Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Evcca na com struhas cviklu na cipsy? Ako tenke? Nemam mandolinu a pisu ze bez nej to bude hrube....co ty na to?
Ako ste na tom? Ja 100% raw a citim sa bajecne.

Rosemary

Neviem si predstaviť ako ich pozmeniť, jedine dať namiesto ďatlí hrozienka, ale najradšej mám aj tak mak s banánom. Nie príliš dobrá kombinácia, ale to asi nie je ani s tým sušeným ovocím, a zasa nejem to každý deň, iba občas a je to oveľa rýchlejšie ako sa paprať s guľkami. :-D
Keď sa ti torta vydarí, môžeš sa podeliť aj s receptom. Držím palce. A malému všetko naj...

GoFruit

R: smoothie zihlava banany OJ
O: takmer cela hlava brokolice, vobec som netusila ze je taka dobra vzdy som jedla len tu stonku
smoothie maliny trocha papaje 2 banany OJ trosicka pupavy
V: mango, trochu durianu, torchu vodoveho melonu
V2: makove gulky

Rosemary ty si ich uz robila? nemas napad ako recept trochu pozmenit, uz sa mi zacinaju protivit, mak lubim, ale ta kombinacia s datlami mi zacina vadit, ale predsa ho chcem jest kvoli vapniku...
inac syn bude mat 2 roky tak mu chcem spravit surovu cokoladovu tortu, vyberam recept, tak drzte palce nech sa vydari

GoFruit

Ja zimu neznášam a tato je veru dlha a hnusna.
R: fifi banány
O: smoothie 1 kaki, 3 banany, mrazené brusnice, trocha papaje a oj
Ol: šťava z 1 šalátu, 1 mangoldu, trosku hluchavky a medvedieho cesnaku a mrkiev
V: klementinky 4ks, kusok durianu
V2: moje kapustove krekry ach to je pochutka

Rosemary

GoFruit, ďakujem za recept, psylium mám iba ne-bio, ale kupovala som ho v bio obchode a nemali tam iný.
Evca teda ja tiež nemám rada zimu, najradšej mám jar, a hlavne keď už začínajú dozrievať čerešne a potom aj jahody,mmm. No ale dnes ráno -10st. uff, táto zima akosi nemá konca-kraja.
Včera:
R: smoothie:jablká, banány, pomaranče, kúsok zázvoru, zelený jačmeň
O: smoothie: banány, jahody, špenát.
V: šálat z karfiolu, rajčín a cibule. Krekry potreté avokádom a čierna reďkev.
Neskôr ešte smoothie z mandľového mlieka, banánu, jablka a raw kakaa. - mala som chute.

klimta.

GoFruit....za tie sušiky..používate špeciálne? na to určené,alebo jednoducho otvorenú rúru?
nakoniec som tam na zahriatie pretlačila cesnak :)
plus večer čaj zo zázvoru čo strašne pomohlo :) (asi som si ho nakrájala veľa..bolo takmer nemožné ho dojesť..tiekli mi slzy..doslovne :D)

psyllium jem aj ja..rozpustené vode ráno a večer..

R:mangovo-banánovo-hurmikakový punding

evcca

GoFtuit, ano, isli rovno do smetiaka, ked mi nieco proste nechuti, tak koniec a to som mala neuveritelnu chut chrumat.
inak, ked som rano pozrela, ze vonku opat mrzne, tak ma presla aj ta troska optimizmu. nenavidim zimu. pekny den baby.

GoFruit

rosemary,
2 salky vymackanzch mandiel co ostanu po robeni mandloveho mlieka, vyjadrujem sa jak hotentot, ale nenapada ma ako sa to vola
1 salka cukety
1 salka psylia (iba bio, nebio je sama chemikalia, je to jedna z najnezdravejsich potravin a velmi zlych pre zivotne prostredie - som citala)
1/2 salky lanoveho semena
3 datle
kusok cibule
trosku soli
2-3 lyzice citronovej stavy

to psylium sa postara o to, aby sa spravila korka a zaroven ostali vnutri makke ako chleba...ale urob ich naozaj male, lebo mne skysli kym sa dosusili, alebo ich treba susit na vyssej teplote. V ziadnom pripade nie kombinacia velke a nizka teplota. Inac by to mohlo byt super, rozhodne este vyskusam v najblizsich dnoch ale radsej male. Musim zohnat bio psylium, co neviem kde. Tu prvu varku som robila z obycajneho az potom som sa docitala ze je treba bio. Napada mi ze mozno z toho mal maly problemy, on nie je zvyknuty na chemikalie.

R: smoothie ananas mango zihlava banany OJ
O: avo cibulka zelena, kapustove krekry trochu papriky
makovo sezamove gulky, vsak su super??? syn mi ich dost vyjedol
v: 5 klementiniek
smoothie trocha ananasu 2 manga 3 banany zihlava a 2 listy cesnaku medvedieho - bala som sa ci to nebde chutit po cesnaku, ale nie. tak mozem pridat.