Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

Nikcaa

Hej, veď toto. To neni ani ovocie tuto na Slovensku....

Minulé leto som bola 2 týždne v Belgicku (sestra tam bývala)a musím s tebou súhlasiť. Tá cena zodpovedá kvalite.

Ráno som nebola moc hladná, to preto tak málo som zjedla.

GoFruit

No ja si myslim, ze by som nemohla byt vitariankou ak by som mala jest ovocie a hlavne zeleninu zo slovenskych supermarketov, vazne obdivujem ludi, co to tak zvladaju. ALe ja som asi "zhyckana" ovocim tu v Be. Verim, ze ani to sa neda porovnat s ovocim v tropoch ktore odtrhnu zo stromu tesne pred tym ako ho zjedia, ale uz toto v BE sa neda so slovenskymi supermarketmi porovnat. No ja stale pisem, ze tu by to ludia nekupili. Ked si vsimnes, vsade je 2. trieda. 1. triedu som na svk ani nevidela.... Tu druha trieda asi ani neexistuje, tu som take nieco v obchodoch nevidela. A ked si este vezmem kvalitu z bio stankov na trhoch, to uz je vazne uzasne... No ale tak tu je to aj o dost drahsie.... okrem tropickeho ovocka, to je tusim na svk este drahsie ako tu.
no vela stastia
A daj si pozor aby si nejedla velmi malo, 2 nektarinky na ranajky je zalostne malo, radim ti v dobrom, to je najcastejsia chyba aku robia zacinajuci vitariani, jedia prilis malo a potom sa cuduju ze su unaveni... ale to tu vkuse opakujem, verim, ze sa ludom nechce citat vsetko dozadu, i ked si myslim, ze su tu dobre info, ktore by inak zhanal clovek aj rok

Nikcaa

Ďakujem za odpovede inak.

Ja zatiaľ žiadne zdravotné problémy nemám, teda aspoň o nich neviem. Tak dúfam, že ak začnem takto zdravo jesť/žiť, že ich ani nebudem mať.

Dnes
R: 2 nektarinky
O: banán
O: zeleninový šalát + tuniak

GoFruit, čítala som v starších príspevkoch, že nebývaš na Slovensku - to máš potom o 100% lepšie, keďže tuto v tým supermarketoch je také ovocie že až....

Ja záhradu nemám, na tržnici som nebola, čiže ovocie a zeleninu mám iba z týchto obchodov...

GoFruit

Ako ktore. Uz som to tu velakrat pisala skus pozriet aj do zadu najdes tu rady. Ked som presla prvykrat na vita stravu tak mi vsetko odislo do max. 2 mesiacov. Po porode sa mi zdravie zhorsilo. Podla mna to suviselo hlavne s velkym spankovym deficitom a depkami...teraz som znovu na 100 % (99% niekedy) raw. Akurat ten glaukom neviem lebo som nebola u ocnej vlastne odkedy mi oznamila ze mam 50% nabeh glaukomu...a to bolo pred aspon 5 rokmi. Hm plus minus
Jasne prechadzaj svojim tempom podla toho ako sa citis a hlavne daj pozor na psychiku....aby ta rodina nedeptala.

Nikcaa

GoFruit, a prešli ti problémy ?

Mňa táto strava začala zaujímať už dávnejšie, ale kvôli škole som sa k nej nejako na 100% nedostala. Samozrejme, že boli dni keď som bola 10O% raw, ale potom prišlo skúškové obdobie a dala som si aspoň 1x denne varené jedlo. No teraz mienim začať ešte raz s vitariánstvom, trošku toho už mám naštudované... Ale nechcem začať zo dňa na deň jesť iba ovocie a zeleninu (ja som totižto jedla predtým všetko)tak začínam trochu pomalšie, aby telo nedostalo nejaký šok. :))

GoFruit

nikcca ahoj, vyse 4 roky sa snazim jest zivu stravu ale mala som aj obdobia pocas tychto 4 rokov, ked som jedla 1 varene jedlo denne, hlavne po porode nejaky cas, ked som nemala silu a energiu chodit zhanat take kvanta ovocia...
na tuto stravu som presla kvoli zdravotnym problemom, zdalo sa mi, ze som prilis mlada na tolko chorob (pravidelne sa vracajuce afty, zapaly mocovych ciest, gynekologicke zapaly, extra silne migreny, psoriaza, nabiehajuci glaukom...)
stranku lifefood nepoznam, ich krekry kupujem ale silno pochybujem ze su surove, kupujem od nich pre syna pizza happchen, ale to len preto ze ich zboznuje a tym ho odlakam v spolocnosti od ovela nezdravsich veci... Krekry ktore si vyrobim sama su viditelne odlicne od tych od nich ,takze tie ich su urcite susene pri vyssich teplotach ako tvrdia... aj evcca tu si to mysli.

Nikcaa

GoFruit,keďže som v tejto strave ešte len začiatočníčka, môžem sa ťa spýtať pár otázok ?
1. Ako dlho si vitariánka ?
2. Čo ťa priviedlo k tejto strave ?
3. Našla som si na nete stránku lifefood.cz , máš s ňou skúsenosti ? Predávajú tam kvalitné produkty ?

ďakujem

GoFruit

Tak sme sa dnes vratili z 3dnoveho vyletu v De. Nebola tam ani jedna dzusovna ani smoothie aspon som nenasla. Fungovala som takmer vylucne na tom co som si si vzala so sebou cize dnes som uz hladovala. Ani len restiku vegansku co som nasla na nete ze by sme si sadli kvoli muzovi nemali otvorenu. No ale bolo to male mesto relativne.
Zmeskala som navyse aj trhy takze este par dni pohladujem...