Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

evcca

klimta,
u mna nie je chlieb dokazom nevyvazenosti momentalnej stravy, ale skor pozostatok minulej ppp. poznam sa, ze ked pride stresalebo emocne vypatia,ktore neviem kontrolovat, tak sa mi objavia velke chute na chleba. pre mna je podstatne, ze viem s cim to suvisi, takze si davam pozor.
dalsia vec je, ze ludia dost casto odsudzuju ine stravovanie, ja nehovorim ludom v okoli ako sa stravujem, je to moje sukromie a teda tabu pre zbytok okoliteho sveta. inak muz sa stravuje klasicky slovensky:-(, maly od mala z 50% ako ja, inak podla bukovskeho, samozrejme ze bez sojovych produktov. cvicim jogu a pozabudam na thai-cchi. a chute sa mi objavuju len pri uz spominanom vypati, ale to sa da racionalne zvladat.

klimta.

ahojte baby :)
nikdy som sem neprispela,len som špehovala:D (chcela by som to zmeniť):),pretože myšlienka,že to tu pustíte a hodíte do zabudnutia ma vyľakala :D..takých, ako som ja je neúrekom..,ste pre nás inšpiráciou a veľakrát aj pomocou tak prosím..nenechávajte to tu :) :D

predstavím sa- mám 20 rokov,študujem 1.ročník VŠ,väčšinu času som na internáte..posledné obdobie cca od Vianoc som mala od vita stravy prestávku,pretože ..spomínané Vianoce ..:D,obmedzenosť,prišla frustrácia ohľadom celého sveta :D,skúškové atď.,ale hlavne..robila som chybu..akú? neviem..prestala som sa cítiť dobre..rozhodnutie stravovať sa normálne resp.vareným rodičom spôsobila obrovskú radosť..ale problém to nevyriešilo..skôr naopak.. preto som sa rozhodla vrátiť späť..v tichosti,pretože ma "drísty" ľudí pardón za výraz se*ú..:D

najprv to bolo fajn..zvedavé otázky,ale nie 100x to isté!!..a odsúdiť človeka ešte predtým,ako stihne odpovedať..poprípade sa ho nespýtať vôbec nič mi príde absurdné..
navyše..táto cesta si vyžaduje celkovú zmenu životného štýlu, s ktorou ide ruka v ruke aj pozitívne myslenie :))..ale to už ľudia nevidia..:D.
mám na vás niekoľko otázok..Gofruit dúfam,že ťa ani jednou nerozčúlim,lebo viem,že ľudia sa ťa pýtajú veľa a veľakrát to isté :D..ak mi však odpovieš,budem ti za to vďačná :)) aj každej jednej,ktorá si nájde čas :)

takže..očíslujem ich :D
1) spomínate,že máte chuť na špecifické potraviny..evca chlieb..atď..nie je aj to znakom toho,že strava je nevyvážená? resp..že tam niečo nie je obsiahnuté tak,ako by malo byť poprípade vôbec?
alebo je to len výsledok toho,že ľudia okolo vás sa stravujú normálne a prirodzeným vplyvom toho prídu tie chute..?

2)nahradzujete niečím soľ? ak nie..ako často solíte?

3) všetky používate Lugolov roztok?

4) myslím,že som raz čítala,že "nepastujete"..nekazia sa vám zuby?.,pretože na poslednú skúšku som sa učila,že s nedostatkom fluoru (kt.získavame tým malým množstvom pasty,kt.prehltneme) je spojené kazivsť s nedobrou osifikáciou..

5) boli ste na vita strave aj cez školu?
ak áno..prosím rozpíšte sa, ak nie..poradíte niečo,na rýchle získanie energie? ako náhrada čokolády a sladkostí ako takých..(možno datle??..)

6)..športujete? oukej..na túto otázku si asi môžem odpovedať sama,nakoľko má každá z vás malé dieťa :D

7)poznáte niečo na ukľudnenie?..keď príde stres..nejaké bylinné extrakty,..(??)

8)neodcudzujú vás rodinný príslušníci??
mňa strašne..hlavne starí rodičia..rodičia si už zvykajú,dokonca mám pocit,že mám na nich vplyv a idú zdravšou cestou :))
plus..stravujete s ostatnými? nemyslím,skrz tých "výparov"..mňa to vôbec neláka..ale..puká mi srdce,keď vidím,čím sa napchávajú..keď si to tak vezmeme..čím tradičnejšie jedlo..tým nezdravšie..všade kopa múky,..smotany..wuaaaa pomooc :D

9)káva,káva a ešte raz káva..ako sa jej zbaviť??

zatiaľ všetko :)..verím,že sa to tu znova rozbehneme :))..pekný zvyšok dňa! ;)

GoFruit

Ahojte,
ja som dnes strasne malo jedla, maly v noci zvracal, uz druhykrat od soboty,t ak sme isli na krv. Budu ho testovat na tu celiakiu, ale pokial mam nacitane, sanca ze zistia je mala, kedze on je velmi malo glutenu, takmer vobec ale na jednej party mu dali chleba, som mu ho nechcela brat z ruky.
R: par bananov
O: smoothie spenat banany OJ
O: avo cibula krekry
V: trochu melonu, klementinky 3,
no bieda

Budu ho testovat aj na parazity, ale zasa raz sanca, ze najdu je minimalna. Tak citam jak diva na nete, co s 2 rocnym dietatom a priznakmi...

Rosemary

Dnes:
R: pomaranče a asi 1/3 pomela - bolo strašne dobré, zjedla by som ho kľudne aj celé ale musela som sa rozdeliť s deťmi :DD
O: jablká + 2 strúčiky cesnaku
neskôr smoothie z 2 hrušiek, 2 banánov, 1 pomaranča a rukoly
V: uhorka, rajčiny, brokolica - pár ružičiek, 1/2 avokáda + cibuľové krekry
GoFruit, robievam viacero druhov krekrov, ale tak čo sa najviac ujali:
Rajčinové:
250g ľanu, 200g slnečnice, 4 rajčiny, menšia cibuľa, cesnak podľa chuti - ja dávam 4 strúčiky ale môžte dať menej, ja mám rada dosť cesnakové, sušené rajčiny, provensálske bylinky, soľ podľa chuti. Sušené rajčiny treba vopred namočiť v troške vody a potom rozmixovať spolu so zeleninou, potom zmiešať s rozmixovanými semiačkami.
Cibuľové - robila som včera podľa knihy Škola živej stravy a sú tiež dobré, tam idú semiačka celé:
1 šálka slnečnice, 1 šálka ľanu, 1/4 šálky tekvicových semiačok, 1/4 šálky sezamu, 1 šálka nastrúhanej cukety, 2 červené a 2 žlté cibule nadrobno nakrájané (v pôvodnom recepte boli po 3 cibule), mletá rasca, chilli, kurkuma, majoránka, soľ. Semiačka namočiť na 12 hodín, potom zmiešať s ostatnými ingredienciami a usušiť. Tieto som nekrájala, len som ich po usušení nalámala na kúsky.
Neskôr môžem dať aj iné recepty keď bude niekto chcieť.
Evca, máš pravdu, že to môže niekoho posúvať. Ja som to tu čítala dosť dlho predtým než som začala prispievať a teda pomohlo mi to dosť, keď si predstavím čo som jedla pred pol rokom a čo teraz, tak ...

evcca

cawte, ja sem zvycajne len mrknem rano, od prispievania ma odradila ta minula dlha pauza, ale inak ok cca 90%. som rada, ze ma zatial obchadza chripka a rozne nachladnutia a velky podiel zasluhy ma podla mna strava.
ako si dosla na to, ze maly ma asi celiakiu? momentalne riesim u seba tento problem.
baby a nevzdavajte to s tym prispievanim, co ked niekto len cita a posuva ho to?

GoFruit

rosemary das recept na krekry? pliiiiiz
ja som naposledy robila daky mandlovo cibulovy chlebik teda zemle, ale zlomila som na tom tamper k vitamixu a zemle skysli pred tym ako sa dorobili cize nabuduce musim urbit iba take minizemlicky, inac by to bolo chutne... potom dam recept, to by mohlo byt daco pre evccu ked ma stale chut na chlieb
inac tak to mozeme zabalit, kludne, lebo naozaj to nema vyznam ked sem niekto raz za cas pisne, nie? no ja neviem

Rosemary

No mňa to tiež nejak nebaví, keď sem raz za tri dni niekto napíše. Tak ja dnes:
R: Smoothie: jablká, banány, liči, zelený jačmeň
O: jablká, banány
V: Rajčiny, paprika, karfiol, kúsok cibule, kúsok avokáda, krekry - veľa, ach asi ich zasa prestanem robiť. Vlastne nie malej chutia.

GoFruit

tak uz to tu zakaplo? koncime? lebo zas ak sem mam sama prispievat tak to je o nicom.
tak este posledny jedalnicek
R: smoothie zihlava banany OJ
O: 2 manga, klementinky
V1: smoothie stvrtka velkej papaje, mango jahody OJ
V2: avo cibula raw krekry

evcca co je s tebou? viem ze cez tyzden nemas cas a co cez vikend?
syn ma pravdepodobne celiakiu, myslim ze to ani nebude len nejaka alergia na gluten, ma niekto skusenosti?

GoFruit

R 1,4 l OJ
O: smoothie zo zihlavy, 5 bananov a 7dl OJ
V: salat z 2 mang a jahod (ja by som sama od seba v zime nekupila, ale dostali sme na trhu. araby su synom nadseni tak odkedy ho mame, dostavame zadara ovocie, teraz sme dostali kopec jahod a maliny, no chapete v zime??? bojim ze su samy pesticid)
V2: avokado cibula raw krekry
idem dat este kalerab
bru noc

Lilly

Go Fruit,
3 z toho som už videla, ale i tak vdaka za tipy . :)

Adam, vitaj :)
Mozem sa otýtať odkial si ? (Okres)