Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Rosemary chcela by som skusit spravit krekry zo zelenej spragle, konopnych semienok a lanu. CO by si tam dala este pre chut? Ak mas cas, prosim ozvi sa...

anlu

Charlie, ved to je jedno ci ovocie alebo zelenina, hlavne ze je surove :D Ja idem na 80/10/10 Cize tiez vacsinou ovocie.

Charlie311

ahojte dievcatka :-) neviem, ci tu je medzi vami aj nejaky chlapec, ale ak nie, tak teraz pribudne ;) na vitarianstvo by som sice nechcel az prejst, ale pomaly prechadzam na fruitarianstvo... inak, ak je nejake dievca z mt alebo okolia, tak nech sa ozve, rad by som ju spoznal :)

GoFruit

Ja teraz davam do smoothies baby kale a su to jedni z najlepsich ake som doteraz robila. Teraz to predavaju v bio stanku no divne lebo kel je zimna rastlina ale ved tu je stale zima. No posledne dni ani nie.
Inac ficim na vodovych melonoch a piel de sapo ked su take stredne velke tak zjem jeden naraz. Teraz je asi sezona lebo su vynikajuce a dorastaju do riadnych velkosti. Ako take stredne az mensie vodove melony.
No a este ceresne sa snažím. Bio jahody velmi nie su a ked su tak tak drahe ze ozeliem. No a uz zacina hrozno z talianska mnam..

Sisi111

A tu čo tak mŕtvo? Inak ja som mala super kľudný víkend. Sama doma takže som bola tak na 90% surová - akurát čo som si do šalátu dala balkánsky syr ktorý zbožňujem

Lilly

Jedálniček:
•10 banánov (9:00)
•rímsky šalát, avokádo, uhorka, 500g cherry paradajky (12:30)
•banány (16:00)
-----------------------------

Ahoj Sisi, vitaj medzi nami :)
1. Pleť - ja mám na tejto strave VÝRAZNÉ ZLEPŠENIE pleti. A to som sa od 13 r. trápila s vyrážkami na čele, brade. Teraz keď sa mi vyhodia 2 vyrážky za mesiac, tak to je veľa. Fakt super zmena. Taktiež som videla videá na nete, že ako sa ľudom vylepšila pleť na raw food.

2. Okolie - rodina - ja som začala s vitariánstvom na začiatku decembra, na Vianoce som prišla domov, oznámila to rodičom a bolo:) Našťastie oni sú skvelí, takže žiadne negatívne reakcie no a taktiež vedia, že ja som tvrdohlavá, čiže keď si niečo zmyslím, tak ma odtoho nik neodhovorí. Idem si svojou cestou :) Širšia rodina ( myslím starí rodičia, tety, bratranci,...) - to ešte ani nevedia ( ja som strašne malo s rodičmi a so širšou rodinou ešte 100x menej)
kamoši - tak tu som bola v šoku, lebo žiadne negatívne reakcie neboli. Dokonca kamoška mi povedala, že ma obdivuje :) Takže to poteší.
Podľa mńa je doležité ísť si svojou cestou, stáť si za svojim a neriadiť sa podľa druhých ("och, teraz celá moja rodina je len varené, tak ja nebudem raw" - blbosť)

Sisi111

Skutočne asi prejdem na vitariánstvo. Či už kvôli tej pleti ale aj kvôli zápcham a tak. Aj tak, variť neviem takže to nebude také zložité :). Inak dievčatá ako na vašu stravu (najmä v začiatkoch) reagovalo okolie? Partner, rodina a tak... Ja žijem sama takže to je výhoda, ale keďže mám auto tak rodina ma núti aspoň raz za 3 - 4 týždne prísť pozrieť...

GoFruit

Maoam este mi napadlo, ze tym ze si nefrologicky pacient,nebolo by pre teba pri takom detoxe dobre odvazdat toxiny klystirmi? Aby si co nnajviac odtazila oblicky?
Ja som si spravila od zaciatku antipara kury len 1 klystir ludia lebo mi neuverite ale muz je stale doma. A ked nie je tak vzdy pride na obed (ktory mava v case, ked syn spi a teda by som mohla robit klystir). Proste uplna smola. On samozrejme klystiry zavrhuje ze aka hroza...radsej asi hnit zvnutra...