Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Rosemary

Ahojte, ja dnes:
R: 1 menšie pomelo a 1 pomaranč
O: 6 jabĺk
kaša z 2 jabĺk, 1 banánu a 1/2 avokáda
Ol: 2 pomaranče
V: Rajčinová polievka - raw, pohánkové krekry

GoFruit

Halooo tak dam dnesny den.
R: smoothie banany papaja oj
O: smoothie listy mangoldu banany oj
Ol: zo 3 fifi banany
V: mango, 2 kaki a 1 kivi
V2: avokado s raw krekrami cibula kalerab

GoFruit

adam tiez som sa nad tym vela zamyslala ale myslim ze ide len o jedlu cast. hm ale nap supka pomarancov je jedla. ale aj tak som presvedzena ze beru do uvahy len tie klasicke casti co sa jedia.podla mna to aj tak nie je presne napr pri takom jablku kde v supke je ovela viac vitaminov ako vnutri. ale oni to asi spriemerovali. pritom supky je ovela menej ako duziny.neviem ci chapete co chcem povedat...

lily ahoj tu su filmy
food inc.
food matters
healing cancer from inside out
raw for life
simply raw
hm mala som pocit ze mam dve tie dvd ale druhe neviem najst

Adam-Jando

Tak som k tomu aj doteraz pristupoval. Ale len nedávno ma t napadlo a človek nikdy nevie :) Inak mám 20 rokov a postupne prechádzam na živú stravu, tak od vás čerpám inšpiráciu. Samozrejme aj z iných zdrojov. Ale aj tak ďakujem za radu :))

Lilly

Adam, ja myslim, že všetky tie udaje sa vztahuju len na jedlú časť plodu. Ciže bez šupku. A okrem toho, kto by meral obsah sacharidov v supke bananu ??? To mi moc nesedí ..

GoFruit:
mohla by si, prosím, napísať tie názvy filmov , dokumentov . Konečne už mám čas si aj niečo pozrieť.

Adam-Jando

Chcel by som sa spýtať. Je to triviálna otázka asi pre vás, ale pre mňa dosť podsatná. Keď si v nutričných tabuľkách nájdem banány s hodnotou približne 24-25g sacharidov na 100g.... Znamená to že sa počíta len vnútro, alebo celý banán aj so šupou??? Pretože šupa z neho tvorí skoro polovicu hmotnosti, takže preto taký záujem. Ďakujem pekne. Pekný deň prajem :)

GoFruit

Rosemary to som citala ked som vyberala susicku ze oni nedodrziavaju tu teplotu, ani len ten slavny excalibur ci ako sa vola. Ze maju o dost stupnov viac. Napr. mas nastavenych 42 a vnutri je 50. Preto som kupila sedonu ta zrejme ako jedina dodrziava a neprekracuje stanovenu teplotu. AJ som ju merala, proste je to super. A navyse susievam pod 42, bud 41 alebo 39.
Baby ja mam taku prekrasnu knihu receptov od Doreen Virtue a kazdy den sa na ne namotavam, su vizualne uplne uzasne, ale tak zlozite, ze som nenasla este odvahu a ani niektore ingrediencie. Skoda

Monitaaa

hm tak citala som aj recenzie na ten smoothie maker a asi ostanem tiez pri odstavovačoch a mixeroch, ale napad je to velmi dobry, mohli to urobit v lepsej kvalite. velka skoda

Rosemary

Ja som robievala chipsy aj z cukety, boli dobré len sa tiež strašne dlho sušili. Teraz si po dlhšej pauze zasa robievam krekry. Suším ich na radiátore. Viac mi to vyhovuje ako v tej mojej sušičke, kde si myslím že to nezostane až tak celkom raw. Smoothie maker by som si asi nekupovala, pretože po dlhšom používaní to už tak netesní a potom je to o ničom. A neviem či by to rozmixovalo aj zelené listy. Ja používam mixér.