Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Lilly

Ďakujem za pochvalu, moc si vážim :)
Sa dívim GoFruit, že nie si na tie monofruit jedlá (okrem tých par veci) a že to už si vitariankou min vyše roka ( podla zalozenia tejto temy), že to akosi samo u teba neprešlo na tento štyl. Zaujimaveeee ako to kazdy mame inac :D

Milan, vidís, ty sa čudujes, ako možem zjesť tolko banánov, ja sa zas cudujem, že ti stačí taký "mini" jedálniček. Lebo to mi prišlo ako pre malé dieťa. Ale tak každý vie, čo mu vyhovuje. Vravím každý máme ináč tie svoje jedálničky :)

Hlavne, že sme raw :)

mimu4

je tu niekt zo siliny a mal by chut na stretnutie? som zacinajuca vitarianka velmi by som sa potesila s niekym stretnut kto sa stravuje surovo, podebatit na tuto temu. s pozdravom michaela

GoFruit

No milan, ako chlap by si na tejto strave mal v pohode dat tych 10 bananov naraz. Mozno este len nie si zvuyknuty ci pripraveny na monojedla. Ani ja. Okrem melonu ci ceresni ci jahod nedam z nichoho monojedlo. Treba sa ale k tomu dopracovat. No a ak cvicis tak urcite budes musiet navysit kalorie. Ved postupne. Ide o to ze sa ti ma na tejto strave roztiahnut zaludok aby si v pohode dal napr. tycj 10 bananov ci kilo hrozna alebo coho.
No ale nechcem tu mudrovat ja tu prezentujem ten smer 80/10/10. Nemusi s nim byt kazdy stotozneny. Hlavne ze jeme zivu stravu plnu enzymov.

GoFruit

No tak Lilly obdivujem ta tiez. Presne takto by mal vyzerat jedalnicek dlhodobo uspesneho vitariana.

Vcera:
R: 7 fig cerstvych,
Smoothie zihlava, spenat, 5 bananov, 8dl OJ
O: vodovy melon
V: piel de sapo, vodovy melon
Stava z 1 cvikly, cviklovych listov, mrkiev a pupavy - uz nikdy si tento zazitok nechcem zopakovat. Bolo to strasne zle. Ja proste neznesiem slane listy ako maju všetky tieto typy rastlin ako pak choy, cvikla, atd plus ta horka z pupavy...no mala som problem vypit to aj napriek tolkym mrkvam. Tieto cvikle som mala uz kupene ked si lilly napisala ze si si spravila stavu takze aj keby som sa spytala na chut uz by som to nevyhodila.
V2: 3 paraorechy, 2 nove cibuľky, zopar krekrov a trocha kyslej kapusty

Milan_Vitarian

Ešte zvládnem na raňajky smoothie - dva banány, jablko, pomaranč a nejaké listy z vonku (šalát, púpava alebo žihľava). Je toho okolo 8 dcl... to ešte vypijem, ale tiež fučím...

Milan_Vitarian

Lilly- ako môžeš dať 12 banánov, ja som dal max 6 a bol som plný, ale že úplne... klobúk dole. Aj to som tých 6 dal na obed a nie na raňajky.

Dnes som mal v pláne dať na raňajky 4 jablká... ale kdééé. Zmestili sa do mňa len dve, desiatu som vynechal, lebo som mal porady až do 12-tej. Teraz chrúmem veľký tanier zeleniny: hlávkový šalát, biela kapusta, uhorka, paprika červená a zelená, mrkva a k tomu všetkému namočená pohánka, naklíčená šošovica a mungo fazuľka.

Lilly

Tak cca kilo jablk je nejakych 4-5 takych vacsich jablk, to je v pohode. A zjem to za cca 15 min ( dnes som si to schválne odsledovala :D:D:D )

Cviklova šťava - keď som ju už dopíjala, som si spomenula ako jedna vitarinka vravela, že cviklová šťava, že to je riadna pecka, že to len raz ju čistu pila, lebo silna (detox?) reakcia.
No tak som čakala, čo so mnou bude :D:D A jo, trošku únava, nemohla som pokračovať v učeni, ale 30 min. spánku a bola som ok :) :)

Jedálniček:
•12 banánov (6:30)
•1,3 kg jahôd aj so stonkami + mata – zmixované (10:30)
•0,6 l jablková šťava (18:00)

Dnes akýsi frutariánsky deň mi vyšiel :D

Rosemary

Dnes:
R: jahody 1kg
O: smoothie: banány, hrozno, kelové lístky, vňať z mrkvičky, pár lístkov ďatelinky a pupenca 1,5 l
V: špargľová nátierka: zelená špargľa, rajčiny, avokádo, citr. šťava, soľ. K tomu uhorka, rajčina, cibuľka, šalát. Ešte pár mandlí.
Ozaj lily, liter cviklovej šťavy, ešte k tomu aj s listami to by som teda nedala, máš môj obdiv. Kedysi som si robievala cviklovú šťavu ale musela byť zmiešaná s väčším množstvom mrkvovej, aby som to dokázala vypiť. To už radšej schrúmem celú cviklu.