Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

Jasné, že skúsim, teraz akurát žiadne krekry nemám, a už by som si aj nejaké dala.A teraz sa mi akurát kapusta v pohári kvasí, v pondelok by mala byť hotová, potom urobím. Mala som aj v druhom pohári tú kombináciu kapusta, brokolica, mrkva, cibuľa. To už bolo hotové dnes, jaaaj ako som si na tom na obed pochutila, spolu s naklíčenou slnečnicou - mňamka, nevedela som sa dojesť. Tak a na raňajky smoothie: mango, banány, šťava z 1 pomaranča, mangold, žihľava. Teraz chrúmem jablká.
Ozaj, skúšala som aj tie kale chipsy, boli dobré, aj keď na môj vkus dosť sladké. Skúsim nabudúce menej medu. Našla som aj recept na nízkotučnú verziu, skúšala som aj tie. A už aj tie zjedla. Ak by ste chceli skúsiť, tu je recept na omáčku:
1 cuketa
4 lyžice slnečnicových semiačok
šťava z 1/2 malého citróna
1 strúčik cesnaku
droždie TEBI
Aj tie boli dobré, a to som ich robila len z obyčajného hlávkového kelu, lebo toho kučeravého mám tento rok tak pomenej, tak si ho nechávam na smoothie.

GoFruit

Baby vy mi s tými pickles robíte obrovské chute.
Rosemary, zlozenie je naklicena pohanka, ľan, mandle, kyslá kapusta 10%, slnecnicove semená, chia, mrkva 5%, kmín mlety aj celý, soľ, cibuľa, kvopor. Skúsiš spraviť? Ešte mám v jednej knihe iný recept, pozriem naň nabudúce.
Dnes som strašne malo jedla, nebola som hladná. Ráno som si spravila jablkovu šťavu, potom šťavu z jablka, mrkvy a žihľavy - strašne dobrá, odporúčam. Potom ešte šťavu zo šalátov žihľavy a mrkiev. A veľmi ma zasytili, tak sa mi nechcelo jesť.

Sedmi_kraska

Ahojte :)
Dnes bol taký zvláštny deň + niečo na mňa lezie ..trochu ma pobolievajú mandle..

R: jablká
D. jablká
Obed: hnedá ryža + dusená zelenina
Večera : mandarinky + banány

evcca

ahoj, davam tam postruhanu cviklu, mrkvu, zeler a niekedy vystriedam zeler za kalerab. a obcas prihodim aj strucik cesnaku.
o pickles som uz pocula, len nejak som nemala cas to nikdy skusit.

Rosemary

cviklu som ešte neskúšala, ale keď chceš môžeš, tam je dobré pridať chren, to vlastne aj do hociktorej. Potom napíš ako sa ti podarila. Keď si chcete o tomto prečítať viac, dajte si do vyhľadávača pickles.
Evcca, ty mávaš v jedálničkoch cviklový šalát, čo doňho dávaš?
GoFruit, áno krekry si robievam vlastné, ešte som ani nijaké iné zatiaľ nejedla. A s tým, že malá spí hneď vedľa kuchyne a nemôžem mixovať si zasa až takú ťažkú hlavu nerobím. Chalani dlho cez deň nespávali, ani nie do dvoch rokov, a keď sa tak na ňu pozerám, ona nebude ani toľko. A potom môžem mixovať koľko chcem. Aké je zloženie tých sauerkraut krekrov?

evcca

rosemary, dik za recept, urcite to teda skusim aj ja, laka ma tam ta brokolica a cvikla. som rada, ze sa to da aj takto.

Rosemary

Aha zabudla som ešte, treba to prikryť čistou utierkou, raz za deň skontrolovať, poprípade trochu poutláčať ak je treba. Musí to byť v teple, nechávam si to v kuchyni. Za 5 dní je hotová, potom preložiť do menších pohárov, zatvoriť a dať do chladničky, vydrží dosť dlho. Chutí dobre so slnečnicovými alebo tekvicovými semiačkami. Čaute.

Rosemary

GoFruit, ja si robím kyslú kapustu tiež doma a aj inú zeleninku, mám ju veľmi rada, hlavne teraz v tomto období. Ja ju už posledné roky nerobím do súdka, lebo sa mi párkrát pokazila celá a to je dosť na nervy. Robím si ju do 4 litrového zaváraninového pohára, nakrájam cibuľu, kapustu, pridám soľ, korenie čierne, rascu celú, 2 bobkové listy na celý ten pohár, čierne korenie nedávam celé ale čerstvo namleté, lebo nemám nič radšej ako keď zakúsnem do bobuľky korenia, no úžasné. Cukor nedávam, kvasí to aj tak. Zamiešať, nechať odstáť, aby zmäkla a pustila vodu, potom poriadne natlačiť do pohára, na vrchu urobím v strede z tej zeleniny menšiu kôpku a zaťažím 7 dcl pohárom plným vody. Zelenina by mala pustiť toľko vody, aby bola v nej ponorená. Keď pustí málo, treba pridať prevarenú, vychladnutú a osolenú vodu podľa potreby. Ja teraz robievam kombináciu cibuľa, kapusta, brokolica, mrkva. Je to super a takto aspoň zjem aj brokolicu, ktorá mi inak moc nechutí. Môžeš pridať aj petržlen, zeler ak chceš, cviklu radšej nie. Dúfam, že som trošku pomohla.
GoFruit a ospravedlňujem sa, že som ti ešte neodpísala na mail, ale 2 dni ma príšerne bolela hlava, a to je vtedy utrpenie pre mňa pozerať do monitora. Takže dnes večer až to okolnosti dovolia.

Sedmi_kraska

Ahojte :)
NO to počasie je teda hrozné asi všade. Celý deň tma, prší. fúka , no strašné...
DNes :
R: paradajky + cuketa
O:jablká, trochu medu
V: paradajky, šalát ...dnes nemám akosi chuť na nič

Inak tú kyslú kapustu milujem ale nikdy ma len tak nenapadne ísť si vybrať zo súdka a jesť ..možno tak 3x za rok..inak nám ju kvasí starká, a mámeju uskladnenú v kamennom súdku