Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Charlie311

Ak myslis ladovy salat, tak to hej, ten mam odjakziva rad :).. tak ten by som tam teda mohol zaradit vyradenim toho munga.. a co s tymi omegami, nie je tam dobry pomer? aky by mal byt?

GoFruit

Mas to nadherne. Sodik by si mohol trochu zvysit urcitymi melonmi ako charentais alebo ak mad rad stonkovym zelerom.
Omega 6 k 3 mas tusim 12 k 1 dobre si pat? Este raz kuknem ked dopisem. Myslim ze ten pomer by mal byt nizsi.
No jedine co ti viem odporucit su tie zelene listy msju aj vela proteínov. Spenat ma tusim 40%. Zihlava tiez zhruba tak.
Ak to mungo chces jest tak len naklicene. Ale skus dat sancu aj zelenemu. Mozno sa teraz na to necitis. Mozno to pride samo. Asi nie si na smoothie ci stavy. Nevedel by si schrumat hlavku salatu denne?

GoFruit

Kludne ho sem daj. Alebo chces sukromne?
Ja by som radsej fazulu nejedla surovu a nenaklicenu. Ani naklicenu lebo predsa len su to strukoviny ale nenaklicenu nikdy. Je to nebezpecne.

Charlie311

30g.. a ty nevieš ako to je s tym mungom? či sa da jest aj nenaklicene? inak ak by si chcela, tak ti mozem poslat ten jedalnicek, ktory som dal do cronometra, aby si to posudila, ci to je to v poriadku,, predsa len sa tomu rozumies lepsie ako ja, kedze ja som vo vitariastve len zaciatocnik ;)

GoFruit

Myslim ze telo si to zreguluje a prebytocny vit K vyluci. Alebo ho na nieco spotrebuje. Vobec totiz neverim tym vedeckym odporucaniam dennych davok. Oni nie su aplikovatelne na vitarianov ani zdaleka.
Mak je super na vapnik. Kolko ho jes denne?

Charlie311

Zo semien jem mak a tuky mam podla normy 8 1 1 v poriadku.. inak trochu nechapem tomu, ze ked dam na vyber v cronometri mungo, tak tam su dve moznosti a to naklicene a iba semeno.. to sa to da jest aj nenaklicene? alebo existuje este nejaka ina odroda munga?

a semena mozno trochu prekysluju, ale zase prijmat potravou privela vitaminu k cez zelene rastiny tiez nie je dobre

GoFruit

Charlie ovocia by bolo treba jest na strasne kvanta aby si zjedol dost mineralov. A semena jes ako? Naklicene ci len tak? Semena su tuky ( tuky sme uz nizsie rozoberali aj ked zdrave tuky predsa len su to tuky) ak su nenaklicene a maju sice mineralov vela ale nie je to najzdravsia cesta. Dalej semena (mierne) prekysluju. A obsahuju vela omega 6 okrem lanu a konopnych semien a chia.

Charlie311

Zdravim, chcem sa spytat, ze naco potrebujete jest zelene zeleniny a kadejake rastliny, ked vsetky mineraly a aj bielkoviny sa daju dosiahnut aj semenami a ovocim??.. ja som si napriklad teraz urobil v cronometri jedalnicek a vobec nic mi v nom nechyba a to v nom nie su pouzite absolutne ziadne rastliny a ani zelena zelenina...

GoFruit

Lilly precitaj si diskusiu alkalicka strava hlavne agartiove prispevky mozno sa to da aplikovat na teba. Pozri sa na to