Lily vela otazok, no neviem ci odpoviem hned na vsetky:
1. mak musis namacat ako orechy. potom ho mozes vysusit a pomliet. alebo jest namoceny, ten je sladucky.
ja ho namacam na noc, potom dam susit a potom pomeliem a robim makovo sezamove gulky
2. susene ovo plus orechy NIE je spravna kombinacia, ale pri prechode na raw foods je ok. Ak uz ale raz mas vycistene telo, pocitis aj sama co je spravna kombinacia, ja citim hned nespravnu kombinaciu. a to nemyslim ze som extra vycistena, je co robit, no ale aj ja akurat tymito makovo sezamovymi gulicka rusim toto pravidlo, idu do nich datle a pomarancova stava.
Ovo proste nesmies kombinnovat s nicim len s listovou zeleninou, salaty plus kel
susene ovo nejest vela, najlepsie rehydratovat namocenim no ale mne napr. namocene figy prudko nechutia
je ale otazne ci su figy len susene, mam pocit ze su pred tym varene
skoda
3. s orechmi to hlavne neprehanat. vraj uz aj kesu dostat raw, musi to na nich byt napisane.
na vlasskych orechoch su plesne, cierne bodky = plesen, takisto aj mandle mavaju, cize treba davat pozor
Kde ostala 4?
5. sol by sa nemala, je skodliva, pred tym som bola uplne bez soli, trva 8 dni kym sa ti dostane z krvneho obehu. ked ale nejes sol treba zeleninu bohatu na sodik cize ten zeleny stonkovy zeler napr. a zelene listy ako aj mangold
u mna je ale dolezita psychika - ked som bola naozaj bez soli, to bolo psycho, tie abstaky, nemohla som vyjst von v case obeda ked vsetko rozvoniavalo, no je to tazke, hlavne tych 8 dni, ale aj tak, kym prestanu abstaky, treba jest vela ovocia a listovej zeleniny aby si bola stale nasytena...
ale u teba to nemusi tak fungovat
teraz ked si dovolim slane ususene krekry, tak som proste v poho, jem ich aj tak malo, ale proste to mam dovolene a to je pre moju psychiku dolezite. nemavam takmer vobec abstaky aj cely den.
6. Riasy no nemam s nimi skusenosti, podla mna skor nie, nie sme vodne zivocichy, navyse su plne tazkych kovov, nechcela by som aby sa mi v tele hromadila dalsia ortut....
7. avokado je ovocie, ale mastne, cize mozes ho kombinovat s niektorym ovocim a s listovou zeleninou. to ovo si uz nepamatam ale zase raz, netreba hned na to ist uplne prisne, myslim ze banan a avo sa mozu, takisto jasne rajcina uhorka a paprika lebo su to vlastne ovocia, mylsim ze aj kysle ovo by sa malo dat s avom
8. ti najprisnejsi raw foodisti co som aj ja robila 80/10/10 pripadne 90/5/5 odmietaju aj kakao, zazvor, cibulu, cesnak...
raz za cas ak si das tak hlavne v prechodnom stadiu neublizi, ale netreba zabudnut ze tie raw gourmet recepty su vysoko tucne, cize neprehanat
9. ja kupujem vsetku zeleninu a hlavne listove salaty len bio, ovocie sa nie vzdy da. teraz ficim na kyslej kapuste bio, plienky pre maleho su bio, takisto utierky vlhcene, saponat, mydlo, wc gel... vlozky, niektore saty pre maleho, kokosovy olej, ale aj veci z ktorych varime pohankove cestoviny, co ja viem co konkretne by si chcela pocut, vsetky orechy a semena su bio...
10. oleje nie, to v prirode nenajdes, to by sa vazne nemalo...
precitaj si Wandmakera ten ti to vysvetli
11. vsetky orechy ci semena obsahuju enzymove inhibitory ktore brania vstrebavaniu mineralov z orechov a teda sa aj zle trava, musis namacat, min. 8 hodin. no mozno piniove orechy menej ale ostatne urcite 8 az 12 hod. Para orechy nechavam aj 24.
Potom preplachnut. Namacat len do sklenenych nadob len do filtrovanej ci destilovanej vody, lebo tie semena naberaju chlor a vsetok hnus ci uz z vody alebo s plastovej nadoby.
Dufam ze ti to pomoze aj inym. AK mas este otazky pytaj sa, ale velmi odporucam Wandmakera on ti vela veci objasni.