Úzkosť

marcelina78

Presne tak Laurina, ked sa citime zle, mame negativne myslienky nalady, nervozitu ovplyvnujeme tym ci chceme , nechceme aj nasu rodinu, deti. Tiez by som si priala, aby som bola pokojna, vyrovnana, usmiata, spokojna a prinasala pohodu celej rodine a okoliu....Snad to raz bude:D

MI_DOLOR

Pre problém ,,úzkosť" prežila so to trvalo to po tragickej udalosti v mojom živote takmer 5 rokov!!!!!! ale našla som pomoc napis kde sa asi na Slovensku nachádzaš napíšem Ti kto a ako mi pomohol a kde ho nájdeš.
midolor

MI_DOLOR

Pre problém ,,úzkosť" prežila so to trvalo to po tragickej udalosti v mojom živote takmer 5 rokov!!!!!! ale našla som pomoc napis kde sa asi na Slovensku nachádzaš napíšem Ti kto a ako mi pomohol a kde ho nájdeš.
midolor

marcelina78

Lubikos pekne si to napisal,
presne ja mam tie pocity, ti blbe myslienky,tlaky v hlave, napatie, strachy ze sa zblaznim, ze urobim nieco zle, strach ako budem dalej takto fungovat, ze sa z toho nevymotam...Je to na prd taketo diagnozy..

lubikos

Mila AnonymK,
neboj sa..nie si sama.. sme viaceri co nas mata alebo matala tato zakerna Pani Uzkost.
Prisiel som tu na tento forum po strasnej dlhej dobe len tak precitat si najst cloveka kt. ma tento problem a ma strach...ako dalej
Viem co to je aj mna navstivila Pani Uzkost pred asi troma rokmi, tiez som nechapal co sa so mnou deje, stale plny zivota , v hlave plno idealov a buducnosti, pozitivny nahlad na vsetko a rozmyslal som aj o studiu psychologie kedze mam rad ludi a hlavne stale som sa snazil pomoct bovzbudenim a dobrym slovom...
Lenze raz, Pani Uzkost aj na mna dolahla a obrovske muky som zazival nebudem ich rozpisovat lebo to iste opisujes aj ty, tak isto som sa zlakol a cakal kedy budem moct ist do postele aby som zaspal a zabudol na vtierave myslienky kt. ma ponarali do obrovskeho strachu, zrazu sa mi pridali zdr.problemy , srdce mi islo vyskocit z hrude, nepokoj, nespavost a vlastne strach ze sa nieco druhym stane a dokonca obavy ze aj ja mozem najblizsim ludom uskodit to ma najviac zlomilo...
Zrazu vysledky v nemocnici boli OK ziadne zdr. problemy som nemal tak som si povedal ked je moje telo v poriadku tak to musi byt iba v mojej hlave a odhodlal som sa navstivit psychiatra a vyrozpraval som mu vsetky moje pocity a problemy, hned od prveho dna som zacal poctivo brat lieky.... prvy mesiac som zazival este muky kym ambulatna liecba liekmy zabrala ale potom to islo lepsie a lepsie...akurad som sa zamyslel ze studovat psychologiu nemozem lebo sam som si nevedel poradit ako by som pomohol druhym...to ma trapilo...
Tak po pravidelni uzivani liekov som sa snazil viac zaujimat o knihy kde som sa docital viac o Uzkosti a strachu, a zacal som sa ucit viac relaxovat, vyhybat stresovym situaciam, prestal som pozerat akcne filmy a kriminalky, spravy v novinach a televizii, nasiel som si zalubu a to je priroda...priroda dokaze ludom velmi pomoct tak som si zobral malicky fotacik a fotil som vsetko co som videl v prirode a to ma nastartovalo hladat nieco pekne a zaujimave vsade kde som sa pozrel som hladal cosi krasne a tak som relaxoval pretoze priroda dodava energiu a zabudal som na svoju Pani Uzkost lebo som bol zaneprazdneni odfotenim krasnych momentov kvetin, zvieratiek,stromov a potocikov...
Dalsiu zmena v mojom zivte nastal beh zacal som behavat to pomaha pri buseni srdca po case sa tep znizuje, aj pri behu alebo aj pri inych sportoch endorfiny stastia zacinaju prudit do hlavy :)
...zaujimal som sa viac o seba hlavne byt v pokoji a velku pracu mi dalo naucit sa relaxovat v prirode ...a dalsia velka rada kt. som aj ja dostal od mojho doktora, ak pridu zle myslienky nebojuj s nimi !Ignoruj ich!Nezamyslaj sa preco ! Nezamyslaj sa o minulosti a ani o buducnosti zi teraz a tes sa z pritomnosti! Ako nahle ti pride uzkostliva myslienka a zacnes sa s Pani Uzkostou rozpravat a konfrontovat jej zazivas obrovsky strach znova a znova ...tak si ju nevsimaj ignoruj ju...a Zrazu po urcitom case prides na to ze dokazes zle strasne myslienky ovladat a ignorovat...je to tazke ale tam je cesta...poradil mi to moj lekar kt..mi predpisal lieky ale zaroven dal mi tuto obrovsku radu a samozrejme podotkol ze je to beh na dlhu trat ale da sa to....
Dnes viem ze lieky pomahaju ale pomaha aj velka disciplina naucit sa z neziaducimi myslienkami(Pani Uzkost) nebojovat ale ignorovat ju....
Vela zdravia prajem vsetkym ale aj sil zvladnut Pani Uzkost ked na Vas zaklope...Strach je velky Pan ale pritomnost je ovela krajsia ako obavy o buducnost a zarmutok z minulosti...Tam je strach....
Rozpisal som sa az privelmi ale chcel som sa podelit s Vami a hlavne pomoct ako to zvladat a ako to zvladam ja, mozno to pomoze druhym...
PS: aj ked mas 14rokov nie je to hanba ze ta navstivila Pani Uzkost, ak sa naucis ju ignorovat tak zacne ignorovat aj ona Teba :) ale cim skor zacni z kvalitnou liecbou , lieky pomahaju ale aj liecit sa potrebujeme dobrou terapiou a hlavne pracovat na sebe je to najtahsie ale da sa to...
PS:pre Katku prosim ta posli mi nazov tej knihy v anglicstine..dakujem

Laurina22

Ahoj baby,tak v noci to na mna opat prislo,zobudila som sa na velku bolest zaludka,triasku,klepala som sa po celom tele,bolo mi na vracanie,trvalo to asi 3 hodiny...

:-(((((

flower

ahoj, Katkaxxx, mohla by som Ta aj ja poprosit o kontakt na overenu terapeutku vykonavajucu kognitivno-behavioralnu terapiu? a este otazka - o ake mesto sa presne jedna? dakujem

natusa42

preboha,ten coaxil,to je taký hnusný sajrajt :((:( matka môjho bývalého to brala a bola z toho ešte vyšinutejšia ako zo všetkého iného,to neberte ...je to blbosť ..a aj Xanax,strašné ...neurol je ešte aký taký ..a úplne najlepší je sedatif ,verte mi ,ženy..aj ja ho beriem