Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

klimta.

baby ste úžasné,ďakujem :)

veta,"Tyto touhy nepotřebují žádné drogy či stimulaci alkoholem k tomu, abychom je překonaly." ma hrozne rozosmiala :D

určite je to pravda..napr.raz som čítala o výskume, v kt.porovnávali účinky bieleho cukru na malých deťoch..v skratke šlo o to,že polke testovaným dali sladkosti,druhú dopovali jablkami..porovnávali koncentráciu,výdrž a celkové výsledky,ktoré dosiahli..
cukrové deti pohoreli..vo všetkom :)
pán, kt.to viedol sa dokonca vyjardil,že ho prekvapilo ako rýchlo sa prestali koncentrovať..
škoda,že to nie je viac propagované..veď nám predsa ide o zdravie !
navyše,keby sme viedli deti od mala k zdravej strave tak,ako to robíte vy..ľudstvo by bolo zdravšie

gofruit s najedením sa pred je to super nápad :) aj keď,..s tým,že ma lákajú varené veci problém nemám..naši sú veľmi mäsoví (to nejem niekoľko rokov),navyše všade trepú smotanu a bielu múku.. :)..to jedlo je pre mňa skôr odpudzujúce

GoFruit

inac rosemary to co pisu na tej stranke je pravda. Len by som s urcitostou netvrdila ze ked ma kazdy clovek chut na tu istu potravnu ze u kazdeho to bude nedostatok rovnakej ziviny, hmmm, neviem napr pri syre preco by to nemohol byt nedostatok vapniku?
ale inac si myslim ze mozno to skor paraziti maju chut na tie mlsky. Paraziti sa zivia hlavne mliekom, masom teda bielkovinami, glutenom, sladkym a schovavaju s v toxinovych loziskach v tele....

GoFruit

Klimta este dake odpovede
Ano stravujem sa s ostatnymi a to tak, ze ochutnam ak je to nieco bez masa a kravskeho mlieka. Bohuzial je to tak vo mne zakorenene, ze tie jedla ktore som lubila a zrazu ich mam pred nosom sa tazko odmietaju.
Ak ti mozem poradit, ked ides jest s vasimi alebo hocikym tak sa poriadne pred tym najedz alebo si sprav obrovskeho smoothieho a jedz pri nich. tak sa zasytis a nebudes mat najmensiu chut na ich jedlo. Prave naopak, oni budu zazerat na to tvoje. Raw foods vyzaruju energiu, zivu energiu narozdiel od vareneho mrtveho jedla. Tato energia doslova pritahuje ludi a chcu ochutnat to tvoje. Ja ked doma spravim smoothie rodicia sa idu potrhat za nim. Znama mi hovorila raz prihodu, ze robili v parku raw potluck, cize piknik ale s raw jedlom a ludia sa pri nich pristavovali, ze co to jedia a ci mozu ochutnat lebo ze ich to k nim nejak taha...
Ja pastujem bez fluoridu, inac ten napad s kokosovym olejom sa mi velmi paci.

Rosemary, za tento tyzden som zjedla asi 6 balikov krekrov, ufff.

Rosemary

Včera:
R: jablká, pomaranče
O: smoothie banány, mandarinky, zelerová stonka, rímsky šalát
V: puding z manga, banánov a rukoly
V2: 2 banány, kúsok avokáda
Takže deň na ovocí som zvládla :) ale ďalší si dám asi až keď budú vonku rásť nejaké buriny. Večer som sa cítila dosť presladená. Takže dnes večer hurá na krekry. :))) Ty si ich GoFruit asi včera zjedla dosť, však?

klimta.

ahojte baby..ďakujem každej jednej za odpoveď :) dali ste mi dosť užitočné rady (ostatným stalkerom tiež :))ako napr.raw čokoláda..tak som sa snažila nájsť niečo miesto klasickej..možno niečo,čo by s ňou čo najmenej súviselo,že mi raw ani nenapadla..:). musím ísť na výlet do bio obchodu..dávno som tam nebola..potom napíšem,čo som zohnala So stravou som to nemyslela v zmysle doplniť vareným (chlieb bol len príklad)... ja len ,či to nemôže súvisieť s tým ,že v danom období máme niečoho nedostatok ..ale asi nie,lebo ja som mala strašnú chuť na kečup ( čo mi chcelo telo naznačiť?nedostatok plesnivých rajčín,poprípade chemikálií ?haha:D..asi to bude naozaj závislosťou na jedle )

klimta.

ahojte baby..ďakujem každej jednej za odpoveď :) dali ste mi dosť užitočné rady (ostatným stalkerom tiež :))ako napr.raw čokoláda..tak som sa snažila nájsť niečo miesto klasickej..možno niečo,čo by s ňou čo najmenej súviselo,že mi raw ani nenapadla..:). musím ísť na výlet do bio obchodu..dávno som tam nebola..potom napíšem,čo som zohnala So stravou som to nemyslela v zmysle doplniť vareným (chlieb bol len príklad)... ja len ,či to nemôže súvisieť s tým ,že v danom období máme niečoho nedostatok ..ale asi nie,lebo ja som mala strašnú chuť na kečup ( čo mi chcelo telo naznačiť?nedostatok plesnivých rajčín,poprípade chemikálií ?haha:D..asi to bude naozaj závislosťou na jedle )

GoFruit

Klimta ahoj. K bodu 1 sa rosemary trefne vyjadrila. Ak ma fajciar chuť na cigu este neznamena ze jeho telu chybaju dake vitaminy z cigy. To iste sladkosti. Vtedy ale telu naozaj vitaminy chybaju.
Ja mam na evccinu chuť trochu iny naZor ale ona sa pozna lepšie. Podla mna to moze byt tym ze konzumuje strasne malo jedla. Ja som zastancom 811 stravovania čiže velkych davok uhlohydratov z ovocia.

Nesportujem som totalne antispprtovy clovek. Keby som byvala pri mori plavala by som. V bazenoxh ale kvoli chloru a cihajucim nakazam nechcem. Cvicim aj s malym jogu zatial nepravidelne. Baby inac je uzasny ako ma podlieza a skáče na mne a skusa rozne pózy.

Teraz solim. Bez soli mi bolo nenormalne tazke byt cely den raw. Teraz je to hracka. Na varené vacsinou ani nepomyslim.

Pocas skoly som sa stravovala klasicky a dost zle.

Zatial tolko teraz toho mam vela....
Este rychlo jedalnicek
R smoothie zihlava banany oj
O avo cibuľa raw krekry
V smoothie ananas papaja mango maliny oj
V2 raw pizza krekry uffff

Rosemary

Dnes zatiaľ len jablká a pomaranče, chcela by som si dať ovocný deň. Uvidím, či sa podarí. Takže bez soli. Čaute

Rosemary

Klimta, ja som tiež mávala chuť na chlieb a pizzu dosť dlho, ale keď som do jedálnička zaradila viac ovocia, aj tie chute sú čoraz slabšie a slabšie. A keď píšeš o nevyváženosti stravy, čo už by len ten chlieb plný chémie mohol obsahovať pozitívneho pre organizmus, čo by si nenašla v ovocí, zelenine, atď. A okrem toho varená strava vyvoláva závislosť tak ako všetky ostatné drogy. Žili sme na nej odmalička a verili tomu že tak je to dobré, tak potom sa nedá tohto zvyku zbaviť v priebehu niekoľkých týždňov. Abstinujúci alkoholik môže mať tiež chuť na alkohol a predsa to ešte neznamená že by v tom alkohole bolo niečo čo mu chýba v strave. Alebo fajčiari,atď. Soľ používam morskú ale máličko a niektoré dni vôbec a postupne by som ju chcela tiež celkom vylúčiť.
Zuby mám v oveľa lepšom stave ako voľakedy, trápi ma len ten jeden vytrhnutý, ten sa už upraviť nedá. :(( Ale napríklad sa mi netvorí ani zubný kameň, ktorý som si na bežnej strave musela chodiť 2x do roka dávať odstrániť. Zubný povlak sa mi takmer tiež netvorí, iba trošku teraz v zime keď nemám prístup ku kvalitnej zelenej strave ako púpava a vňate. Zuby si umývam kokosovým olejom - je dezinfekčný.
Na získanie energie existuje aj raw čokoláda. Občas keď sa stane že som úplne nevyspatá a unavená, dám si do smoothie trochu raw kakaa. Naozaj to pomôže. Ale inak mi stačí na získanie energie ovocie. Kávy som sa zbavila zo dňa na deň, ešte som ani nebola celkom na vita. Jedeň deň som si ju uvarila, vypila polovičku a zistila som, že už mi ani nejak nechutí. S tým som ju odložila, že ju dopijem neskôr a večer som ju vyliala. A už bolo po závislosti. Ale u každého je to iné.
Svojmu okoliu tiež nerozprávam o tom ako sa stravujem. Vedia to len najbližší a tí ma za to neodsudzujú. Deťom sa snažím dávať tiež čo najväčší podiel vita stravy a ver mi že sa to pozitívne prejavuje aj na ich zdraví.
Momentálne nešportujem ale rada by som znova začala, len si ešte zatiaľ pri troch deťoch nemôžem nájsť čas. Najmenšia má rok ale už sa teším na jar, že sa budeme chodiť aspoň bicyklovať.
Inak som rada že si napísala, mohlo by byť aj viac takých, bolo by to tu zaujímavejšie. Len by mohlo byť trošku menej otázok naraz - nič v zlom, ale tak trocha to odrádza keď je toho veľa :-)))