Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Baby my ideme zajtra na 3 dni na vylet a dnes vecer ma chytila panika, ze ako vydrzim bez zeleneho smoothie. Uvedomila som si ze som na nich zavisla. Ani by som neverila ze je to mozne. Tak som dnes mala pre istotu 2. .
Dnes r: smoothiee zihlava banany oj
O: moje raw kapustove krekry a brokolica
V: smothie pol ananasu, 3 banany oj a zihlava
majte sa a drzte mi palce nech mam co jest a neumriem od hladu.

GoFruit

Ahoj rosemary, dost divoky recept nie? Daj vediet ako chutil.
Ja som skusala len varene bataty a tie mi nechutili.

Rosemary

Raw čokoláda...mňam!
A tie batáty sú tiež mňam, jedla som to prvý raz a normálne mi zachutil, tak som zjedla asi polku len tak samotného. Hľadala som aj nejaké recepty, ale tie so zeleninou ma nejak neoslovili, a s ovocím by sa to asi kombinovať nemalo. Ale kašlem na to, tento má láka a keď mi dozrie ananás, vyskúšam ho. Takže: batát na špagetky, mango, ananás a avokádo na kocky, trochu čerstvej bazalky, šťava z pomaranča, chilli. Ale zajtra skúsim urobiť chipsy. A aký bol ten recept od Mimi Kirk?

Sedmi_kraska

Rosemary áno , obyč. hlávkový :)

Ja som mala dnes totál chuť na sladké, tak som si 2x robila raw čokoládu z pol avokáda, banánu, medu a kakaa ...fuu :)

Inak sneží ako na Vianoce :D

Lilly

Rosemary, no teším sa na dojmy z batatov, i na recept :) :)

Ja som dnes na večeru mala takú super natierku - rozmixovaný špenát s avokádom a čerstvou bazalkou. To som natrela na kelové listy, na to rôznu zeleninu naukladal a chutná vecera na svete :) :)

GoFruit

Evcca ahoj. Dobre si pochopila. Ked nejes gluten tak sa ti nevyrabaju protilatky a teda ti ich nexistia. Synovi ju nezistili takze mu nic podla pediatra nie je. On jedol malo glutenu ale predsa len daky zjedol. Mozno celiakiu nema ale ma vsetky priznaky tefa mal kym som gluten nevynechala. Po vysadení glutenu priznaky kratkodobe odisli.tie dlhodob este nemohli. Ani to nebude lahke ak ma celiakiu lebo som sa docitala ze vobec nie je prvda xe nahrady obilnin s glutenom su naozaj 100% bez glutenu. To som si aj logicky myslela. Lenze to znamena ze celiatikovi ostava ovozel. Ked nechce jest maso. Syry gluten mozu obsahovat preto vlastne je celiakia spajana casto s alergiou na mliecne vyrobky. Este mozno strukoviny sa daju. Takze vlastne este stale maly pravdepodobne je minimalne ciastky glutenu. Je akoze bezglutenovy chlieb. Je pohankove cestoviny - na nich aninie je ten znak preskrtnutej obilniny. A prave po nnich sa mu vratil jeden priznak. Ani ryza by sa nemalalen diva. Myslim ze preto vlastne sa hovori ze celiakia je neliecitelna lebo celiatici aj na tzv bezglutenovej strave jefia gluten. Mozno by sa raw foodizmom dala liecit. Ale syn je zavislak na skrobovinach a otec ho v tom podporuje.

evcca

cawte baby, rano som do roboty prisla obsypana snehom ako snehuliak. je to smiesne, ze sviatky jari a vonku fujaci a mrzne.
dnes som bola konecne cely den raw, tak mi to fajn dobilo baterky.
GoFruit, neviem, ci som to minule dobre pochopila, ked si pisala o celiakii, ze ked sa clovek vyhyba lepku, tak mu ju tazko mozu zistit z krvnych testov?

Rosemary

Sedmikráska, aký teraz používaš kel? Obyčajný hlávkový, alebo máš prístup aj ku kučeravému?
V poslednom čase ani mne už mungo fazuľky nejdú, tiež som to kedysi jedávala dosť aj šošovicu a teraz keď naklíčim tak potom väčšinu aj vyhodím.
Baby, ten sneh ma desí, a mám taký pocit že mi je stále zimšie a zimšie. A už musím ísť zaviezť deti, vôbec sa mi nechce ísť von. Bŕŕŕ.