Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Sedmi_kraska

Prišiel mi ten nový mixér, včera som si robila smoothie kel + banány = mňam, úúžasné to bolo :)

Ja sa tiež snažím byť úplne bez soli, ak jem iba ovo- zel tak sa to dá, ako náhle občas pridám napr. pohánku tak ju trošku osolím ak jem naslano :)

Inak klíčila som si po dlhej dobe mungo, baby a 3 dni som bola taká nafúknutá že až ... asi mi to telo nedokáže stráviť..neviem prečo , ešte pred pol rokom m ito nerobilo problém .

Krásny deň, inak GoFruit neviem, kde ty presne si , ale aj tu na SVK-u zas nasnežilo :( už je to fakt na nervy :) ..Ok idem na raňajky- smoothie: 3ťava z mrkvy,kel, mango :)

GoFruit

Ahojte baby,
Lily je uzasne z si bez soli. Ked mozes, nezacinaj s nou. Aj ja chcem prestat ale este sa na to necitim. Sol je jed hlavne ta obyvajna kuchynska varena. Ak prijimas dost sodiku v potravinach tak na sol kasli. Teda to je len moj nazor. Co ja by som dala za to keby som bola bez soli. A vlastne dnes som bola bez soli. Cisto ovozel. Vau da sa to a ake je to lahke. Ani som nemala na nic slane chut. Babytesim sa. Majte sa

Rosemary

Ahojte, pozerám tu po dlhšej dobe že akosi sa to tu rozpísalo. Super.
Lily, práve dnes som si kúpila tri batáty a chcela by som skúsiť nejaké recepty, potom dám vedieť, či to bolo jedlé. Dúfam, že to nevyhodím.
Ja sa so soľou snažím skoncovať. Vcelku sa darí, aj keď ešte občas večer mám chuť na niečo slané, a to hlavne vtedy, ak ma bolí hlava. Ale už mám taký pocit, že bez tej soli mi to jedlo už chutí viac.

Lilly

Polievka je taká, no SVIEŽA :) :) mne kyslé vôbec nevadí :)

Jj, Costa Rica je nádherná , ale tak to aj ostatné takto tropické oblasti.

Dnes som objavila na youtube video na Raw Snickers, booože, takto som už teda dlho neslintala :D:D ( len neviem odkiaľ by som zohnala raw palmové maslo :D )

Chcela som sa opýtať na Bataty - dajú sa jesť surové, resp. aké máte s nimi skúsenosti ? Videla som jeden recept od Mimi Kerk ( najsexi vitarianka nad 50 rokov - to je titul, že ? :) kde na tie bataty použila špiralizér.

A posledná otázka na soľ - použivate ? Vo viacerých receptoch som videla pridávať himalájsku soľ - aký méte na to názor ? :) Ja som soľ absolútne prestala používať ako 17 r. Tak ako ste vy na tom so soľou ?
Vdakaaa

GoFruit

Lilly nie je ta polievka kyslá?
My tu mame zas snehovu nadielku mna porazi.
Ja by som hned odisla do thajska alebo costa riky ci peru len muz nechce ze co tam bude robit. No ja radsej v chudobe a slnku ako v luxuse a v tejto k.kotskej krajine sorry som fakt nastvana.
Cry draha ako podla toho ci do toho neries aj lieky a vas straveny chodenim po lekaroch. Urcite to vyjde drahsie ako kupovat polotovary a rozne smejdy v obchodoch.

evcca

lilly, ta polievka vyzera dobre, zajtra ju skusim. mne je jedno, kde budem byvat, staci mi konstantna teplota okolo 33°C.

Lilly

Ešte chcem pridať recepty na jedlá, ktoré si v poslednej dobe pripravujem, možno Vám budú chuť tak rovnako ako mne :)

- Cuketové špagety : nastrúhaná cuketa (2ks) na špagety ( ideálne použiť špiralizér, ale ja nemám) , dresing : zmixujeme cherry paradajky, papriku, čerstvú bazalku, (môže aj cesnak)a polejeme špagety.

- Cuketové plátky so špenátom : cuketu priečne rozrežeme a potom narežeme na pozdĺžne plátky. Zmixujeme cherry paradajky, červenú papriku, špenát, čerstvú bazalku. Zmes natrieme na cuketové plátky, na vrch môžeme dať na kolieska nakrájané cherry paradajky . :) mnammm

- Citrónové jablká : zmixujeme jablká, trocha vody a šťavu z jedného citróna.

- Zeleninová polievka : zmixujeme 1 paradajku, trocha červenej papriky, 1 cuketu, špenát, čerstvú bazalku, trocha vody, šťavu z 1 citróna, 1 avokádo. „Cestoviny“ : 2 mrkvý nastrúhané na jemno.
---------------------

A keď boli spomínané tie trópy a sťahovanie, kam by ste sa presťahovali vy ? :) :)

Lilly

Odšťavovač mám Hurom Slow Juicer - 400 :)

Vitariáni sa sťahujú do trópov ? :) To by som i ja chcela po skončení štúdia, mna hlavne riadne štve to idiotské počasie, čo tu máme, vŕŕŕŕ.

Ešte som chcela napísať, že pred 2 týždňami som bola na prednáške o Raw Food v jedenej vitariánskej reštike ( bože, aká som bola šťastná, keď som ju objavila :) a na záver tam ľudia vraveli svoje príbehy, ako sa vyliečili vďaka surovej strave z :
- rakoviny 4. stupňa
- atopický exem (malé dievčatko)
- problémy so zrakom
- obezita
- arytmia a anémia

Potom jeden chalan vravel, že jeho rodičia, síce nič nezmenili na strave, ale začali piť ovocné a zeleninové šťavy a podarilo sa im schudnúť.
Holka, čo tam pracuje, vravela, že stále tam chodia noví ľudia a vravia im osobné príbehy ako sa vyliečili z rôznych chorob vďaka raw food :)

A že aj keď domáci miláčikovia, konkretne tá holka vravela o svojej mačičike, prejdú na surovú stravu - čiže surove mäso - čo je prirodzené pre šelmy - tak že to na nich vidno, tá nadherná srsť, iskra v očiach :) :) Všetky tie granule a konzervy pre psy , mačky , že su to také hlúposti pre tie zvieratá.

Tak toľko som sa chcela podeliť z tej prednášky :)

GoFruit

Kale je kel kuceravy ale su aj ine sorty. Tento je zohnatelny aj na svk.
Neviem co je uzemnovanie. Mozes vysvetlit?