Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Milan_Vitarian

Ďakujem kočky, že ste to tu všetko tak dobre rozpísali, od raňajok až po večere... niektoré jedlá sú úplne super.... ale mám taký menší/väčší problém s tukmi.

Používam cron-o-meter (ďakujem GoFruitke, že to sem hodila) a mám strašne málo tukov.

Aj keď si dám celé avokádo, aj orechy a semienka - samozrejme počas dňa, tak nemám dosť tukov.

Viem mi niekto poradiť čo s tým?

Vopred ďakujem.

GoFruit

ahoj Maoam, dakujem, ze si mi napisala. Tak ty neberies ziadnu proteazu?
v USA su veci lacnejsie aj kvoli daniam, oni nemaju take danove zatazenie ako my europania. My platime nehorazne dane, oni nie ale za to oni si vsetko potom platia sami, kym nas vlastne dotuju staty z tych nasich dani.

Milan Vitarian tak vitaj u nas a pis.

Maoam

GoFruit - este nieco, tie cenove rozdiely su brutal, napr. na iherb com stoji ta Serrapeptaza od tej istej firmy, ta ista davka, ten isty pocet kapsul, rovnake balenie cca. 22-23 eur, v DE ale 56-65 eur...to je NEHORAZNOST.

Ok, aj ked priratam clo + postovne, je to viac ako dvojnasobok ceny, vlastne skoro trojnasobok. Vsetko je v USA a CA ovela lacnejsie... EU je predrazena na nevydrzanie vazne. Mame najdrahsie lieky a vyzivove doplnky. Cisty hnusny biznis je to.

Maoam

GoFruit, inak vcera sa mi do ruky dostal letak o novom produkte na trhu pre celiatikov v DE (Aminoplus Zöliakie), kedze maju kvoli zmenam v tenkom creve malabsorpciu, citala som si zlozenie, kks tam su ovela vyssie davky latok, ako aj mineralov, vitaminov a stopovych prkov ako vo vsetkych beznych multimineralovych preparatov, u niektorych 10x viac...ja mam napr. malo magnezia, hoci DENNE doplnam aj umele 3x1, aj tak ho mam malo, ked sa mi berie krv, tak lenze logicky to vedie vsetko k tomu, ze celiatici su nachylni na infekty (co mozem len a len potvrdit). Inak ja som vsetko skonzultovala s mojim nefrologom, nez som to zacala brat, odsuhlasil mi to.

Maoam

GoFruit, ak som spravne pochopila, tie davky Nattokinazy a Serrapeptazy su u teba nizsie, ak ratas v SPU alebo FU (u nattokinazy v FU), citala som od RNG; ze Serrapeptasa sa ma brat vo vyssich davkach, aspon 80 000 SPU 3x1, u chronickych pacientoch az 120 000 SPU 3x1 (cize ca. 500mg 3x1), aby to malo ucinok, Nattokinaza staci raz denne ale aspon 2000 FU.
Ale tak ty si ZDRAVA, ja som uplne iny pripad, navyse ty si roky na vitarianskej strave + si robila X-krat klystiry atd, pochybujem, ze u teba este je vobec nieco na odmorenie atd., ak tak male veci, to nie jak u mna.....

Ja mam skrz desiatky rokov chron. zapalov v tele a tkanivach take zmeny, ze ja to budem musiet brat mozno roky.

Maoam

GoFruit: ucinok: zatial pozorujem zlepsenie travenia, totalne spravidelnenie stolice a jednoducho bruchu to znacne pomaha, nemam ho uz nafuknute atd, ale beriem ich prilis kratko na to, aby som nejako mohla zaregistrovat zazracne zmeny, citala som, ze pri chronicky chorych pacientoch to trva casto aj polroka, kym sa objavia prve viditelnejsie zmeny k lepsiemu

Maoam

GoFruit, prepac, ze pisem az dnes, takze nasledovne (vies, ze som ich objednavala nakoniec separatne z inych stranok, lebo v DE by som mala masivne problemy s colnicou a vyrubili by mi okrem pokuty aj trest za dovoz, tu sa enzymy z USA beru ako lieky...a pokuta je do 200 eur...kks): takze rozpisem:

1. Serrapeptase:120 000 SPUs (500mg)
3x1/d.
2. Nattokinase 2 000 FPU
1x1/d.
3. Papain 300mg
3x1/d.
4. Bromelain 500mg
2x2 (mala by som 3x2/d.) - to kvoli tym stalym zapalom

a este beriem vit. D3 20 000 I.E. denne, lenze to mam nariadene od nefrologa + som celiatik (biopticky dokazany), beriem aj magnezium, calcium, vit. K, B-komplex,lebo mam Malabsorpciu, kym sa to ako-tak nevyrovna, o 2 mesiace mi opät berie krv, ak budu hladiny lepsie, budem s tym ostatnym moct ist dole no a so stravou sa fakt snazim, ako najviac viem

Milan_Vitarian

Čaute baby, som tu nový. Čítam asi dva dni (nie v kuse) vaše príspevky odzadu, nech mi nič neujde. Som na 44. strane, recepty kopírujem a beriem si vaše cenné rady. Divné je, že som zatiaľ narazil len na jedného chalana a to Mareka, kt. to tu kritizoval. Iní sa tejto strave asi vyhýbajú.
Od marca minulého roka som úplný vegetarián, nejedol som odvtedy nič živé, čo by chodilo, plazilo sa, lietalo, či plávalo, čo malo mamu alebo otca a malo oči :) na to som hrdý no a teraz som na takom testíku... od 1.5. len 100% surová strava na dva týždne... taká skúška. Chcem vidieť, ako sa budem cítiť ako sa bude chovať moje telo. Ak to bude v pohode - čomu verím a som o tom presvedčený, tak by som pri raw ostal. I tak som si robil prevažne vegánske jedlá, hneď ako som vylúčil mäso, tak zarovno s tým aj mlieko a jogurty... občas som si dal syr alebo maslo.