Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ahojko no ja mám za sebou taký neslaný-nemastný týždeň ani zle ale ani dobre už od soboty ma začali bolieť všetky svaly a hlava tak som vedela že najbližšie ma nič dobré nečaká.Dnes som sa zobudila úplne mimo bolí a točí sa mi hlava už som si dala aj guajacuran ale akosi nič chystám sa do roboty ale vôbec sa mi nechce.Dcéra dnes maturuje tak to ma už doráža úplne.Dúfam že to do večera nejako rozchodím a to som spala len do šiestej.Ja vôbec nemôžem vyspávať hoci by som si niekedy aj pospala dlhšie ako 6-7 hodín nemôžem.Ani sa mi nedá ,ale bola by som celý deň neschopná niečo spraviť.Mňa ten strach väčšinou chytá ráno ale hlavne v noci čo je najhoršie keď sa zobudím,srdce mám až v krku trasie ma ani neviem čo a zomieram pravidelne,potom sa ráno zobudím ako zbitý pes a ešte dva dni sa dávam do poriadku.
to je pravda, treba co najcastejsie chodit po vyletoch a do novych prostredi a potom to cloveku prejde.. mne uz sa to zlepsovalo, bola som uz na 3dnovom vylete takmer bez akychkolvek problemov, no teraz ako mam za sebou ten - tak ho nazyvam - "kriticky tyzden", tak som ostala taka citlivejsia na vsetko.. ale to sa da opat do normalu, len sa clovek musi otriast z toho.. tati a ty si mavala v akom zmysle "strach"? lebo u mna sa to prejavuje tym istym pocitom co som mala cez ten "kriticky tyzden" nedavno - teda akoby sa mi zablokovali uplne vsetky emocie, takmer nic necitim normalne, neviem citit radost napr z peknej prirody - len prazdno, len strasnu stiesnenost, strach, uzkost a pocit ze to co citim je tak strasne ze uz kvoli tomu nebudem moct zit a potom sa zase zacnem bat smrti a tak dokola :)
kati ahoj,ja som tento tyzden bola uplne v pohode az nato, ze vo stvrtok v noci a vcera v noci som sa zobudila,lebo ma strhlo,bola mi strasna zima a mala som taky ten nedobry pocit...toto sa mi nikdy predtym nestavalo, tak neviem comu to mam pripisat...inak s tymi vyletmi...ja som sa predtym tiez bala a aj sa bojim,ale cim castejsie pojdes niekam,tym menej intenzivny strach budes mat ;-)))
ahojte, nejak sme tu opat stichli.. ako sa mate? ja mam za sebou taky jednodnovy vylet, no kedze to boli "nove prostredia" tak som sa kamaratila s uzkostou... na tomto este budem musiet nejakym sposobom popracovat, lebo nemozem zit tak ze ked chcem ist niekam na vylet alebo si oddychnut, tak namiesto toho mam z toho este vacsi stres.. vy ako?
tani,ja mam stale toho isteho uz hadam aj styri roky a on vie,ze sa mi do toho nechce ist,lebo sa bojim a respektoval to dost dlho,ale ma pravdu,ze uz je cas sa posunut dalej...lenze ako som uz spominala,mne sa vsetky moje problemy zacali vdaka spolocnemu byvanie s mojim ex a preto sa tak velmi bojim ist do toho, aj ked moj priatej je uplne ina osoba a mozno mi to len pomoze. niekedy som odhodlana,ze ano chcem a potom (hlavne rano) sa budim s uzkostou,ze nie ;-)))no uvidime co z toho bude.pekny den!!!
MONIKa, TATI, ja tomu celkom nerozumiem...ja som sa veľmi tešila na spoločný život s novým partnerom... my sme už v prvý týždeň vedeli, že áno, TOTO je ono... asi to je iné v tom, že 3 roky sme sa letmo poznali, takže viem, že je to čestný a poctivý človek a nemusím ho testovať a skúmať... my sme spolu 5 mesiacov a 2 už spolu bývame a je to super... zo začiatku trochu divné, že predtým som tu žila s iným mužom, ale už mi to príde, že tu nikdy žiadny iný nebýval :) ale ak nemáte 100% pocit, že s týmto mužom chcete ísť do toho, tak to nerobte, lebo vás to dobehne v podobe úzkosti, šak to poznáme...
TATI a čo ty si tiež chlapa zmenila???
ja mám úzkosť hlavne keď som pri počítači bojím sa, že mi niekto napíše, že ma zabije, može to byť hocikto, kamoška, spolužiačka , dokonca si myslím, že členovia rodiny si niečo plánujú, som hrozne paranoidná odkedy sa mi stala ,,tá vec" aj keď sa odhodlám ísť von stále sa otáčam a želám si aby som mala minimálne o štyri oči viac aby som videla kto kde čo robí a aby som sa tomu, čo to robí vyhla keby niečo...trvá to od roku 2009
Ahojte, prezivam stavy uzkosti a myslienky uz zopar rockov. Bolo to uz fajn, len vzdy ked sa to vrati tak sa toho velmi zlaknem a zasa je to odznova, niekedy mam pocit, ze si to sama vyvolavam , ze mi to chyba alebo co a potom sa na seba hnevam strasne...! a stale som v kruhu z ktoreho neviem vyjst...
co s tyyyym?
CAUKO...mne je tiez najhorsie po rane..neviem ci to mam uz v hlave alebo mi je fakt rano horsie..potom to prejde ked sa rozhybem-sprcha atd..Tati ten moj sa dohodol so svojou zenou ze ked dokonci prestavbu auta-terz ho zbrusuje a to u mna v panelaku by neslo,to musi byt uzavrety priestor-vsetko je biele od toho..no proste ked to dokonci tak sa odtahuje a akurat dneska mi oznamil ze 4.6.berie auto do lakovne,takze bude hotovo..tak som zvedava co pride..neviem Tati,mam trochu strach,zvykla som si na svoju samotu doma-chapes ze?? nevadi mi ked je u mna cez vikend alebo tak ale toto bude ine..posledny rok s byvalym sme len spali vedla seba,ja som soma uz nevarila,varil on,uz sme mali zazitu domacnost-sice zvlastnu,ale zazitu..ale co nevyskusam to nemozem posudit ci by to bolo dobre alebo nie..on je to pravy opak mojho byvaleho,to bude teda riadna zmena ale verim ze prijemna..neviem ci sa chytam na varenie-odvykla som si..snad to vsetko zvladnem..
caute baby,tak ja sa uz tretie rano zobudzam na pocit ako keby moje telo vyplavilo vsetky stresove hormony naraz ;-))) ale vecer mi je vzdy dobre a tesim sa zo vsetkeho a zo vsetkych...kati,ak v tych knihach nieco mudre najdes,urcite daj vediet...tani,ja ked nemusim vstavat do prace,tak presim ako taky medved aj 12 hodin...monika,moj priatel mi dnes dal ultimatum ohladom spolocneho byvania a mam sa rozhodnut do konca juna.straaaaaaasne sa bojim,ze sa budem bat....ako na to ides ty?