Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Sphongled.... uf zlozita prezyvka
Mne sa zda ze pred narodenim syna a teda kojenim som menej zarastala teda dlhsie...
Cisto na zelenine sa byt podla mna neda. Ale remineralizacia je urcite mozna. To nie je scifi. Ale to trebanaozaj jest drvivu prevahu zeleneho ale nie take ze redka a mrkva ale listy ktore obsahuju neporovnatelne viac mineralov.
Bez tropickeho ovocia sa urcite da byt ale to musi byt podla mna iny level....nieco ako astazia. Tak daleko nie som. A ja si svoje tropicke ovocie obhajujem. Oproti masu to je pre planetu ovela mensie zlo. Neviem nechcem hlasat bludy ale graham tvrdi ze pochadzame z tropov a tropicke ovocie je to povodne co sme jedli. Teraz je to inak a jasne ze my na severe europy to mame tazke preto sa vela vitarianov stahuje do tropov. Ale byt v zime len na jablkach a hruskach sa neda. Aspon to subtropicke ovovie ako pomarance....
Je na kazdom co bude jest ale nasej planete rozhodne uskodi menej ked budeme jest ovo hocaj z tropov ako maso z vlastnej krajiny hm pokial si ho nechova clovek sam? Ale to ja by som nemohla. Minule som citala ze parazity v prasiatkach su neznicitelne varenim. To len tak....

ShpongledLight

Btw, myslíte si, že životný štýl vitariána by bol udržateľný aj bez tropických plodín? Niežeby neboli fantastické. Ale zápory sú zjavné...hlavne pre planétu.

ShpongledLight

Ahojte, ostrieľaní vitariáni-veteráni. :)

Chcela som sa spýtať, či je tu niekto striktne zeleninový, lebo na nete som čítala, že je údajne možnosť si týmto spôsobom obnoviť zuby- vyplnenie zubných kazov a zároveň dorastanie skloviny. Znie to ako poriadne sci-fi, ale nádej umiera posledná. :)

Ďalej by som sa rada opýtala, či niekto nemá alebo nevie, kde by sa tu na SR/ČR dali kúpiť semienka "kale"- nie som si 100% istá, ako sa to má prekladať. Chcem cez leto spraviť vertikálnu šalátovú záhradu a kale by nemal chýbať!

Rada by som sa tiež opýtala, či používate komerčné antiperspiranty či deodoranty a zubné pasty. Máte nejaké home-made alternatívy, prípadne niečo za rozumnú cenu?

Ďalšia vec, ak je tu niekto taký... "uzemňujete" sa? :D Neviem či je to placebo, lebo som k tomu náchylná, ale mne grounding naozaj funguje, hneď som pokojnejšia.

Nepomohlo niekomu raw od nadmerného zarastania? Tak trochu dúfam, že mi to zníži hladiny testosterónu a je to na základe prečítaného materiálu asi aj celkom možné, no neviem, či už nie je neskoro pre existujúce chĺpky... Mám chuť zobrať pinzetu a vytrhať si ten porast nad perou. :((

ShpongledLight

Ahojte, ostrieľaní vitariáni-veteráni. :)

Chcela som sa spýtať, či je tu niekto striktne zeleninový, lebo na nete som čítala, že je údajne možnosť si týmto spôsobom obnoviť zuby- vyplnenie zubných kazov a zároveň dorastanie skloviny. Znie to ako poriadne sci-fi, ale nádej umiera posledná. :)

Ďalej by som sa rada opýtala, či niekto nemá alebo nevie, kde by sa tu na SR/ČR dali kúpiť semienka "kale"- nie som si 100% istá, ako sa to má prekladať. Chcem cez leto spraviť vertikálnu šalátovú záhradu a kale by nemal chýbať!

Rada by som sa tiež opýtala, či používate komerčné antiperspiranty či deodoranty a zubné pasty. Máte nejaké home-made alternatívy, prípadne niečo za rozumnú cenu?

Ďalšia vec, ak je tu niekto taký... "uzemňujete" sa? :D Neviem či je to placebo, lebo som k tomu náchylná, ale mne grounding naozaj funguje, hneď som pokojnejšia.

Nepomohlo niekomu raw od nadmerného zarastania? Tak trochu dúfam, že mi to zníži hladiny testosterónu a je to na základe prečítaného materiálu asi aj celkom možné, no neviem, či už nie je neskoro pre existujúce chĺpky... Mám chuť zobrať pinzetu a vytrhať si ten porast nad perou. :((

Rosemary

Dnes:
R: hrozno
O: smoothie: banány, pomaranče, špenát
V: puding z jabĺk, banánov, avokáda, zelerovej stonky a raw kakaa.
V2: Dip: mandle, rajčiny, červená paprika. K tomu brokolica a krekry.

Rosemary

Cry môže to byť drahé aj nemusí. Závisí od toho čo ješ. A zasa na druhej strane nepotrebujeme veci ako je káva, sladkosti, čokoláda, cigarety, ..., ktoré tiež nie sú lacné.
A ide aj o to na koľko si ceníš svoje zdravie.
Ja jem tiež dosť a pri výške 164 cm mám váhu 54 kg, pri bežnej strave som mala 58 kg, čo nie je až taký veľký rozdiel, v podstate zmizol len zbytočne veľký zadok a hrubé stehná :))

GoFruit

Lilly no parada len tak dalej!!!
Aky odstavovac mas? Daj tip pre ostatnych.
Ano recepty z youtube alebo od russela jamesa ci od nouveauraw alebo rawtarian ci amazing raw. Alebo treba zadat co ja viem raw crackers do vyhladavaca alebo raw cheese cake ci raw chocolate cake a uz len vybrat. Niektore recepty maju strasne vela surovin aj takych co nieto zohnat tak treba hladat jednoduchsie. Citat k nimkomentare odtial sa vela dozviete. Co cim nahradit...

Cry ja mam 172 cm a vahu naposledy ked som sa vazila pred 2,5 mes. 54 kg. Ale mala som aj 51. Teraz jem viac tukov lebo kojim. Mne moja vaha absolutne vyhovuje aj ked som mala 51. A jem dost ked si pozries jedalnicky.

[zruseny22]

Ahojte, dievčatá, prepáčte, že sem takto vpadám. Chcela som sa len opýtať, že ako ste na tom s váhou, keď sa takto stravujete. Lebo mne sa to zdá napr. strašne máličko. Ďakujem.

Lilly

Ahojte baby :)
Dlho som tu síce nebola, ale pokračujem v tom, čo som začala. Zajtra to bude už 16 týždňov raw food :) ja sa držím stále na 100% - to mi najviac vyhovuje. A konečne som si aj kúpila môj vysnívaný nízkootačkový odšťavovač, tak som moc rada.

Ináč ja recepty najradšej čerpám z videí na youtube, prípadne ich nejako modifikujem :D