Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Maoam, tak ja tu hlavne nemam s kym ist von.... tu ti nerobia bezne ani len OJ takze ja si vazne nemam co dat, raz sme v dakej restike sedeli a vypytala som si OJ no a to co mi doniesli ani neviem co bolo,
tu v BXL vobec nie je raw restika tak velmi rozmyslam ze by som zalozila jednu, no stale viac ma to mata
uz som aj rozmyslala ze si zalozim FB ucet, aby som spoznala podobne zmyslajucich ludi, ale neviem, mne sa to tak nepozdava a hlavne kvoli malemu aby stretol podobnych kamosov, lebo zas ked vidim co jedia jeho rovesnici, uf az mi je to luto...

Maoam

GoFruit,jj to mi je zname, ze pot ludi, ktori sa zivia prevazne zivocisnymi produktami a s prepacenim zeru hory mäsa, strasne smrdi.

Ja sa potim velmi malo a ked, tak ho absolutne skoro vobec necitit, ok sprchujem sa denne, ale napr. v nemocnici po OP to bolo mozne az na druhy den a nic, sestra si myslela, ze som sa sprchovala rano tajne sama :D. Kebyze som vitarianka, tak ma necitit uz asi vobec :D, no ja viem, ti ludia su taki 'cisti', pekne vonaju. Mam kamosa vitariana, ale on je vitarianom uz od 97-ho roku, zacal s tym v 17tke :D.
No tak u neho je to zivotny styl, ale zasa on chodi vonku normalne, lebo vytlacenu stavu mu urobia vsade, chodi aj do cocktail barov v pohode...nikto ho neriesi a on neriesi nikoho :D.
Ty by si mala zit dakde vo vlastnom dome s obrovskou zahradou...

GoFruit

Maoam, myslim ze vitariani usetria aj na inych veciach, to ide s ich zivotnym stylom, nechodia do podnikov a nedavaju peniaze na poharik vinka...ale ta socializacia na druhej strane je tazka...
vitariani si neumyvaju casto vlasy lebo sa im nemastia, dokonca nepouzivaju deodoranty lebo sa nepotia a ak hej tak pot nesmrdi. nepouzivaju kozmetiku kadejake mliecka odlicovacie a milion nepotrebnych veci, jasne ze su aj taki, ale postupne sa ti ludia menia na prirodzenejsich...

GoFruit

ja velmi tuzim po vlastnej zahradke aby som si dopestovala aspon tie buriny ako za malu viazanicku kelu 1,50 a to mam na 1 smoothie, ale za sacik zihlavy dam 2 eura a takmer cely dam do smoothie, cize vlastne by som neusetrila nejak extra vela, ale to sa aj zhana tazko, napr ten kel produkuje iba zopar bio polnohospodarov a kym to pozhanam uf... A napr kilo bio hrasku tu je 9 eur. Bio figy 15. Bio hrozno v sezone okolo 6 _ 7 eur na kilo a viac.
no ale myslim ze taka evca, ktora toho zje strasne malo oproti mne, minie asi ovela menej a ma vlastnu zahradu, evca prepac ze pisem za teba, ozvi sa please
a vezmi si, ze taky maly teglik malin 150 g tu stoji okolo 3 ci 4 eura a to nebio, bio stoji 7 alebo 8. To by som najradsej tiez pestovala. ALebo bio jahody pol kila pod 5 eur nenajdes. Takze urcite sa da jest aj lacno ked si na jablkach, hruskach a bananoch a marhulach a broskyniach a melonoch. Ked chces bobulove ovocko, tak platis vela. A potom letecky dovazane ovocko stoji velke palky.

Maoam

aha, takze ako tak vidim, tak je to najmä o usetreni casu a prace, faktor vydavkov je ine kafe

ked si ale predstavim, kolko hodin ludia stravia nakupovanim, varenim, dusenim, pecenim, este na sviatky, tak sa mi z toho hlava kruti, ja osobne neznasam varenie priznam sa uprimne, aj kolko toho zjedia co do mnozstva a porcii (je zname, ze ludia ktori presli na inu stravu jedia aj menej co do mnozstva), tak je to asi obrovsky rozdiel no

ja nie som ziadny vitarian, len sa tak zamyslam nad dosledkami ako pre rozpocet, tak aj pre usetrenie casu u vas, ktori nimi ste

priprava smoothie je namahavejsia, to je jasne, no a ta vec s bio, tak zavisi ze kde zijes, ja zijem napr. na mieste, kde je vela polnohospodarov naokolo, takze veci ako predaj z dvora a bio sa tu dostane lahko, akurat su niekolkonasobne drahsi ako tovar v obchode, ktory bol dovezeny bohvie odkial

GoFruit

Maoam, nevarenim usetrim strasne vela casu, keby som jedla monojedla tak este viac. Predstav si, ze si proste len umyjes kilo jahod a zjes.
Ale predstav si, ze si ides spravit smoothie. Musim umyt kel - ja umyvam nesmierne dokladne. Nasupes banany a vytlacis pomarancovu stavu. U mmna to zavisi od toho, ako dlho umyvam zelinu, ci pol hodku alebo 10 min. Ostatne ide rychlo.
Cize dokopy je to velke usetrenie casu. My sem tam este varime pre muza, tak to su veganske lahke dietne jedla a trvaju cca 1,5 hod.
A na prvu neviem odpovedat, urcite je to drahsie, lebo ja zjem toho vela, muz sa scasti tiez tak stravuje a tu je to dost drahe, ale posledne si uvedomujem ze na svk je ovocko hlavne exoticke extra drahe a bio veci ani nehovoriac. Ano zavisi, ci kupujes bio. My kupujeme vsetku zeleninu bio aj orechy a semena bio a ovocie podla toho ake.

Maoam

ja by som mala dve prakticke otazky na vitarianov:

1. aku zmenu mate vo VYDAVKOCH na stravu oproti minulosti

2. kolko casu usetrite NEVARENIM mesacne a na co ten cas vyuzivate, na ake cinnosti?

dakujem