Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitarianske dennicky

Príspevok v téme: Vitarianske dennicky
watermelon

Pre vitarianov a tych, co sa snazia jest co najviac surovej stravy. Piste recepty, rady ako sa udrzat na tejto strave, co ste dnes zjedli alebo sa chystate zjest, ci ine skusenosti s tymto zivotnym stylom.
O odhovarania nemame zaujem, preto prosime, aby prispievali iba ludia,ktori su ZA.

Na zaciatok: dnesne ranajky 8 dcl cerstvo vytlacenych sladkych pomarancov, granatove jablko. Dnes este budem jest banany a hrozno. A musim ist zhanat este pomarance.

GoFruit

Ale vlastne si spominam, ze odkedy sme v Be, s muzom sme postupne zacali veceriavat iba ovocie. A ja som potom presla zo dna na den na ovocko. A zelene stavy. ALe zial som jedla vela orechov a kombinovala ich s ovocim. A nenamacala.

GoFruit

Nikcca ja som sa strasne zle stravovala od malicka, v noci som vraj dostavala kakavko ked som bola mala a bola som tak vypasena vraj ze ma doktorka nevedela na svojej vahe odvazit. Velmi som sa potom neskor prejedala, sladkosti, maso, slaninka, hurky, proste tie najvacsie hrozy.... Ked som prisla do Belgicka zacala som obmedzovat maso iba na raz tyzdenne, ale este stale som dost vyprazala zeleninku... Potom som sekla s masom aj so sladkostami, ale cipsy som este dost jedla. No a potom to prislo a zo dna na den som presla na zivu stravu, ziaden velky prechod.
Tato strava ma urcite vyliecila zo zavislosti na jedle, dakedy som musela stale nieco chrumat, stale. Teraz som velmi stastna, ze uz tuto chorobu nemam.

GoFruit

Nikcaa, vsetko zalezi od mnozstva, ak je smoothieho len dakeho pol litra, tak to je malo. Ja som tu nizsie asi na predoslej strane dala 2 videa o tom, kolko baby zjedia denne na tejto strave. Pozri si ich. Ja na ranajky vypijem 1,5 l smoothie cca. Dávam teraz listy z fialoveho kelu, kelu cavolo nero /toskansky kel, spenatu, diveho spenatu, redkovych listov, zhlavy, pupavy, salaty nedavam, s nimi mi to nechuti.
Uz som davno nedala jedalnicek, tak ti dam vcerajsi, lebo dnes som zalostne malo jedla.
R: smoothie 2 druhy kelu, 6 bananov, OJ asi 8 dcl to vyjde na necele 2 l smoothie, raz 1,8 l raz viac, z toho vypijem asi 1,4 ci 1,5 l a syn 2 dcl a este odlozim zbytok do flasky a dopijem na obed.
O: 1 melon piel de sapo, pol kila ceresni
V: 5 ploskych broskyn, ringloty cca 10ks,
2 paraorechy kvoli selenu

Nikcaa

Dnes som bola na 100% raw
R: zelené smoothie - banán, polku manga, nektarinka, špenát, hlávkový šalát
O: jahody, ríbezle, nektarinka
Ol: slivka, pár jahôd
V: nektarinka, polku grepu

GoFruit, myslíš, že tento jedálniček je málo či veľa ?

A z čoho si robíš ty zelené smoothie ?

GoFruit

Ani ja som dnes nebola 100%. Mala som pecene zemiaky.
My nasmu prckovi tiez vsetko donekonečna vysvetlujeme ale on si velmi neda. Ked nieco chce tak aj cez mrtvoly. Ostava mi len dufat ze to prejde. A vkuse pyta nove auta. A hrozne sa rozculuje ked sa mu nedari a hracky sa nechovaju podla jeho predstav a trieska nimi o zem alebo jednu o druhu. Neviem kde toto pochytil.

evcca

mne vazne vyhovuju tieto teploty, mozno je to aj tym, ze mam hypofunkciu stitnej zlazy a je mi stale zima, takze teraz mi je fajn.
mame fajn ekodom, takze v obyvacke bez klimatizacie cca 25 a v kuchyni, ked som piekla dnes hokaido tak max 28, ale potom to kleslo na 26.
dnes som nebola na 100%, ochutnala som z toho hokaida, maly to ma rad, inak som sa drzala cely tyzden, dopoludnia som na melonoch, na obed zelenina a tento rok som vystihla aj mladu kukuricu a jem ju surovu-max jeden klasok za tri dni, citala som o genetickych mutaciach kukurice a dost ma to odradza, vies o tom nieco viac?
a inak rajciny, cukety, cvikla. stve ma, ze nemam vobec chut na nic zelene, max raz za tyzden trochu kopru alebo petrzlenovej vnate.
maly nastastie taketo nervaky nema, on si da kopu veci pekne vysvetlit, sice nastane potom kolo otazok a odpovedi, ale v pohode takto fungujeme, bez kriku, oduvania a podobne. mozno to bude niekomu pripadat divne, ale ja ked som bola tehotna, tak som s nim uzavrela "dohodu", ze ak nieco potrebuje da mi to najavo a tak fungujeme dodnes. vsetci vravia, ze tak pokojne decko este nevideli. snazim sa s nim, co najviac hovorit, vysvetlovat a on je velmi zvedavy, chce mat prehlad, takze v pohode.

GoFruit

Charlie nemyslim si. ja neverim tymto bububu od doktorov, ktori vsetko vedia, ale ked ta maju vyliecit, tak zrazu ani len casto nevedia zistit co ti je. Radila by som ti, nezaoberat sa tym. Pokial nemas hnacky alebo sa ti vyslovene nedari na tejto strave, neriesila by som taketo veci, lebo ak budes stale pochybovat, ci je spravna, nebude sa ti na nej darit. Ano aj ja som si presla tymto obdobim, ze som pochybovala, ci mi to zaruci dost vit a min, ci mi nevypadaju zuby, ale tak zjavne sa mi dari, som zdravsia ako kedykolvek predtym, tak budem radsej verit svojim skusenostiam ako dakym talafatkam. JA neviem, mozno keby si bral cistu vlakninu ako psylium 80g naraz alebo co, ale nezabudni, ze ovocie a zelenina su tzv. whole foods, je to proste celostna potrava, nie len vlaknina, nie len cukry ale vsetko dokopy a tak ti to urcite nebude sa v tele spravat ako len vlaknina. Nezabudni ze konvencna medicina vsetko kuskuje a nepozera sa na veci celostne. Mozno som ti tu napisala blbosti, neviem, toto ma nikdy netrapilo, ci jem vela vlakniny. skor nech ta trapi aby si nejedol vela bielkovin a tukov.
hm

Charlie311

ahoj go fruit, chcel som sa ta opytat, alebo moze aj niekto iny odpovedat.. ze ako to je s vlakninou, pri takejto strave prijmame velke mnozstvo vlakniny (mne vypisalo v cronometri cez 80g na den, neviem ako vam).. nie je to vela, neda sa tou vlakninou predavkovat?..som cital na nete, ze pri predavkovani hrozia hnacky, bolesti brucha a aj horsia vstrebatelnost vitaminov a mineralov, je to pravda?