Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Lilly, ze nezabudli? no ja som na teba dost myslela, ako sa mas a ci sa ti dari, ci si to uz kvoli tej vahe nevzdala? A tebe sa dari, to je super.
Inac ak ta zaujima bretarianstvo tak si pozri na vitarian. cz, temu pust od dakej 38 ci 39 strany po 43, 44, prispevky od Fiony, tomu hovorim sila.

Evcca, aj ty musim stale s malym zvadzat boj? stale ho prehovarat, vymyslat preco niekam treba ist, preco treba nieco spravit, co tam bude, ked pojdeme, stale vyjednavat, aby nieco spravil? ci to len ja som taka nemozna, ze ma ten maly fracek nepocuva, je strasne tvrdohlavy, nepohnem s nim, ked mu nieco zakazem, nedovolim, vrieska o dusu, ze clovek ide ohluchnut,,, nemam silu stale vyjednavat, proste neviem ako nanho. Nechcem pocuvat stale krik a vreskot, ale nechcem ani stale zakazovat.
tebe vyhovuju tie vysoke teploty? nasi sa mi stale stazuju ze 36 a vyssie, to sa ti paci? ja by som zdochla. my sme tu mali posledne 3 ci 4 tyzdne prekrasne, teplo slnko, ale len raz sa vysplhala teplota na 36, v byte mame 28 a je to na nevydrzanie. Ale tak nemozem pindat, lebo toto je rarita a coskoro pride prebudenie do skutocnosti a dazda a zimy.
inac natieras maleho a seba kremamy s uv filtrami? Rosemary to je otazka aj na teba, teda ku vsetkemu sa mi mozes vyjadrit, budem len rada.

evcca

ja nekojim nemozem.-(
mne to pripada take divne, ze sa dieta nehra, ale asi to posudzujem podla mojho maleho, ktory ma velku fantaziu.
inak mi takato klima ako je tu teraz plne vyhovuje, myslim, si, ze velky podiel ma na tom aj moja sucastna strava.

Lilly

Čaaawko všetci :)

Duuufam, že ste na mna nezabudli ! :D:D:D

no takže dalsia zááhada s tou mojou váhou. Posledne dni som mala pocit pri pohlade do zrkadla, že som i nieco pribrala, ze uz nie som taka vychudnutaa. Tak kedže som dnes doma - tak som rano hupla na váhu. A ono tam je staaale 52 kg !!! Proste totalna nechapacka v mojej hlave.
Zeby som sa nejako opticky inac videla ? Mamka je na dovolenke, takze neviem ,ako by ma ona zhodnotila.

aaaale neriešim :D:D citim sa super, posledne tyzdne mi vela ludi opacneho pohlavia povedalo, ze som sice taka "skinny" :) ale sexi. A zbalim krasnych namakanych chalanov vsade kde sa pohnem :D, takze som so svojim vzhladom spokojenaaa :)

Inac strava klasika - monofruit, hlavne banany, marhule, dyna, broskyne. Snazim sa ku kazdemu jedlu dat i nejake zelene listy. Akoze smoothie - ale ja najprv zjem zelene a potom zjem ovociee. Smoothie sa spravi az v zaludku :D:D
A vecer zeleninu -- to len tak zchrumem a 3 - 4 x do tyzdna orechy .

GoFruit

cauki,
ejha, neviem, moj sa vie sam zahrat nie dlho ale predsa, a to dakedy som ho nemohla ani pustit a ist na wcko,
no ale myslim, ze kazde dieta ma ine tempo vyvinu a neriesila by som to, ak je to jedina vec, su deti co ani v 3 r nic nepovedia a neskor sa krasne rozhovoria, nemyslim, ze toto by mohol byt vacsi problem, nie? uf co ja viem?
inac moj maly je hrozne prefikany, to uz som spozorovala ked bol este uplne mini, ale vie riadne zdrziavat, zrazu si aj uprace len aby spat nesiel, inac krasne fuka do pistaly, celu stupnicu spravi,
ozaj kojis este ci nie? ja este hej, to je jedina zbran nanho co zaberie, inac neposlucha v nicom

evcca

caw, maly nechce jedavat tiez v detskej stolicke, chce sedet ako my, tak ma na normalnej stolicke este spaldovy vankus a poriesene:-)
inak co si myslis, je normalne, ked sa dieta, tak stare ako tvoj maly nevie hrat same, teda, ze nic si nevymysli, ked mu das hracku tak nic?

GoFruit

Evcca, ja som maso ani nedala malemu ochutnat a ani nemienim. On je strasne na zemiaky, ryzu a pohankove cestoviny. Kedze to mava malo tak chyta uplne hysaky ked sa vari. Ma 10kg a 85 cm. Myslim ze je to tou celiakiou. Lebo jedenie sa odost zlepsilo i ked ma este dni ked odmieta jest. A niekedy aj dost dlho. Ale potom su dni ked tlaci stale nieco a tucne veci ako krekry ci susene datlw a figy.
Hra sa s autami asi najviac. Pekne rozprava a super si lahko pamata. Je velmi neposedny. Vkuse lieta a tancuje.vlastne najlepsie je ked mu davam do ust pri hrani jedlo. Ale ked chcem abu jedol v stolicke tak to neobsedi a zje 2 - 3 hlty a pyta sa dolu.
Inac nevyzera vobec vychudnuto praveze ma take jemnulinko baculate ruky no ale jasne nemozem ho porovnavat s detmi v okoli. Ja ked vidim take vypasene deti no nepaci sa mi to. Tucnota je nezdrava ci dieta ci dospely. No a tie keksiky a suche bagety co vsetci vsade chrumu ach jaj. A este lepsie ked vidim male deti zrat cipsy a maly na to kuka ako puk. Niekedy sa mi podari odputat jeho pozornosť ale nie vzdy sa da.

evcca

caw, maly ma tri, spava cca od deviatej do osmej do rana, pekne prespi celu noc. poobede chodi spat na cca 2hodinky. inak totalne odmieta maso, teraz mu chuti paprika, melony, uhorky. rajciny moc nechce. casto chrume susene hrusky a jablka. o chvilku budeme mat hrozno, ine ako zo zahrady mi nezje.
hra sa uzasne, teraz u nas frcia auticka, stavia im garaze a mosty, inak casto si cita-teda usadi svojho zajaca a cita mi nahlas akoze rozpravku, ako ja jemu a stara sa o neho ako o babatko - oblieka ho, krmi, prevlaka vsade, kde sa pohne,...
inak je ako chodica otazka:-) a uzasne si spieva.
ty ako, co maly? ako ste na tom s vahou, maly ma 12kg a cca 96cm. pripada mi chudy medzi svojimi rovesnikmi tu, ale ked pozrem, cim ich krmia, tak keksik a obchodovy dzusik, sa ani necudujem.

GoFruit

Evcca, ako sa ma maly? Co papka teraz? A s cim sa hrava? Kedy chodi spat? Spava este poobede? On je tusim o pol roka starsi ako moj? Moj ma 2 roky a takmer 5 mes.

GoFruit

V lete treba vyuzit ze je sezonne ovocko a chodit na trhy ak sa da. Alebo ked sa presuvame tak na dedinach predavaju vlastne dopestovane veci len skoda ze to maju vylozene pri ceste a sada na to vsetko z vyfukov. Minule leto som nahodne uplne vsetko kupovala na mileticke a nemozem sa stazovat bolo to super az na to ze vela veci z dovozu. A predavaci klamali ked som sa ich spytala odkialto je. Ja sa to vzdy pytam pre mna je dolezite vediet odkial ovocie a celkovo moja potrava ppochadza a vyberam si aj podla toho kolko to muselo precestovat a akym sposobom to cestovalo. Celkovo ako predavaci na svk klamu to je sila. Len aby nieco predali povedia ti co chces pocut. Uz som sa naucila klast tak otazky aby nemohli vediet co chcem pocut. Ale uz aj tu som sa stretla s klamstvom predavacov.