ahojte baby :)
nikdy som sem neprispela,len som špehovala:D (chcela by som to zmeniť):),pretože myšlienka,že to tu pustíte a hodíte do zabudnutia ma vyľakala :D..takých, ako som ja je neúrekom..,ste pre nás inšpiráciou a veľakrát aj pomocou tak prosím..nenechávajte to tu :) :D
predstavím sa- mám 20 rokov,študujem 1.ročník VŠ,väčšinu času som na internáte..posledné obdobie cca od Vianoc som mala od vita stravy prestávku,pretože ..spomínané Vianoce ..:D,obmedzenosť,prišla frustrácia ohľadom celého sveta :D,skúškové atď.,ale hlavne..robila som chybu..akú? neviem..prestala som sa cítiť dobre..rozhodnutie stravovať sa normálne resp.vareným rodičom spôsobila obrovskú radosť..ale problém to nevyriešilo..skôr naopak.. preto som sa rozhodla vrátiť späť..v tichosti,pretože ma "drísty" ľudí pardón za výraz se*ú..:D
najprv to bolo fajn..zvedavé otázky,ale nie 100x to isté!!..a odsúdiť človeka ešte predtým,ako stihne odpovedať..poprípade sa ho nespýtať vôbec nič mi príde absurdné..
navyše..táto cesta si vyžaduje celkovú zmenu životného štýlu, s ktorou ide ruka v ruke aj pozitívne myslenie :))..ale to už ľudia nevidia..:D.
mám na vás niekoľko otázok..Gofruit dúfam,že ťa ani jednou nerozčúlim,lebo viem,že ľudia sa ťa pýtajú veľa a veľakrát to isté :D..ak mi však odpovieš,budem ti za to vďačná :)) aj každej jednej,ktorá si nájde čas :)
takže..očíslujem ich :D
1) spomínate,že máte chuť na špecifické potraviny..evca chlieb..atď..nie je aj to znakom toho,že strava je nevyvážená? resp..že tam niečo nie je obsiahnuté tak,ako by malo byť poprípade vôbec?
alebo je to len výsledok toho,že ľudia okolo vás sa stravujú normálne a prirodzeným vplyvom toho prídu tie chute..?
2)nahradzujete niečím soľ? ak nie..ako často solíte?
3) všetky používate Lugolov roztok?
4) myslím,že som raz čítala,že "nepastujete"..nekazia sa vám zuby?.,pretože na poslednú skúšku som sa učila,že s nedostatkom fluoru (kt.získavame tým malým množstvom pasty,kt.prehltneme) je spojené kazivsť s nedobrou osifikáciou..
5) boli ste na vita strave aj cez školu?
ak áno..prosím rozpíšte sa, ak nie..poradíte niečo,na rýchle získanie energie? ako náhrada čokolády a sladkostí ako takých..(možno datle??..)
6)..športujete? oukej..na túto otázku si asi môžem odpovedať sama,nakoľko má každá z vás malé dieťa :D
7)poznáte niečo na ukľudnenie?..keď príde stres..nejaké bylinné extrakty,..(??)
8)neodcudzujú vás rodinný príslušníci??
mňa strašne..hlavne starí rodičia..rodičia si už zvykajú,dokonca mám pocit,že mám na nich vplyv a idú zdravšou cestou :))
plus..stravujete s ostatnými? nemyslím,skrz tých "výparov"..mňa to vôbec neláka..ale..puká mi srdce,keď vidím,čím sa napchávajú..keď si to tak vezmeme..čím tradičnejšie jedlo..tým nezdravšie..všade kopa múky,..smotany..wuaaaa pomooc :D
9)káva,káva a ešte raz káva..ako sa jej zbaviť??
zatiaľ všetko :)..verím,že sa to tu znova rozbehneme :))..pekný zvyšok dňa! ;)