Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Baby inac mohli by ste si zapamatat tuto straku, teda 44, aby ak sa niekto bude nabuduce pytat na literaturu, nech to tu znovu nemusim vypisovat, odkazeme ho na stranku 44 a najde si to, co vyna to. Ja sa to tiez pokusim zapamatat, snad sa to jednej z nas podari.
Rosemary, myslela som skor inu literaturu, ja mam rada vseobecne romany plus rozvoj osobnosti.s
Este mozem dat do pozornosti knihy

Doba jedova, od ceskych autorov - tito upozornuju na jedy v nasej potrave a kozmetike ci v prostredi,

Stihla potvora - myslim ze tuto knihu netreba predstavovat, je to vynikajuci kusok pre tych co chcu ist aspon veganskou cestou

Enzymova vyziva od Howela - kvalitna odborna kniha s vela vyskumami, cize nie je to vikendove citanie

Enzymy kluce k zdraviu od Shynia - tento doktor, chirurg hlasa 80% surovej rastlinnej stravy, 20% zivocisnej, ale len ryby tusim

Zazracne PH od manzelov Youngovych - tito velmi zbroja proti ovociu, ale inac je uzitocna

Ale pre tych co chcu ist cisto vitarianskou cestou platia knihy co som uviedla nizsie

GoFruit

Guntera som ako jediného z toho zoznamu necitala.. áno rozhodne obilie nie niee. Surové vajcia podľa mna mozu byť raz za čas. Čo ja viem raz za 2 týždne či mesiac.jedno. i ked to nerobím, ale myslím že to určite neuškodí hlavne detom. No a mlieko to radšej nieeee. A tie vajcia len domace. Myslím že radsej vajce ako ryby ktore sú plné ťažkých kovov.
Ešte veľmi odporúčam john robbins nová výživa. Je to o veganstve ale je perfektne doplnená odbornými citaciami a navždy presvedčí že jesť zvieratá a mlieko je nesprávne.

Rosemary

GoFruit, ty máš toho asi už naštudovaného dosť, takže neviem čo tebe radiť, ja som prečítala len niektoré z tých čo si tu vypísala a teraz sa chystám na Walkera. Práve som dočítala Wandmakera, zo začiatku sa mi zdali jeho názory veľmi prísne a nie so všetkým som súhlasila, ale postupne ako zavádzam jeho rady do praxe, tak zisťujem že má asi pravdu. Napríklad aj s tou kyslou kapustou, teraz som ju jedla niekoľko dní po sebe a zisťujem že to nemalo na moje zdravie asi príliš dobré následky. Takže na nejaký čas ju vypúšťam a uvidím.
A Gunter odporúča aj obilný šrot a surové vajcia a mlieko, a kombinácie potravín tam má také čo by ma ani nenapadli, ale prečítať sa to dá, aj tam sa nájde dosť dobrých rád.

GoFruit

A mne niekto vie dáku knihu odporučiť?
Sedmikraska, knihy od Wandmaker-a, Victoria Boutenko 12 krokov k surového strave, receptove knihy od Talandovej Prirozena živá strava alebo hyzovej Škola živé stravy,, kniha od Susannah a Leslie Kenton, knihy od normana walkera, ernst gunter prirozena strava a Čínska štúdia od Campbella - to je vlastne o škodlivosti živočíšnej potravy. Všetko predávajú v kníhkupectvách. O a zabudla som na t najhlavnejsiu The 80/10/10 diet od graham douglas v angline.

Rosemary

Čaute baby, ja dnes:
R: Smoothie z jabĺk, banánov, OJ a petržlenovej vňate
O: Šalát: kyslá kapusta, červená repa, trošku cibule a vlašské orechy máčané. Už som to mala dnes tretí raz po sebe, je to perfektné ale dnes už ma z tej kyslej kapusty boleli zuby keď som ju jedla, takže zajtra už niečo iné.
V: skúsila som smoothie z ananásu, banánov a šťavy z granátového jablka. Je to fakt dobré, chutilo to ako jahodovo-mliečny koktail, len škoda, že z ananásu ma vždy štípe jazyk, nedokážem ho veľa zjesť naraz, tak teraz sa ešte tlačím jablkami a banánmi.

GoFruit

R smoothie špenát banány OJ štvrť ananásu
O vyše pol durianu
Granatove jablko
V fifi banány granatove
Trocha stavy z OJ plus granatoveho jablka
Trocha ananasu
Šťava zo salatovych listov z 1 šalátu, cavolo nero, pupavy, mrkvy a uhorky. Veľmi dobrá.
V2 teraz som dojedla el classico: krekry kyslá kapusta paprika trocha avokada

Sedmi_kraska

Gofruit jéj si milá,ďakujem :) ..ale to smoothie určite skús, ja tiež moc nemusím repíkatý celer samotný až ma z neho naaťahuje ale v tomto to ten pomaranč úplne prebije a vôbec to tam necítiš ...pokiaľ si ho tam nedáš veľa, naozaj len tie 2 stohy tak je to veľká mňamka a úplne cítiš
ako ťa to čistí :)

inak ja som doteraz žiadnu knižku ohladom vita stravy ani nečítala, čo by ste mi odporúcali na začiatok?

Krásny deň :)

GoFruit

Sedmikraska mas moj obdiv, ten smoothie co pises by som asi nemohla vypit, neznasam ten zeler, ale je velmi zdravy. a cuketove spagety su strasna lahodka, mnaaaam. drz sa

baby vcera sme boli v aachene, kupila som si prekrasnu knihu s raw food receptami od Doreen Virtue, tie recepty vyzeraju tak chutne ze by clovek v zivote nepovedal, ze sa take nieco da spravit iba zo surovych potravin. www.amazon.de
a manzel ma hned odbil, ty take nikdy neurobis, hehe, tak sa idem cinit aby som mu dokazala opak
necitali ste nahodou od Miguel Ruiz Tajomstvo vztahov? Evca myslim ze to je nieco pre teba, i ked myslim, ze ty to uz vsetko vies. je to kniha kotru som dlho hladala, tie info v nej a uplnou nahodou ku mne prisla, parada

tak dam aj ja jeden recept, na veceru som si dnes spravila smoothie:
pol ananasu, s celym stredom
2 banany (lepsie by ale boli 3)
OJ plus stava z granatoveho jablka
Odporucam, navyse to bolo farebne prekrasne, nedherna ruzova farba