina by mala pustiť toľko vody, aby bola v nej ponorená. Keď pustí málo, treba pridať prevarenú, vychladnutú a osolenú vodu podľa potreby. Ja teraz robievam kombináciu cibuľa, kapusta, brokolica, mrkva. Je to super a takto aspoň zjem aj brokolicu, ktorá mi inak moc nechutí. Môžeš pridať aj petržlen, zeler ak chceš, cviklu radšej nie. Dúfam, že som trošku pomohla.
GoFruit a ospravedlňujem sa, že som ti ešte neodpísala na mail, ale 2 dni ma príšerne bolela hlava, a to je vtedy utrpenie pre mňa pozerať do monitora. Takže dnes večer až to okolnosti dovolia.