Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Maoam

GoFruit, dakujem za otazku, no bohuzial odpoved na nu bude total down - mam silny zapal obliciek s takymi bolestami, ze som prerevala celu noc a to som zvyknuta na kadeco, vsak vies :-/, ja ked revem, tak to uz musi byt fakt hrozne, no okrem toho ma este skriabe aj v hrdle, vyhodil sa mi herpes, drni mi den co den v hlave (ale to uz cele tyzdne, odkedy tie enzymy beriem), neviem no zajtra pelasim k nefrologovi, zvlast kvoli sonu a krvi + moc, ale odkedy beriem tie enzymy, tak ma strasne boli hlava a vsetky svaly, inak nemam nic nove, teda vsetko po starom (praca, praca, praca) haha. Najhorsie je, ze nemozem ani nic vziat, lebo sa to zasle na kultivaciu, pri mojej anamneze tam moze vyskocit hocico vratane nejakej superrezistentnej ojedinelej bakterie, no takze na blind nieco vziat je nonsens, snad do zajtra prezijem, ak by som mala dostat nejake vysoke horucky dnes, tak padam do spitalu.

GoFruit

Maoam ako?
Ja mam kazdy den detox priznaky. Kazdy den uz asi 4. den bolesti hlavy len mierne skor take naznaky ktore odidu ked si dam krekry raw. Cize jasny detox. Plus som ochorela mam nadchu. Takze nic moc. Zaujimave ze muzovi nic nie je ale tak on si robi len proti parazitnu kuru kym ja beriem este k tomu enzymy a chlorelu a daku cervenu riasu proti virusom. No uz len cakam kedy to prejde ale mozno nikdy aspon teraz mam taky pocit.

Inac teraz ficim na vodovych melonoch a ceresniach nebio. Ale najst pekne a chutne bio je umenie.

Rosemary

Caute, ja to mám teraz tak, že aspoň jedno monojedlo za deň, to sú najčastejšie raňajky,a na obed si robím smoothies, kvôli zelenému a tam sa snažím dávať dva druhy ovocia + 3 druhy niečoho zeleného a večera šalát s max 5 ingredienciami, ale nie vždy sa to podarí. Myslím gofruit, že tak je to, v surovej strave je všetko v ideálnom pomere ale pri varení sa určité látky zničia a potom to nerobí dobrotu. Takže vedci brali asi do úvahy ten varený špenát, veď kto by ho jedol surový, že?
Milan, najlepšie je riadiť sa vlastným pocitom, takže jedz koľko ti chutí, ono sa to bude aj tak stále meniť, najdôležitejšie je cítiť sa fajn. A to smoothie muselo byť fakt úžasné.

GoFruit

Neviem ci aj pri listoch treba davatvlen 1 druh. Ved zelene ako zelene nie? Ma niekto logicke vysvetlenie? Ja si myslim zE kludne mozeme miesat rozne druhy listov. Ale co by som nerobila pre istotu je miesat spenat a ine co obsahuju to oxaly kyselinu s inymi lebo ta vraj brani vstrebavaniu kalcia. Ale ja to niekedy robim. Lebo toto su tvrdenia vedcov ktori malokedy vedia co sa presne deje. Myslim ze priroda by nebola taka sprosta aby dala do rastliny velke mnozstvo vapnika a zaroven oxalytickej kyseliny ktora brani jeho vstrebavaniy. Mozno sa to deje skor len pri varenom spenate kt. Je mimochodom dost nebezpecny.

GoFruit

Monostrava je ideal. Najmenej zatazuje travenie a telo ma o to viac energie na liecenie. Hlavne tu ovocnu ak sa da treba jest v monojedlach a salaty drzat na 4 az 5 ingredienciach najviac. Celkovo by sa nemalo viac ako 5 veci mixovat.
No baby vidim ze je cas uvazovat nad monojedlami. No ale ako potom zakomponujem zihlavu a ine listy?

Milan_Vitarian

Žienky, myslíte že mono strava je lepšia ako mix?
Napr. dať si do smoothie len jeden druh ovocia alebo zeleniny?
Kujem za rady.

Milan_Vitarian

Neviem prečo, ale veľa ich nedám, ničoho... ani jabĺk... dnes ráno dve jablká a pred tým som dal jednu surovú repu, asi hodinu pred tými jablkami.
Teraz budem pekne čakať na obed - zase obrovský zeleninový tanier + klíčky mungo fazuľa a šošovica.
Neviem, možno som už tak naučený, že na obed zjem zeleniny viac... o dosť viac než na raňajky, či večeru.
Včera som si spravil také smoothie na večer:
čučoriedky, jahody, maliny... mňamka to bola.

evcca

ja mam tiez velmi rada banany, take cca 4 bez problemov. ale pre mna je najlepsia kombinacia s jablkami, alebo v smoothie s pomarancom a jahodami.

Rosemary

Gofruit, ja zase banány milujem a neviem sa ich dojesť. Pchám ich do každého smoothie a keď som skúsila banány ako monojedlo, tak som v pohode tých 10 - 12 zjedla. Podľa veľkosti. Inak Milan, Lily má pravdu, 5 banánov zje naraz aj môj 5-ročný syn, a to aj hneď po príchode zo škôlky, kde mal hodinku predtým olovrant. Sama sa čudujem kde to dáva.

GoFruit

ja sa tiez divim, ale tak pre mna je uspech ze som vobec 100%. s vitarianstvom som zacala asi v 2009. v tehotenstve som mala zopar varenych jedal. no ale hlavne po porode som trochu upustila. Ale ja verim ze to pride. JE to stale lepsie a lepsie.
Inac napr. bananov neviem zjest ani len tri. proste akosi mi nejdu. musim ich maskovat v smoothie.