Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Maoam

*doba

Lilly som sa na mnozstvo stravy pytala preto, lebo je vela pripadov, kedy na vitarianstvo prechadzaju napr. PPP-pacienti a pre tych je aj 1ks jablko 'obrovska porcia', tymto absolutne nemyslim Lilly samotnu, ale treba davat proste pozor

ono ked clovek sklzne rapidne rychlo do velmi nizkeho BMI-pasma, mozu nastat vazne zdravotne problemy, hormonalne poruchy, vynechanie MS atd., padanie vlasov, metabolicke poruchy, takze treba s tym narabat rozumne, no

Maoam

GoFruti: 4 roky su dlha doby, cize patris uz medzi dlhodobejsich vitarianov, co je jasne aj tym, ze sa opät znormalizovala vaha, pri prechode na vitarianstvo je typicky masivny ubytok hmotnosti a detox a po case (dlhodobom vitarianstve) opätovne navysenie hmotnosti na idealne fungovanie organizmu, ale vitariani vseobecne su chudi ludia, ano

Maoam

ide to podla veku a telesnych proporcii,da sa to dokonca cca. celkom dobre zmerat, ci vypocitat

zeny maju vyssie % tuku v tele ako muzi, co je geneticky dane, muzi maju zato viac svalovej hmoty a viac fyzickej sily,tiez geneticky dane

u zien v zavislosti od vekovej kategorie sa za zdrave % tuku v tele povazuje tych 18-23% tuku v tele, ine je to v kategorii 20-29r, ine 30-39, ine 40-49 a tak dalej, cim je zena starsia, tym ma toho tuku viac, co je sposobene aj hormonalnymi zmenami, klimakteriom atd.

vychadzam z mladej vekovej kategorie, ideal je cca. 19-20% v tele

GoFruit

Maoam zrejme mas pravdu a určite sa tolko tuku na nas vitarianoch najde aby sme dobre fungovali.
Lily riad sa svojimi pocitmi samozrejme. My to zas nemozme vsetko vedieť. Ja som na tejto strave len 4 r takze nemam ktovieake skúsenosti.

Maoam

Lilly - dufam, ze je to len silny detox a casom naberies nieco naspät, lebo je to na teba fakt velmi malo, to BMI je brutalne nizke, ale je zname o vitarianoch, ze ked tak ziju dlho, telo casom opät naberie, cize sa to vyrovna, ale vsetci vitariani su vseobecne chudi/velmi stihli

GoFruit: prepac, ze sa ti do tvojho prispevku ohladne tuku zamiesam, ale: iste % tuku v tele je esencialne dolezite na mnohe metabolicke procesy vratane tvorby hormonov, takze nie je to pravda, ze telo nepotrebuje mat tuk, to je blud

Lilly

Dakuuujem za odpovede :)
Okej, tak nech sa cisti telo dalej ... Jj, tiež som čitala , ze tuky = toxiny.

teraz mam 175/51,5

GoFruit

lilly mne sa nezda ze by si nejak malo jedla, a teda sa tiez priklanam k tomu, ze by to mohol byt detox. Na rozdiel od toho, co sa prezentuje, ze velmi vychudnuti ludia su chori, je to prave naopak, naozaj by sme nemali mat tuk na sebe, tuk rovna sa toxiny. Hm, aspon co som citala. Mnoho vitarianov co skoncia uplne vychudnuti, zacne cvicit, posilnovat a naberaju svaly a neposobia tak tintitkovito.
Este je tu moznost, ze ked sa tvoje telo ocisti, priberies nieco spat. Ale aj autori raw food knih radia zacat cvicit a formovat postavu.... ja napr. nie som vobec na posilnovanie ale aj jogou sa da vybudovat pekne telo, existuju rozne druhy jogy, aj dynamicke, silove...
Ak nechces tak strasne chudnut je tu este moznost ze budes viac jest...teda ak s tym kvoli tomu neprastis.

Rosemary

Lily, myslím že to je len detox, ty si prešla na raw food zo dňa na deň a telo len odbúrava to čo je zbytočné. Aj Wandmaker píše, že by sme sa vlastne mali radovať z každého strateného kila, keď sa prečistíš tak začneš znovu priberať. Viem že to nie je vždy príjemný pocit, ja som zo začiatku schudla z 59kg na 48 a mala som z toho vtedy fakt zlý pocit, teraz mám 54 a som spokojná. Hlavne to netreba vzdávať kvôli tomu a to viem o čom hovorím, pretože som surovú stravu skúšala už pred 14 rokmi a vtedy som tiež veľmi schudla, mala som len knižočku od Guntera, takže vlastne som nič o tom nevedela a myslela som si že niečo asi robím zle, keď stále chudnem, tak som sa teda vrátila späť k pôvodnej strave. Teraz to ľutujem, hlavne keď si pomyslím, že som sa mohla vyhnúť všetkým tým zdravotným ťažkostiam a chorobám, ktorými som si musela prejsť. Ale asi to tak malo byť. Mohla by si ten detox ešte urýchliť tým, že si dáš nejaký ten pôst a klystýrmi.

Maoam

mna by zaujimal priklad tvojho trojdnoveho jedalnicka (posledne tri dni napriklad) aj co do zlozenia, ale najmä co do mnozstva, plus vek, vyska a hmotnost