Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Lily vitaj, dufam ze ti to dlho vydrzi, lebo uz sem vela bab pisalo, ze sa pridava, ale akosi sa uz neozvali. Vlastne sme tu 4 stalice, ja, evcca, rosemary a sedmikraska.

GoFruit

rosemary krasny jedalnicek, ako chutil mandlovy syr?
ja som bola vcera 100% raw, rano smoothie 3 kaki, 2 fifi banany a OJ a stava z granatoveho jablka
obed len granatove jablko
vecer smoothie kaki, 3 kivi zlte, 3 banany, OJ
robila som kapustove krekry podla toho receptu co som ti dala, Rosemary, tebe chutili? Ja som ich musela ovela viac ochutit, znasobila som kmin aj kajenske korenie, su trosku teraz stiplave a dala som cibulu ale vsetkym velmi chutia, toto povazujem za najlepsie krekry ake som spravila a vlastne som miesto slnecnicovych semien dala para orechy
moja susicka je nanestastie strasne velka, 9 podnosov a tak som vcera robila este jedny krekry, tiez su zaujimave, ale nie az tak ako kapustove
dala som tam lan, mandle, piniove orechy, 2 struciky cesnaku, drozdie, cibulu, kmin, sol, kurkumu, kajen,
a do tretice este co vystali lanove semena, tak tie som nepomlela, zamiesala s tekvicovymi semenami, ochutila, som zvedava co z toho bude, n
no zaplnit 9 pofnosov je fuska
musim ist lebo maly cezo mna prelieza
caute

Rosemary

Ahoj Lilly, to je super, že tu máme ďalší prírastok do našej vita rodinky. Tak nech ti to dlho vydrží.
Ja včera:
R: Smoothie: 1 mango, 1 banán, 1 pomaranč, mangold - už bol zmrznutý, ale hádam to nevadí.
D: 3 jablká
O: mandľový "syr" - mandľová drť, ktorá mi zostala po odstredení mlieka, cesnak, štipka soli, Tebi, petrž. vňať. Šalát - karfiol, cibuľa, rajčina.
V: pomaranče, banány, pár ďatlí
V2: šalát - uhorka, kápia, rajčina, stonkový zeler, 1/2 avokáda.

Lilly

Ahoj všetci vitariani :)

Ja som s vitariánstvom začala len pred pár dňami. Tak sem tiež pridám jedálničky.
Ináč, super založená téma, ďakujem jej zakladateľke :)

Jedálniček nedeľa:
1. Smoothie 1 L – ¼ ananás , jablko, rímsky šalát , voda
2. Dva jablká, ¼ ananás
3. Smoothie 0,6 L – dva banány, petržlenová vňať, rímsky šalát, čerstvá meduňka, škorica, vanilka ,
voda (delicious  )
4. Namočená pohánka, šalát – uhorka, cherry paradajky, červená paprika, rímska kapusta, olej, citrón

Pondelok
1. Smoothie 1L – dva banány, jablko, rímsky šalát, čerstvá meduňka, škorica, vanilka
2. Dva banány, jablko
3. Nastrúhané tri mrkvi, dve jablká, škorica
4. Smoothie 1L – banán, pomaranč, ľadový šalát, meduňka
1 banán
5. Šalát – 2 papriky, 2 paradajky, kaleráb, ľadový šalát , dresing – rozmixované klíčky s paradajkou

Dnes
1. Tri banány, kiwi, dve mandarinky, pomaranč
2. Dva banány, jablko, hruška
3. Kaša – dva banány, dve jablká, figy, škorica, vanilka ( božskééééé )
4. Šalát – mrkva, dve paradajky, červená kapia, 2ks ružičkový kel, ľadový šalát, avokádo

evcca

cawte, ja sa drzim na 95%.inak mi ovocie chuti minimalne, neviem sa dojest zeleniny. ked si to tak premietam v hlave, tak 80%jedalnicka je v poslednych dnoch zelenina a orechy 5% a ovocie tych 10%. ovocie len ked nestiham v praci, tak rychlo si hodim banan.
u nas snezi, cize nic-moc pre mna.

GoFruit

baby ako sa vam dari, no haloooo
ja 6 dni v tyzdni tak na 99% plus minus raw, kazdu nedelu ale mame salat specenymi zemiakmi a raw kozim a ovcim syrom, toho ale jem stale menej

uz zacali sladke bio talianske pomarance, takze som v 7. nebi
dnes
R: smoothie: zihlava, 5 bananov, OJ
O: necele 2 granatove jablky, dopila som ranny smoothie
Ol: kysla kapusta, krekry, trocha avokada, pol cervenej papriky
V: smoothie: kivi zlte a zelene /kivi kupujem takmer vylucne len z talianska a francuzska, nepaci sa myslienka dovozu lodou az z NZ/, mango, stava z pomarancov a 2 granatovych jablk, a 2 banany, velmi dobre, ale bolo toho strasne vela a ledva som to natlacila
teraz som dojedla 4 fifi banany

Rosemary

Evcca tie chipsy si aj niečím ochutila, či len tak samotné. A sú dobré? Nie je to tvrdé? Lebo tie cviklové som chcela skúsiť len som nevedela, či sa to dá potom aj požuvať.

evcca

cawte, ja momentalne citam opat svalovy test, pretoze potrebujem oprasit stare vedomosti. mandlove mlieko mi maly ochutnal, ale neoslovili ho, tak skusim opat neskor, ja ho tiez pasirujem cez take jemne sitko.
robila som si zelerove a cviklove "chipsy". len som to nastruhala na velmi jemnunke platky a susila a susila.

Rosemary

Ja malej ešte mandľové mlieko nedávam, skúšala som ale nejako to nepila a chalani ho tiež nechcú. Keď ho robím sebe, tak ho pasírujem cez jemné sítko.
Mám rada historické romány, napr. od Zagorky Gričská čarodejnica, Eugen Sue Tajomstvá Paríža, Ken Follett Piliere Zeme a Na veky vekov,... Neviem, či by ťa také niečo bavilo.