Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Maoam

GoFruit a ako som citala, tyka sa to najmä spirochet (napr. borelie), dalej atypickych bakterii ako mykoplazmy, chlamydie atd....no super....

na chron. lym. boreliozu som mala dlho aj tak podozrenie, bude sa to vysetrovat vramci inych neuro-vysetreni (aj z likvoru)

Maoam

GoFruit, nasla som na jednej nemeckej stranke info, ze pri vyssom prijme konkretnych enzymov (najmä serrapeptasa, nattokinaza a bromelain) dochadza u chronicky chorych pacientov, ktori trpia viralnymi ci bakterialnymi infekciami k herxheimer-reakcii, ked dane virusy a bakterie umieraju(su nicene)....a telom vyplavovane ako toxiny a odpadove latky...

Maoam

GoFruit: myslela som si, lebo vsetky prejavy suvisia s ochoreniami, ktore mam alebo som mala...kedysi som mala zapal celuste, ATB klasika a teraz nad tym miestom toto....akoby sa to 'stare' obnovilo ci co, dalej tie reumatoidne prejavy, bolesti svalov, hlavy, kosti, klbov, vsetkeho, strasne...ja to vydrzim, som zvyknuta na silne bolesti roky rokuce, inak prve dva tyzdne som mala normalne zimnice, zvysene teploty atd, no tak je to prejav toho, ze to teda ucinkuje, ok

tak mna porovnavat s tebou sa neda, ja som uplne iny pripad, jednak nie som vitarian a jednak poznas zoznam mojich dg :D,takze jasne, ze ja budem reagovat inak ako ty, ty mas telo v podstate asi na 98% ciste

GoFruit

Ahoj, maoam. Myslim ze by to mohla byt herxheimerova reakcia ale 100% ti to povedat neviem. Podoba sa mi to na to a branie enzymov mozemat taky ucinok vedlajsi. Cim zamorenejsie telo tym horsia reakcia. Co mozes spravit je znizit davku ale neprestat ak sa to da vydržať. Alr skus posurfovat po nete herxheimera plus enzyme therapy side effects. Ja som si raz citala na stranke kde keden bral obrovske davky na sebe ale bol to dr mal aj pacientova tusim tam pisal o podobnych priznakoch. Hlavne ale spominal vyrazky ze sa vytvoria plus priznaky chripky. Ale kazde telo reaguje inac. Ja nemam ziadne side effects tiez len to travenie je parada a stolica este lepsia co som myslela ze mam velmi dobru. Daj vediet co spravis a ako sato vyvija a drzim palce nechp riznaky odidu rychlo.
Napadá mi este ze to by mohli byt aj priznaky vylucovania toxinov napadanych parazitov. Enzymy vraj posobia aj proti nim. No ale ber moje slova s rezervou, nemam patentna mozog.

Maoam

GoFruit, ahoj, chcela som ti len napisat, ze odkedy tie enzymy beriem (zlepsilo sa travenie - pozitivny efekt), ALE neviem co sa to robi, mam pocit ze sa niektore veci zhorsili, opuchli mi dva prsty na pravej ruky (ukazovak a prostrednik), podobne ako pri reume a opuchla mi aj prava horna celust, vyzera to na zapal, bolia ma svaly, kosti, klby, vsetko....neviem ci to odstartovalo dake procesy v tele a ozyvaju sa 'chronicke veci' alebo co...neviem ako si to mam vysvetlit

GoFruit

Cauki Lilly,
Kdeze.... rimsky salat ma len teraz zacat pripadne prave zacal..teda jeho bio verzia. Nebio je na trhu stale. Aspon tam u nas.
To s tym spankom je pravda, tak to ma byt. Daj teraz nejaky jedalnicek aby sme videli ze co to vlastne sposobilo tuto uzasnu zmenu prosim. krasny den zajtra vsetkym

GoFruit

Ahoj Milan,
Mozno by si mal proste poskusat na kolkych % tukov sa ti bude darit . Ale vacsinou zo zaciatku maju ludia privela tukov ale potom to telo zacne odmietat a treba davat menej. Tych 10% je fakt dost. Ak necvicis ale aj ak cvicis. Viac netreba.
Baby dnes som mala taky fajnovy smoothie s rastlinkami co rastu okolo zahradky plus s listami redky. Keby som mala vzdy take cerstve burinky a nemusela ich kupovat uz privednute.

Lilly

Ahoj vsetci :) specialne uvitacie Ahoj pré Milana:)
Tak mne sa dari super - posledne 2 tyzden pozorujem skvelu pozitivnu zmenu - à to , ze sa mi skratila doba spanku n'a takych cca 7 hodin. Normalne idem spat o 23 a o 6 tej rano sa zobudim, vobec nie som unavena cely den. Je to nieco super pré mna, lebo ja som bola vzdy taky "spachtos" (11 hodin spat cez vikend no problem pré mna vtedy )castokrat bolo, ze som si aj cez den potrebovala pospat, co ma taky stav i trocha hneval, nakolko som mala pocit , ze prespim polovicu zivota , heh..... No teraz je to parada, este Keby , ze sa mi to skrati na menej ako 7 hodin, tak budem stastna:)

Inac neviete ci rimsky salat je uz po sezone ? Sakra, nemozem ho nikde najst à tak mi chyba, moj oblubenec. :(

Milan_Vitarian

Ahoj GoFruit,
ďakujem za radu, dal som si tam 1:8:1 (Proteins : Carbs : Fats)
Mi to prepočítalo a zistil som, že tukov už mám dosť, zato zo 400% uhľohydrátov som mal len 80% :)
Musím to doplniť väčšou porciou zeleniny.
Inak len pre predstavu, mám 186 cm, 72 kg - šľachovitá postava (nie som chrt :D)
Uvidíme, čo povie váha za týždeň, alebo dva.

GoFruit

Milan aky mas ciel co sa tukov tyka? Tych 10%? Niektori vitariani su len na 5%. A zadal si si to tak do cron-o-metru? Ze 80 uhlohydraty 10 bielkoviny a 10 tuky? Alebo ake pomery mas? Alebo co je podla teba dost tukov?