Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

no neviem či super, niekedy mám nervy na prasknutie a keď potom prasknú, tak je zle. Ale snažím sa, deti mám rada.

Rosemary

Gofruit, aj by som ti napísala o uspávaní malej, atď., lenže na to by som potrebovala čas, a ten teraz nemám. A ty tiež nie. Ale ešte počkám nejaký čas, kým to budem nejako riešiť, lebo veď ona spinkávala dobre, takže dúfam že to je len prechodné, uvidím. Keby to neprešlo, napíšem potom. Ale aspoň som sa posťažovala aj to trochu pomôže. Lebo zvládnuť tri deti dá zabrať aj keď dobre spáva a nie keď spať nechce. To je potom už dosť čo povedať. Ale teraz spí, uvidím ako dlho.
Baby znovu ste mi dali chrobáka do hlavy aby som si predsa len urobila raw štedrú večeru, tak uvidím ako budem stíhať. Sedmikráska, keď budeš robiť ten "zemiakový" šalát aké tam dáš kyslé uhorky? On tam dáva kvasené, máš také či tam dáš iba obyčajné zavárané?
Koláčiky som nejaké piekla, ale určite urobím aj nejaké raw, ale asi z knihy od Talandovej. Golubka má síce pekné ale aj dosť zložité recepty, podľa mňa. Od Talandovej som už niečo robila a chutili aj rodinke :))
Gofruit, a tvoj muž jedáva kapustnicu s klobásou a rybu? Myslela som, že je vegán.

evcca

GoFruit, travite sviatky na slovensku? tie recepty idem hned popozerat, dnes uz mam konecne volno, posledne dva tyzdne v praci boli hroza, bolo to smutne.
inak, mna vobec nelaka jest to, co upeciem, ale som rada, ze je to aspon o kusok zdravsie oproti klasike a som zastanca teorie, ze pomaly dalej zajdem a tuto taktiku volim aj na muzove stravovanie a jeho premenu, tak snad dnes nebude konec sveta a este nejaku dobu budem mat cas to menit.
sedmikraska, ten salat vyzera dobre a zatial ho mam ako volbu c.1 na sviatky.
inak, moj maly spava cez den 1x, cca hodinku, obcas hodinku a pol. vecer ide so mnou okolo pol deviatej, deviatej a po rozpravke, co mu hovorim, zaspi do 15minut.

GoFruit

lily zabudla som ti odpovedat k tomu ovocku: vidis to na vzhlade napr. pri mangach, teda normalne to clovek nespozna, ale ja to uz vidim.... letecke su krasne sfarbene a hlavne vonaju, nadherne, kym lodou su take tvrde a nevonaju a letecke je ovela drahsie ako lodou. napr. letecke manga sa pohybuju v rozpati od 4,99/kg ked je high sezona po 9 eur a viac ked konci sezona alebo je zaciatok, kym lodou dovazane su aj za 1 euro za kg. Papaje su vzdy letecky dovazane. Aspon v Be. No na krabiciach mas minimalne lietadlo nakreslene a napr. pri mangach sa tym vzdy chvalia ze dozrievaju na stromoch a potom sup rychlo k zakaznikovi.
Ja ked kupujem ovocie, vzdy sa pytam odkial je a ked nepoznam aj ako bolo dovezene. Casto sa pytam aj na sortu. Ked mam na vyber kupujem ovocko z europy, co najblizsie ku mne.

GoFruit

No sedmikraska dakujem za recept vyzera vynikajuco a je to naozaj dobry kompromis a ide tam horcicaaaaaaaaa.

Lily, tipy na filmy napisem ked budem mat dvd pri sebe, cize spat v Bruseli. Pripomen mi to este po 6. januari.

Evcca ty si uplne presne vystihla moj dusevny stav co sa tyka varenia ryby.

Baby ale ja neviem, no sak existuju uplne uzasne raws sladkosti, ved urobte tym vasim, urcite im budu chutit. I ked je s tym papracka ale asi ani nie vacsia ako s pecenim, nie? No ja na to nemam cas, este len darceky zhanam plus ideme v sobotu na svadbu a nemam tu nic, co by som na seba mohla dat. Tak uz mam sice vyhliadnute saty v obchode ale nemozem kupovat aj topanky a kabelu a neviem co este, naco by mi boli dalsie, mam tolko krasnych lodiciek v BXL no neviem este co robit....

Rosemary, chudatko moje, sucitim s tebou, ja som si pri malom teda vselico uzila co sa spanku tyka, rada by som ti pomohla, napis mi mail podrobnejsi, co a ako, mozno nieco vykoumame. Ja uz som sa zmierila s tym ze nemam ani minutu pre seba ak nespi poobede co je casto a vecer od neho odchadzam po 21:30 a dnes o 22. Napis mi ako ju uspavas, kedy aky ma rytmus, kolko spi v noci a hlavne kedy ju davas v noci spat, to je napr u mojho velmi dolezite. Cim skor, tym lepsie spi. Cez den nema ziaden rytmus, proste improvizujem, ked bol mensi mal to tak, ze 3 hod potom ako sa zobudil som ho musela dat spat aby zaspal v pohode, ak som to prepasla, tak bolo zle.

No na vianoce chce svokra u nas varit kapustnicu, uz ma klobasu kupenu.... Ale preco u nas???? neviem.
A bude ryba. Ja ju jest nebudem, dufam ze ani syn. Kupila som zemiaky, aby som synovi upiekla, aby som ho odlakala od ryby a kapustnice. Chcem urobit daky salat, mozem skusit ten co dala Sedmikraska ako recept. MOj muz nastastie nenastoji na peceni kolacov, takze nic take nebudeme mat vystavene.

Evcca tu su nadherne recepty aj raw aj veganske, mozno sa ti nieco zapaci, pisem nadherne, lebo su vizualne uzasne. g0lubka.blogspot.sk
mne sa stym ale nechce babrat :(
baby dufam ze to prezijeme bez traum, mna to tak mrzi, kazda zabita rybka to je proste hrozne

Sedmi_kraska

Ahojte, dlho som sa neozývala. Nestíham t chodiť skoro vôbec. U nás bude vianočná večera klasická, aj ked nikomu našťastie nevadí čo si dám ja...asi si spravím viatriánsky zemiakový šalát, kt. vyzerá super :) vitainspiracieprekazdeho.blogspot.sk

inak ja som piekla tiež , aj som si dala zopár, ale tak ja už to beriem tak že týchto pár koláčikov a nejaké vianoce sa tak či tak nedajú porovnať s tými, ked som bola nevita...čiže tieto malé prehrešky proste beriem len ako potešenie (síce nie tela) ale chcem byť uvolnená, nezväzovať sa vnútorne a ked proste mám veľkú chuť tak si dám, aj ked viem že pre telo to nie je správne..ale je to raz za čas tak to neberiem tak tragicky :)
prajem Vám krásny čas so svojími blízkymi

evcca

cawte, ja som sice vypekala vianocne kolaciky, ale chrume ich len manzel. maly si odhryzol a asi nastastie bol dost najedeny, tak nechcel. inak som piekla tak pol na pol so spaldovou mukou, menej cukru a bez vajec. chutovo v tom nie je ziadny rozdiel takmer. nad stedrou vecerou aj ja rozmyslam, muz bude mat klasiku, maly nieco zeleninove so mnou. este to ale musim domysliet a hlavne pripravit do nejakej mooooooc lakavej formy. snad to vyjde, lebo smazeny kapor a majonezovy slat muza ma v duchu trha na framforce.
inak som dost vystavena z prace a vzdy pred sviatkami ma chytaju depresie, ked vidim ludi u nas na oddeleni, je to smutne. idem sa obliect a frcim do prace, pekny den baby.

Rosemary

baby, ja už som vážne zúfalá z tej mojej malej, vôbec nechce spávať, takže to je aj dôvod prečo nepíšem. Spí tak max. pol hodku až hodinu zadeň, raz týždenne možno tak dve, niekedy celkom nič. To sú denné spánky. V noci spáva celkom dobre, až na tú z po na utorok. To sa o 22-hej zobudila a do 6-tej, kedy ja vstávam, prespala 4 hodiny na 3 krát. Takže včera som už bola celkom pred kolapsom. A dnes sa rozhodla, že keď túto noc spala dobre, tak to bude asi stačiť a denný spánok zase nikde. Teraz mi sedí na kolene a píšeme spolu, inak sa nedá. A to som ešte aj prechladnutá, muž doniesol z roboty nádchu a môj unavený organizmus nevládal odolávať. No takže posťažovala som sa trocha, hádam už bude lepšie.
GoFruit, horčica? Voľakedy som ju jedávala s párkami a chlebom, ale samotnú? Hmm, no neviem. Ale keď ti chutí.
Ja na vianoce vždy poruším všetky svoje raw predsavzatia. Myslela som že tento raz to vydržím ale už teraz ma chytajú chute. Tak som teda premýšľala, že mám chystať štedrú večeru a ešte niečo špeciálne aj pre seba, čo by trochu vyzeralo, a byť z toho vystresovaná, a potom aj tak slintať na ich jedlo a nakoniec by som aj tak určite neodolala. Takže som sa rozhodla, že štedrú večeru si s nimi dám a na ďalšie dni mi bude z nej dostatočne ťažko a budem si užívať svoje surové jedlá.
My mávame síce klasiku ale trochu odľahčenú, takže kapustnica bez klobásy a hríbov, šalát robievam len cibuľovo-zemiakový, majonézový našťastie nemusíme, kapra nerobievam, minulý rok som robila len nejakú tilapiu udusenú s bylinkami, bola fakt dobrá kúsok som si dala, tento rok ale už rybu nebudem a do chalanov ju tiež nedostanem, takže tá len pre muža. No a ešte robievame opekance s makom, teda my s orechami, chlapi mak nechcú a to fakt nie je odľahčené jedlo. Biela múka, mlieko, maslo, orechy, ufff. A samozrejme oblátky s medom a vianočné koláčiky. Zaujímavé je len to, že som nikdy cez vianoce nepribrala a to som sa teda napchávala ozaj dosť.
A vy to ako prežívate?

GoFruit

caute baby, sorry ze sa neozyvam, od soboty vecera sme na svk, no a akosi nemam cas vobec ist na net a vlastne aj s nim mame problemy, teda s modemom. Snazim sa velmi ale neviem byt 100% raw, proste nemam tu co jest, ja viem, asi som rozmaznana, teda urcite, ale problem je aj v tom, ze nemam vytvorene zasoby, cize mam malo ovocka.
Lily kvoli tym otackam som kupovala green star elite, aby boli co najmensie, tusim 110. SU aj take odstavovace, kde ich je menej, ale tie sa mi nezdali dost kvalitne.

Mojou slabostou je horcica, baby prave sedim nad poharom horcice, no hroza.
MAm kupene bio banany ale tak su skarede ze az. z vnutra cierne, to neznasam.

BAbenky napiste mi co budete robit na sedru veceru. Ja tradiciu nemozem prelomit, uz mi muz hrozil rozvodom, ja ale neznesiem mat na stole chudatko mrtvu rybku a opekat ju a krmit nou mozno aj syna. Je to bieda. tento svet.
Bola som v BEMBA raw restike, tak tam super varia a mali tam prospekty o tom ze aj ryby trpia a citia bolest, myslela som ze nie, preto som si obcas dala. ALe vedci vyskumali ze ano. A ze to prevazanie v kadiach a potom v sackoch domov je pre nich hroza. To bolo konkretne na kaprov. Evcca Rosemary, dajte vediet co budete robit na stedru veceru. AKo to zvladate?