Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

dobre ranko, ja tie "chipsy" robim, ze cviklu len nastruham, ako uhorky na salat, pridam trochu soli a lyzicu za studena lisovaneho oleja, premiesam a postupne davam susit, trva to dlho, ale mne to chuti. obcas pred susenim posypem bylinkami. takto isto robim aj zelerove a ze vraj sa da aj mrkva.

Monitaaa

baby a nepouzivate niektora ten smoothie maker? vyzera to dobre a hlavne netreba čistiť, len či to aj tak funguje, hm? www.youtube.com tu je video

GoFruit

s tym postom este pockaj..napisem ti ked budwm moct ako a kedy ho robit.
inac tie odšťavovače na citrusy nestoja vela ak nechces nejaky extra super co by sice z dlhodobeho hladiska bolo lepsie sice... ja ked som surne potrebovala tak som v kauflande kupila za 13 eur taky velmi shitny a extra hlucny ale tak ucel splnil. za 30 ci 40 eur sa da uz tixhsi zohnat. no najlepsie su take kde ovocie nedojde do kontaktu s plastom...

Sedmi_kraska

GoFruit ďakujem za rady, asi skúsim ten dlhší pôst. S tými šťavami to ale nie je možné pretože nemám ešte odšťavovač, šetrím šetrím ale stále to nie je ani zdaleka dosť . Cvičím práveže dosť, už mi bolo aj poradené práveže trochu obmedziť ten pohyb pretože príliš veľa pohybu -to tiež nie je vraj moc dobré .
Dúfam že uvidím výsledky časom :)

GoFruit

Evcca daj recept na cviklove cipsy prosim.
Monitaaa moj muz zboznuje cestovat, takze travim mimo domu uplne cele dni. Naberiem kopec bananov, vlastne nemam to rada, lebo uz ranajkovat velmi nemozem aby som sa cestou nepocurkala, lebo ked maly zaspi v aute tak nemozeme zastavit. Cize pre mna su tie dni utrpenim, ale pre muza je to velmi dolezite.... cize som na bananoch, plus ked bolo hrozno, tak to, je super ak si viem nabrat kopec ovocia co nerobi bordel a da sa z neho slusne najest. Beriem aj susene ovo, datle a figy a krekry, pre pripad nudze, a ak ideme na obed do restiky tak si vypytam salat.

recept na kapustove krekry:
4 salky kyslej kapusty
1 vacsia nastruhana mrkva
1/2 salky lanovych semien
1/2 salky slnecnicoveho semienka
1/2 lyzicky kminu
1/4 lyzicky kajenskeho korenia
1 lyzicka soli
semena namocit na noc do vody potom preplachnut
a zmixovat vsetko okrem kapusty tu staci potom primiesat do zmesi

Toto je povodny recept ktory som si ja upravila, lebo mi az tak nechutil
miesto slnecnicovych semien davam para orechy a davam spitku kurkumy a cibulu tu nemixujem so zmesou ale nakrajam a pridam s kapustou - takto mi to chuti viac
Susim to na 41 stupnoch tak 14 hod zhruba mozno aj dlhsie a po par hodinach to treba nakrajat a ked sa da tak to treba pretocit

Rosemary mna tato strava este stale nevyliecila z priebercivosti. Neznasam vela veci hlavne zeler, petrzlen, kopor, proste koreniste veci, aj z ovocia vela veci nemusim ako klasicke kaki persimmons, tie ploche mam rada - sharons. papaja mi smrdi, banany klasicke zjem len v smoothie alebo len ak uz vazne nie je ina moznost, ale fifi jem vela, tie chutia tak zivsie... Velmi dufam ze sa z toho dostanem a bude mi raz vsetko chutit, obdivujem evccu, ked pise ake salaty si robi, ja by som to nemohla...
napr. ti co robia 811 stravu robia casto jeden mesiac len bananovu stravu - banana island, nic ine nejedia, ja by som ani len jedno monomeal nemohla tak zjest. celkovo su najzdravsie monojedla, ale ja to nedokazem z nicoho

no a teraz Sedmikraska
no moja, neviem, myslim, ze mas dost pokazeny metabolizmus, z ovocia sa pribrat neda, to by si ho musela jest strasne kvanta, co ty zjavne nerobis. Pripajam sa k Rosemary, najprv poriadne vycistit organizmus a potom zacat jest trochu lepsie. Ty ale studujes, vsak? Co teda pri studiu moze byt dost tazke. Ak si nedas post aspon 10 dnovy, tak aspon stavovy, co je asi este tazsie. No ale je sezona pomarancov, ktore paradne cistia a grepy este lepsie, cize mozhla by si byt pol mesiaca aspon len na stavach? Alebo ma napada este ananas. Pol mesiaca aspon len ananas, ten sa ale neda vkuse jest, cize zas len stavy. Necitim sa kompetentna, v ziadnom pripade netvrdim ze toto je to jedine spravne, je to ale to co by som robila ja a co mam precitane, ze by mohlo fungovat. Pripadne banana island na mesiac. Aspon 20 bananov denne. ale neviem ci by som to riskla s nebio bananmi. No a pohyb budes musiet zaradit. Da sa to?
a mozno len zadrziavas vodu, no nechcem ti radsej radit, rob co myslis ze je najlepsie, ale zjavne nemas v poriadku travenie
daj vediet ako sa ti dari

Monitaaa

Baby a ako riesite, ked ste cely den mimo domu, lebo ja uz si pripadam jak pako chodit vsade so salatmi v obedaroch :-D

Rosemary

Dnes ráno som si robila smoothie z banánov, pomarančov a liči + zelený jačmeň. Príprava bola trošku dlhšia, ale mňáám. Príjemná zmena po skoro každo-rannej kombinácií jabĺk, banánov a pomarančov.

Rosemary

Sedmikráska, a čo keby si skúsila dlhší pôst s klystírmi a potom postupne začať viac jesť. A pridať zelený jačmeň alebo chlorellu alebo oboje.
GoFruit, papája mi chutí a ani mi nesmrdí, vlastne mi chutí všetko ovocie,ktoré mám odskúšané, asi okrem grepov a kiwi, ale aj tie zjem keď nie je nič iné, vlastne mne v surovej strave chutí asi všetko, aj gazpacho. Keď som jedla varené, mala som dosť jedál ktoré sa mi vyslovene hnusili, tak asi mi táto strava vyhovuje lepšie. Dokonca mi chutí aj zeler, a ten som kedysi tiež nemusela.

Sedmi_kraska

Ahojte ďakujem všetkým za rady
Go fruit no ja som skúšala aj viac, ale po týždni som nemohla zapnúť všetky nohavice :) ....možno teda skúsim viac tej zeleniny pridať

Monitaaa 168cm a okolo 67kg - čo je fakt že dosť

evcca

baby, narobili ste mi chute na moje cviklove"chipsy" zo susicky, ale cez tyzden nestiham, kedze to treba strazit a zerie to kopu casu, takze az cez vikend. ja mam v poslednom case stale chut na chleba a to neskutocnu. inak mam pocit, ze stagnujme a z 90% sa neviem pohnut.
maly zacal pred vianocami s basnickami, je to skvely ulet:-)