Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Maoam

baby, neberte to v zlom, ale osobne mam k tomu par otazok:

1. nechapem, preco beriete tuky ako NEPOTREBNE v strave, u ludi, ktori ich dlhodobo neprijimaju sa prejavuju viacere problemy, najmä v CNS, zmeny, psychicke problemy, sliznicne problemy atd.

2. osobne chapem prechod na vitarianstvo a prirodnu stravu ako nieco velmi volne, prijemne, bez sledovania, prikazov, zakazov, obmedzeni a kontroly...lenze vy nadalej kontrolujete a mate svoje limity, pritom telo, ak skutocne preslo na tuto stravu, SAMO predsa musi urcit, co prave potrebuje a kolko.....nie vasa hlava

3. ak sa niekto vratil k prirodzenemu sposobu zivota, predstavujem si ho ako uplne slobodneho a volneho silneho cloveka, ktorym nic a nikto zvonka nepohne a nic nelimituje, nesleduje, lebo to nema za potreby...limitovanie a sledovanie = strach a pokus o neustalu kontrolu a to pre mna vobec neznie dobre

sorry, ak som sa vas dotkla

GoFruit

Lillu ved ty budes mat moznost byt uzasnou rozhladenou matkou.
Spominam si ako som raz chora lezala v posteli a srotovala sladkosti z mikulasskeho balicka. Ked som bola mala trpela som a to doslovne castymi zapalmi ucha. Este teraz mam pred ocami obraz ako placem od bolesti. Myslim ze sa stravou dalo tymto situaciam predist. Ale taksnazim sa si nahovorit ze moja mama robila to najlepsie co mohla. Chcela by som sa stym zmierit...
No tak lilly krasne prazdniny ti želám.

Lilly

Áno, mladučka - 21 :)

Rozumiem ti. Ale ja som tiež mala pocit, že koľko zla bolo na mne napachané (keď to možem takto napísať) keď som bola dieťa. Sama mŕtva strava. Keď v lete jahody alebo ríbezle - tak som bola naučená že s cukrom - lebo veď lepšia chuť. Ako dieťa som bola dosť chudá a k tomu nechcela jesť - mne stačilo fakt máličko jedla. A tak rodina do mna pchala nejaké tabletky na podporu chuti a potom debilne prášky na priberanie. Fuj. A stále to omieľané - jedz varené! - proste "základ života". A ešte aj keď som bola chorá, vtedy človek prirodzene nemá chuť na jedlo (max. tak ovocie) tak som musela jesť varené a maso - "žeby som neoslabla".

No proste, je to hrozné, aká je táto spoločnosť. Jasné, že je super, keď sa rodičia starajú o dieťa, tak ako moji sa starali o mňa, len to, že nemajú žiadne info o tom ako súvisí strava a zdravie a čo je správne a čo nie.

Ja zas závidím (v dobrom) deťom, ktoré majú matky - ako napr. ste tu vy :)

GoFruit

Lilly uvidis ze tie stresy robili svoje.
Inac ty musis byt este taka mladucka, uplne ti zavidim, ze si s vitarianstvom zacala tak skoro, ale v dobrom. Mne je tak luto ked si pomyslim cim ma nasi krmili a ako mi nicili zdravie...no co uz.. Ale ked ja som bola na vyske tak internet len zacinal, boli na intrakoch uz ku koncu mojho studia vyclenene miestnosti na internet a ja som nan vobec nechodila, mozno by som sa k informaciam dostala skor...

Lilly

Neviem, či som chudla aj zo stresov a ak áno aký veľký podiel na tom mali. To už teraz nezistím. Ale možno zistím, keď uvidím ako sa bude telo správať teraz v lete, keď stresy zo školy nebudú.

GoFruit

Lilly a nemohla si tak chudnut aj zo stresov?
Jaaaj co som sa ja navysvetľovala nasim a aj tak si hudu svoje....dufam ze mas chapavejsich rodicov a hlavne akceptujucich...mne hrozne chyba to prijatie mna ako osoby....
No na 811 je jedno avokado denne hriech. Max pol ale aj to nie denne mozno kazdy druhy ale podla mna ak niekomu vyhovuje hoc aj jedno denne tak preco nie? Telo same povie ak to nebude viac chciet.

Lilly

Vdaka za príspevok GoFruit:)

tak zdeptať sa nenecham ani ja, len nechcem mat problem s rodicmi, s ktorými mam najlepsi vztah na svete. No ale dnes som mamke vysvetlila, čo som chcela a je fajn. :)

S cvičenim som aj zacala v marci, ale mne to vydrží tak 2-3 týzdne :( Ja sa skor chystam opať na korcule - moja laska.

hlavné je, že už mam koniec školy (Dnes - moj prvý den prázdnin), lebo za posledne 2 mesiace som toho mala dosť. ucenie streesy. A teraz chcem mat 2 meesiace kluuuud.

811 - je že jedno avokado za TYZDEN ? som myslela , ze na den.

GoFruit

Joj lilly ja som este aj ako tehotna mala prvych par mesiacov 51 kg. Vlastne v tehotenstve som nabrala asi na 61 ci 62 a po porode som sa dlho nevazila ale myslim ze to som mala tak najviac 52. Na 56 som pribrala az po yroch rokoch a to len preto ze jem dost vela tukov a neskoro vecer napr. teraz sa napchavam krekrami s kyslou kapustou a paprikou.
Poviem ti to takto. Ja som sa rozhodne citila zdravsie ked som ziadne tuky nejedla. A velmi si prajem s nimi znovu prestat. Mna nezaujima ci si ini myslia ze som pritenka. Mne ide hlavne o zdravie ale zial sa teraz tych tukov neviem vzdat. Ja som zacala jesť tuky lebo som si mylne myslela ze moje mlieko nie je dostatocne dobre pre syna lebo bol velmi tenky ale potom ked som ich zacala jest vela som zistila ze moje mlieko nie je ani o trochu tucnejsie a vsetko sa uklada u mna.
Ak ti mozem poradit nenechaj sa zdeptat v prvom rade. Ja viem ze tato strava je nieco ine a ludia sa na nej citia casto neisti a maju pochybnosti pri kazdej blbej poznamke alebo ked nevyzerame tak ako sa od nas ocakava. Tvoje miery vsak naozaj ukazuju ze si uz pritenka a vobec nechcem zlahcovat tvoju situaciu.
Nerozmyslala si o cviceni? Aby si si vurobila svalovu hmotu? Alebo navysila este jedlá? Na strave 811 sa odporuca zjest tak jedno avokado za tyzden. Ziadne ine tuky. Ja som tak fungovala a citila som sa najlepsie za celu svoj zivot.
Teraz ale neviem posudit ci za moj zdravotny stav nie je zodpovedny viac nedostatok spánku a hlavne to ze je prerusovany a nie viac tukov.
Pardon za dlhu odpoved.

Lilly

Tak ja som tento víkend mala "užasnu" prednasku od mamky, lebo ma videla po 2 a pol mesiacoch, že aká som chudá a že čo to mám za stravu. A prečo nemožem zjesť aspon rožky s jogurtom.
A plno dalších veci mi vravela a zakoncila to so zlostou "vraj ako som sa dopracovala k niečomu takemu" (k vitarianstvu myslene) - no ako keby som na drogách skončila, mi to viznelo...
Že ako na mne visia nohavice, no proste bola naštvaná, že vizerám hrozne. Dnes, ked som už prišla v sukni, tak že v nej vizeram normalne :D

No tak či onak :D najviac som schudla zo stehien. tam by to fakt chcelo pridať.

A viem , že posledný mesiac som to flákala ohladom orechov (tukov)- neboli skoro žiadne, parkrat avokado Tak v tomto smere to chcem napraviť. A dúfam, že sa to chudnutie zastaví.

GoFruit to po akej dobe si nabrala na tých 56 kg ?