Úzkosť

tobi

tatiana26,tebe tie lieky,co si brala zabrali dobre vsak? si silna zena, ked si tak daleko pokrocila..tesi ma,ze si v pohode a ze vsetko pekne zvladas-chodis do prace aj rana mas dobre, vidno, ze siv pohode..ak mas nieco, co by mi pomohlo tak mi porad, ja mam obavy ci aj mne takto zaberu lieky, ci nebudem mat ten strach..strach chodit von alebo do preplnenych obchodov..ty si uzivala podobne lieky ako serlit, ine nie? pomohli ti iba lieky?ak sa smiem opytat aku pracu robis? a uz vobec nepocitis strach, ked ides von sama? mozno aj ta nova laska ti pomaha?

agaven

ahojte tobi tatianka katka aj ja som tu teraz boli ma noha už chdim na prstoch zist. mi cez leto vyrost take čosi a mala som ist na ožarov. ale ja nešla chodil len k ortoped. a boli dalej pojd sa zajtra objed. vysledok mam najbliž, mam žilinu inak dobte strach ist von ma prechcdza pokial mi je dobre ale ak je mi zle a musim ist von nakup ...občas to pride aj na mna ahojte

zuzanka65

Ahojte všetci!
Dievčatá, vy s tými chrbticami, dnes už má asi 8 z 10 ľudí problémy s chrbticou. Možno aj preto niektorí lekári nevenujú tomu takú pozornosť, ako by ste si predstavovali. Samozrejme, že nie všetci, niektorí predpíšu lieky, dokonca aj rehabilitáciu... Možno niektorých už nebaví a považujú za zbytočné opakovať stále to isté dookola.
Aj mi sami by sme mali vedieť, veď sa o tom hovorí a píše pomaly všade, že zázračný liek na chrbticu existuje. Nie je to tabletka.
Jednoducho len a len pohyb, cvičenie.
Ak by ste mi chceli oponovať, pokojne môžete, ale nepresvedčíte ma o opaku. Prekvapilo by ma len to, ak by niekto napísal, že chrbtica ho neznesiteľne bolí aj napriek tomu, že pravidelne cvičí. Neverím, že po pravidelnom cvičení by sa nedostavilo ani mierne zlepšenie.
Veď netreba hneď podávať výkony, stačí začať denne 10-15 minút cvičiť cviky ako v škole, rozcvička. Pomaly, primerane veku, kondícii a telesnej hmotnosti. Nebudem predsa skákať na švihadle, alebo mučiť svoje kĺby aerobikom, ak mám 80 kg. O tom, že telesné cvičenie sa používa aj pri liečbe psychiatrických pacientov už veľmi dávno, nechcem písať ani o pozitívnom vplyve telesného pohybu pri našej diagnóze. To si môžete aj vygoogliť. ( Akákoľvek činnosť pomáha odpútať myšienky od seba, veľakrát sa tu písalo, "začnem niečo robiť, aby som nemusel/a myslieť na...", tak prečo nie cvičenie?)
Ak si spomínate, aj Táňa tu písala o Piatich Tibeťanoch, že ich cvičí a nepamätám si, že by sa niekedy sťažovala na chrbticu, môžem sa však mýliť. Opýtajte sa jej.
Ja verím, že toto všetko viete a že som to písala zbytočne, ale pre prípad, že by niekto na to pozabudol...
Najťažšie na tejto najjednoduchšej terapii je nájsť si čas a donútiť sa cvičiť, to poznám. Veď ani ja necvičím toľko, koľko by som chcela. Ale chrbát ma pekne prestal bolieť od Vianoc. Dostala som totiž fit loptu. Veľmi mi pomohla a cítim zlepšenie.
Tak zatiaľ sa majte, idem si pocvičiť na tej lopte, držím vám palce, nech vám je už len lepšie a lepšie.

tobi

tatianka26,ano mam pocit,ze lieky zacali zaberat,je mi lepsie, len ten strach z vonku ma desi..ci to zvladnem chodit niekedy sama von a tak..ale nevzdam sa a budem bojovat, ked si to zvladla ty musim aj ja..urcite aj vase rady pomahaju a viem, ze sa da tu obratit na Vas ked je najhorsie...pa

tatiana26

KATKA moja romantické, len ja nechcem ísť do ďalšieho vážneho vzťahu, snažím sa to udržať v hraniciach...tak čudne to komplikujem, ale on sa trpezlivo usmieva a robí, čo hovorím...raz áno, raz nie, raz rozchod, potom zase návrat...no šibe mi

Najčítanejšie články