Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Ludkovia vcera som zachytila v telke, ze kazdy desiaty slovak ma zalozenu kartu u psychiatra, ci uz vsetci beru lieky neviem..Je toho strasne vela a pribuda, ale aj tak mi to nejak nepomaha, ze nas je tolko...Mna zas chytili uzkosti, strachy, mesiac beriem lieky, sice len polku tablety, myslela som, ze uz sa pomaly stabilizujem a zas to prislo, som z toho zufala...
zuzi, ja som tiez zdrava ako ryba ;-))) ale mojim najvacsim strachom je,ze by som sa jedneho dna mohla eventualne zblaznit...takze tento clanok mi dodal sebavedomie,ze tie obcasne pocity na zblaznenie sa nemusia automaticky rovnat zblazneniu v skutocnosti ;-))) inak aj ja by som velmi chcela vediet,ze kde su korene nasich 'problemov'...ci je to fakt len chemicka nerovnovaha v mozgu,alebo genetika,alebo detstvo&dospievanie, alebo dramy v zivote, povaha....ci vsetko dohromady?
Neviem čo mám robiť, mám neznesiteľnú úzkosť:-((( Už som si dala aj tbl., ale nezabrala:-( Zamestnávam sa, ale ani to nepomáha:-(
Chodievam ku psychologicke s GDA (generalizovana uzkostna porucha)..viacerych veci som sa uz pomaly mojim myslenim zbavila, uz sa nebojim, ale mam este fyzicke priznaky, aj ked uz miernejsie, ale mam, a najhorsi je unava. Som vkuse unavena a ako keby opita. Psychologicka sa pytala, ci nechcem antidepresiva, nie preto, ze mam depresie, ale aby sa mi doplnili a obnovili tvorby hormonov ako serotonin, lebo som vraj po 3 mesacnej uzkosti urcite v tomto smere vycerpana... ale neviem ci chcem. Ci to nejak zmaknem sama (hlavne ta unava je obtiazna popri skole, lebo nemozem si odpocinut a citim sa ako duta a vymleta), vstavam neoddychnuta. Neviem ci AD nie su len biznisom farmaceutickej lobby, ci sa to da zvladnut aj prirodnymi pripravkami a ci nie su navykove a nebude to po vysadeni AD este horsie. Ako hovorim...smutok ma uz neprepadava, snazim sa zmenit myslenie, mysliet pozitivne, ucit sa asertivite, ide len o tu unavu. Navyse beriem HAK. Neviem co s tym...poradte mi prosim ti, co mate skusenosti.
Chodievam ku psychologicke s GDA (generalizovana uzkostna porucha)..viacerych veci som sa uz pomaly mojim myslenim zbavila, uz sa nebojim, ale mam este fyzicke priznaky, aj ked uz miernejsie, ale mam, a najhorsi je unava. Som vkuse unavena a ako keby opita. Psychologicka sa pytala, ci nechcem antidepresiva, nie preto, ze mam depresie, ale aby sa mi doplnili a obnovili tvorby hormonov ako serotonin, lebo som vraj po 3 mesacnej uzkosti urcite v tomto smere vycerpana... ale neviem ci chcem. Ci to nejak zmaknem sama (hlavne ta unava je obtiazna popri skole, lebo nemozem si odpocinut a citim sa ako duta a vymleta), vstavam neoddychnuta. Neviem ci AD nie su len biznisom farmaceutickej lobby, ci sa to da zvladnut aj prirodnymi pripravkami a ci nie su navykove a nebude to po vysadeni AD este horsie. Ako hovorim...smutok ma uz neprepadava, snazim sa zmenit myslenie, mysliet pozitivne, ucit sa asertivite, ide len o tu unavu. Navyse beriem HAK. Neviem co s tym...poradte mi prosim ti, co mate skusenosti.
Ahojte,
Zuzanka co si vlastne brala ake tablety , sadli ti prve? a ako rychlo ti zabrali? Znasala si liecbu dobre? A ako pracuje ta KBT metoda? Pocula som , ze sa moze robit aj hypnoza robi pri tychto diagnozach , ale toho sa bojim a s mojimi vypatymi nervami pochybujem, zeby ma ktosi vedel zhypnotizovat...
Jaj, uz mam na to nervy na vsetko, preco na svete musi existovat strach, uzkost a podobne neduhy:C Premyslam , ci sme moc citlive, alebo je to porucha tvorby hormonu a nemozeme ani zato, alebo to pochadza este z detstva, alebo je to jednoducho osud, ze si toto musime odzit a naucit sa to zvladat? Same alebo...Ved vela ludi cely zivot ani netusi, co je toto za chorobu, plava si tym zivotom zlahka, berie co mu zivot prinesie, niktorym sa stres prejavi zvysenim tlakom alebo inou chorobou fyzickou... Ale toto sa tusim lieci najhorsie.
tati, mňa to vôbec neukľudnilo, ja sa cítim zdravá, to znamená že som chorá? :-)))))
tati si ma teraz neskutočne ukľudnila,čiže duševne chorá nie som :D
katka, nasla som nieco pre nas....tak dufam,ze maju pravdu,lebo ma to neuveritelne ukludnilo ;-)
Neuróza je starý pojem, pochádza z 18. storočia," vraví psychológ Dušan Fabián, ktorý sa dlhé roky zaoberá ľuďmi trpiacimi neurotickými ťažkosťami. „Od minulosti sa pohľad na neurózy obohatil a prehĺbil, takže veľmi ťažko je spraviť klasifikáciu, klasifikácií je veľa. K tej základnej charakteristike ešte hádam toľko, že človek trpiaci neurózou má pocit, že je chorý. Má strach, že sa zblázni, že príde niečo hrozné. Títo pacienti navštevujú psychiatrov a psychológov, a hlavne obvodných lekárov, s tým, že niečo hrozné sa deje, že cítia, že sa dostanú do blázinca. Skutočne ťažko duševne chorý človek často nemá pocit choroby. To je rozlišovacie kritérium.
co sa tyka psychologov, raz som bola u psychologicky, taka debata o nicom a rady, no s mamou pokecam lepsie, nesla som odtial vobec s pocitom, zeby nieco spadlo zo mna, potom som sla druhej, nejakej mladej magistre, som sa jej vyzalovala, ale nemala som pocit, zeby mi vedela pomoct, proste u mna musi prebehnut nejaka vzajomna energia s tym clovekom, musim mat pocit, ze je to "moj" clovek , moja krvna skupina...
Som si povedala, ze zacnem radsej s duchovnou literaturou zameranou na budhisticky, naucit sa laske k zivotu, ku vsetkemu okolo a hlavne k sebe samej /to je problem vacsiny, co sme na tom podobne, ze sa nemame dostatocne radi, "narciskom" taketo diagnozy urcite nehrozia:D/...popozeram cosi na nete.