Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Lilly

Nie je toto zvláštne ???

Od kedy som začala s vitariánstvom stále len CHUDNEM a CHUDNEM. Každý kto ma vidí po dlhšej dobe, povie, jak som brutálne schudla, akurát, že ja som vždy bola štíhla !!! Už asi pred 2 mesiacmi som myslela, že už sa mi to zastaví, no nie. Pritom jem dosť, niekedy mám pocit, že príjmem až až kalorií. Posledný týžden som jedla megaveľa-som myslela, že som ešte aj pribbrala. A ked som sa teraz v nedelu postavila na váhu, skoro mi oči vypadli. Zas ta váha išla dole. Celkovo som už dala dole 10 kg a momentálne som na BMI - 15,15.

Posledné mesiace sa až bojím postaviť na tu váhu.
Nechápem tomu a akosi mi nepríde, že je to v pohode :(

GoFruit

Rosemary dakujem. Nakoniec som spravila krekry zo zlateho lanu, konopnych sem., mladej cibulky a rajcin a soli. Nepomlela som to len zmiesala aj rajciny len ma kruzky pokrajala. Synovi to velmi chutilo a mne tiez. Ta spargla potvora mi splesnivela.
Inac ka na ranajky mam stale zelene smoothie. Ma oned ich dopijem. Potom jem melony a vecer bud ceresne alebojahody alebo melony.
A potom este neskoro vecer krekry s cibulou a paprikou. No to by som ale chcela ukoncit tento hrozny zlozvyk.
Inac parazitna kura zatial nic nevydala...iba co som bola chora. Tak som pritvrdila a robim dalsie kolo. Nic sa ale nedeje. Tak neviem kde su tie svine zasite a co este spravit aby som ich uz vykynozila.

Charlie311

R: 250g jahod
D: 5 bananov + goji
O: 500g naparenych zemiakov + 1/2 suroveho karfiolu
OL: zeleninovy tanier
V: 1kg pomarancov

inak okrem toho som este jedol mandle a datle :) datle mam velmi rad, tu ich sladkastu chut mi nic nenahradi :)))

Milan_Vitarian

R - 4 banány ( o 6:30)
skorá desiata - asi 1/2 kg jahôd aj s tými zelenými stopkami
O - zeleninový tanier
Olovrant - mám nachystaných 6 banánov, ale neviem, či to dám :D lebo som chcel ráno dať 5, ale dal som 4, tak mi ostal jeden na Ol. naviac.
V - čerešne alebo avokádo s rajčinami (takú nátierku spravím) a natriem na uhorku nakrájanú na kolieska

Milan_Vitarian

Ahojte kočky, už som tu dlhšie nebol, tak som si prečítal to, čo som zmeškal...
... no ovozel vyjde drahšie ako jedno kura, ktoré je rodina aj dva dni... a ovocka sa zie viac samozrejme. Ale ja to beriem ako investíciu do budúcnosti. Čas na prípravu smoothie a šalátov, či obedu je u mňa minimálna. Ráno vybehnem do záhrady, ošklbem žihľavu (poďakujem jej), listy z púpavy, ak nájdem tak aj púpavové kvety (tie sú hlavne na jar), pár listov špenátu a smoothie je na svete. Inokedy si robím ovocné smoothie, tie sú tiež rýchlo hotové.

S vlastnou záhradou je to fajn, človek tam má po celý rok svoje ovocie a keď sa urodí, tak ho nestíham jesť + zeleninka rastie.

Ja ako chlap toho tiež nezjem veľa... napr dnes ráno len tak tak 5 banánov, desiata asi 1 kg čerešní, teraz asi 45 min som dal tiež 1 kg čerešní a asi o 12 si dám zeleninový tanier - bude mať cca 0,5 kg. Olovrant - zase 1 kg čerešní dám... a večera asi avokádo, rajčiny, malá cibuľka, alebo strúčík cesnaku pre lepšie dochutenie (namiesto soli).

Teraz mám čerešňový raj... včera som nazberal asi 20 kg... tak sa ládujem hlavne monostravou :D

V pokročilom veku :D :D :D asi tak v mojich 60-tich doktora nechcem vidieť... viem ako vyzerá zdravotníctvo teraz (samý farmaceutický jed), všade kam sa pozriete FastFood - totálne preplnení vekovou kategóriou od 2 rokov do 60... strach a hrôza. Až ma to desí kam sa ľudia rútia, do akej záhuby. Ale tak každého voľba. Tak ako si nenechám kecať do svojej stravy, tak nekecám im do tej ich. My vieme čo je zdravé a pre telo najlepšie ;)

Rosemary

Gofruit, priznám sa že zelenú špargľu surovú som ochutnala len nedávno a veľmi príjemne ma prekvapila. Nemyslela som že je to také dobré. Jedla som ju len samotnú, do krekrov by ma to nenapadlo. Ale možno by som skúsila mandle alebo para orechy, konopné semiačka, ľan, špargľa, cesnak, nejaké bylinky napríklad bazalka alebo aké máš rada, trochu soli. Neviem ako si na tom s cesnakom, ja ho mám do krekrov rada. Môžeš skúsiť ale za výsledok neručím.
Inak to je sila, že na jednej strane ty dáš 2 eurá za pár lístkov žihľavy a väčšina ľudí keď to má na záhradke tak robí všetko pre to aby sa toho zbavila. Ja si teraz na záhradke pestujem žihľavku, púpavu, hviezdicu, lucernu, a iné. Vyzerá to tak mierne zanedbane, ale teraz sa mi to práveže páči, pripadá mi to tak prirodzene. Samozrejme že pomedzi to mám aj nejakú zeleninku, bylinky a jahody. :DDD
Tiež som rada, že je konečne teplúčko, nikdy som nemala rada zimu a k tomu všetkému som teraz aj dosť zimomravá.

Sisi111

evcca: Aj mne teplo vyhovuje a mám vďaka nemu aj saunu zdarma stačí postaviť auto na pár hodín na slniečko a je :)

GoFruit: To bola len taká otázka, nebola som v BXL takže nemôžem hodnotiť

GoFruit

Sisi111 su tu juice bary ale v restikach nerobia bezne ani len ten pomarancovy dzus vazne. Su tu veganske a vegetarianske restiky kde robia stavy.
Maoam este mi napada ze zhananie jedla je casovo narocne. Lebo ovocko nemozem kupit na tyzden dopredu. Hlavne to bio sa hned zkazi.

evcca

cawte, ja som stale cca na 90%. teraz je super obdobie, mam kopu vlastnych jahod, hrasok, ceresne, burinky, zacina korenova zelenina, kalerabiky,.... no proste raj na zemi. z vlastnej bio zahrady si vystacim dost dlho pocas roku a ostatne sa snazim kupovat bio, ak zozeniem.
no hej, ja jem menej, ale snazim sa. pre mna je vykricnikom vaha, nesmiem pod 45 a toho sa drzim, ono v slabsich a krizovych situaciach vyskoci ppp, ale uz nie tak vysoko ako niekedy.
neviem posudit usetrenie casu, lebo muzovi varim normalne, a maly je kapitola sama o sebe:-)))))
financne je to narocnejsie, ale fakt je, ze mam cca 75% vlastnu urodu pocas celeho roku.
neviem ako vy, ale mne toto teplo vyhovuje, som uplne spokojna:-)))))

Sisi111

Maoam ja variť neviem, ale čo si pamätám tak mama zvykla stráviť veľa času pri sporáku. U mňa je to minimum príprav. Fakt najviac zaberie čistenie ovocia. Čo sa týka výdavkov to je už iná vec - ide to do peňazí. Ale zasa ja sa snažím byť viac-menej surová (t.j. viac ako 80%, predtým to bolo tak 50 - 60%) ôen pár dní a už na sebe cítim pozitívny vplyp. Ak sa mi podarí držať to na stovke dlhodobe tak myslím že to bude so mnou paráda :)