Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Sedmi_kraska

Ahojte :)
Ja sa snažím teraz byť tiež tak min, 95% raw, ale ťažko ťažko občas. ..

Baby robím si často surové špagety, mňamka a moje milované smoothie

Špagety : nastrúhaná cekta + omáčka (rozmixovaná paradajka + hrsť špenátu +strúčik cesnaku + asi 10 olív a bazalka

Smoothie : repíkatý celer (2 stohy) + 2 hrste špenátu + kúsok šalátovej uhorky a 1 pomaranč

Rosemary

Ja sa snažím byť na 100%, ale nie vždy sa darí a občas si niečo varené dám. Ale naposledy mi potom bolo tak zleee, takže dúfam že si ten pocit zapamätám na dobre dlho.
Máš pravdu GoFruit, tá kvasená zelenina asi fakt nebude moc zdravá, mňa po nej hrozne nadúva, ale aj tak mi ide teraz na ňu chuť. Pomáha mi prekonávať chuť na rajčiny, ktorá je teraz až neuveriteľná. Neviem ako to bez nich vydržím do novej sezóny, už aby to tu bolo. Ale čítala som, že by sa kyslá kapusta mala dať urobiť aj bez soli, tak možno to niekedy skúsim v malom množstve.

GoFruit

Ahoj Rosemary, ja sa.snažím sem chodiť co najmenej, ináč si čítam ostatné témy.
Ináč sa držím takmer na 100% raw, celý deň ovocko, manga a granatove jablká plus zelene smoothie. So šťavami to začína byť horšie, cavolo nero skončilo sezónu, a tie blede salatiky sa mi zdá že nestačia...
Veceriavam kyslu kapustu s raw krekrami alebo kelovymi cipsmi, avokádo, papriku červenú. Hrozne mi ide ku kapuste. Ale ináč vôbec mi kyslá kapusta nerobí dobre na črevá, asi to predsa len nie je až take zdravé jedlo. Ale tak beriem to tak že som raw a celý den sa mi na ovocí nechce byť.
Študujem si o parazitoch, bože sú to svine. Neviem na koľko sa môžem do protiparazitnej kúry pustiť keď kojim. Najradsej by som išla prvýkrát od kedy som raw liekovou formou, tá je najistejsia a najjednoduchšia. Tie bylinky sú Hrozne zložité plus klystiry si nemám ako robiť pri synovi a mužovi. A najhoršie je že keď to nespravi celá rodina tak sa znovu od nich nakazis. No a už vidím môjho muža ako sa tvari keď mu niečo take navrhnem.
Bru noc

Rosemary

Ja čítam väčšinou iba denníčky, na ostatné ani nemám čas, iba keď ma niekedy niečo zaujme. Na vitarian.cz občas chodím, ale iba ako pozorovateľ, tak možno raz.
Dnes:
R: pomaranče
D: jablká
O: banány, za pol hoďku mandle
pred večerou hrozno
V: zeleninový šalát - mrkva, brokolica, cibuľa, konopné semiačka, Dulse
Neviem čo by som ešte zjedla, hladná som, žiadne krekry nemám, no niečo musím vymyslieť.
Včerajšok som pokazila, na obed som mala pečené zemiaky a potom večer som bola prekyslená príšerne.

Sedmi_kraska

Ahojte, no ja chodím aj na vitarian.cz, zivastrava.sk atd ... plus na facebooku som v pár raw skupinách a tam sú naozaj super ludia :)

Ale rada chodím aj sem, nejak to neriešim že sú ti deti atd, aj ony potrbujú poradiť, práve mne to príde také ľudské a to sa mi na tom páči ..

teraz mám neskutočné chute na pomaranče ...asi pôjdem zajtra na nákup : )

evcca

a dalsia vec, ty si v tomto stravovani profik, ja ako zaciatocnik mam pocit, ze by som sa tam stratila, isto je to velka komunita.

GoFruit

Caute baby, nechcete prejsť na iné fórum, napr. vitarian. cz? Alebo upramene. Cz Lebo toto fórum sa mi zdá dosť odveci a sú aj kvalitnejšie a lepšie fóra. S vyspelejsimi ľuďmi, neviem tu mam pocit že samé decká sú. A ja blba to potom čítam keď padam od únavy a nevladzem čítať niečo normálne. čo vy na to?