Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
TATI a robil to lekar alebo niekto iny?
marcelina ja som skusila regresnu hypnozu a bol to dost husty zazitok...v tom case ma to nakoplo a dodalo mi to odvahu spravit vec, ktoru som sa bala spravit, takze to nieco pozitivne prinieslo, ale ako vidis, uzkosti ma to nezbavilo ;-)))
Ahojte, ahoj tobi :) citam ze vas viacere trapi stitna zlaza, dajte na to pozor - chodte pre istotu na vysetrenia, moze byt ze ta potvora vam to zhorsuje.
ja som taka nemastna neslana.. v skole, v praci, v zivote a tak vsetko ok, neni ziadny problem... len ma najviac trapi klasicky spätne ze co som to mala za pocity, preco som taka a taka som so sebou nespokojna :( a trosku ma otravuju telesne priznaky.. som si pred par dnami spomenula ako som raz nechutne odpadla a bojim sa toho ako certa a taka som cela nejaka ze staci ze ma niekde pichne a uz mam pocit ze co ked umrem alebo co. a neznasam ked mi tak preskakuje srdce - ze buch buch buch BUCHBUCH pauza buch buch buch.. vtedy vzdy dostanem na 3 sekundy pocit ze no zbohom.. ale tak to su take veci, co ma az tak netrapia... ovela viac ma trapia tie blbe pocity, ktore sice teraz ani nejako moc nemam ale ma trapia z minulosti, aj ked mnohokrat ide o strasne hovadiny ale nejako stale si to neviem v tej hlave ulozit.. stresov ako vzdy kopa - dalsie vazne ochorenie v rodine :( rodinne vztahy totalne na prd a tak...
niekedy sa na seba hrozne hnevam ze musim byt taka precitlivena - staci ze sa prudko ochladi a vonku sa zmeni pocasie a ja uz sa hned citim nejako "inak" lebo je to nezvyk a normalne si musim na to "zvyknut".. fakt si uz niekedy pripadam ako svihnuta ze furt nejake sprostosti riesim... nuz, kazdy sme nejaky a hlavne je ze sa s tymito vecami da pracovat, len musi byt clovek hlavne v kludno prostredi a mat dobre zazemie a tak. a tiez sa na seba hnevam ze vobec nesportujem, napriek tomu ze by som mala :/ stale sa neviem k tomu nejako donutit, nejako zacat... ok, je pravda ze mam teraz pred menzesom.. ale aj tak - niekedy mam taku naladu ze ma strasne mrzi aka som... na druhej strane som so sebou velmi spokojna a v podstate velmi sebavedomy clovek, ale stve ma ze na strane druhej som tak velmi zranitelna a ze musim pod chvilou riesit nejake nezmysly...
marcelina na hypnozu pozor - moze pomoct, ale na SVK je len naozaj veeelmi malo ludi co to robi, mozno par v republike... na vestcie a jasnovidectvo si davaj pozor, aby ta nejako nedoblbli.. moj nazor je taky ze nic take neexistuje a ze tito ludia len zarabaju na dovercivosti druhych, ale kolko ludi tolko nazorov, tolko nabozenstiev atd.... nejdem ti do toho kecat, ale davaj si pozor aby ta nejako nedoblbla.
Pisala som jednej uznavanej jasnovidke Livii, popisala som jej co ma trapi, ako by sa dalo toho zbavit, predsa len niektori ludia maju dar a vidia viac "za horizont" ako my "obycajni"...
Navrhuje mi regresnu terapiu, co je hypnoza, len neviem, trosku sa bojim takychto veci, neskusali ste nieco take?
No veru ste ma nabudili, mala som ist na kontrolu stitnej, lieky som nebrala, tak som tam ani nesla, reku ked je len trocha zvysena, moze to byt tou psychikou..Skusim si dat pozriet krv, ci sa polepsilo..
Monza to je super, ze teda sa to poriesilo aj bez AD, verim, ze uz bude len lepsie:D
LAURINA, tiez zdielam nazory TATI, ono tomu vzdy predchadza dlhodobe vypatie, stres, vycerpanost u mna az syndrom vyhorenia, bolesti hlavy..Neriesila som to, myslela som, ze to prejde, davala som si Sedatif homeopatiu, lenze potom uz ani ta nezaberala a uz to bolo...
Ahojte, v každom prípade podľa mňa toto všetko robí nerovnováha nejakých hormónov. Marcelina Ty vieš, presne pred týždňom mi nasadili Hormonálnu substitučnú liečbu, a zo dňa na deň je mi lepšie, ustupujú úzkosti, som kľudňejšia, nemám závraty,nebúši mi srdce, trávenie sa mi upravuje. Ale ešte nemám nič vyhraté, ukáže čas.
Zvýšená funkcia štítnej žľazy vie poriadne potrápiť, máme v rodine, vyústilo to v operáciu, a teraz je dobre. Bola stále veľmi nervózna, jedna ruka pracovala proti druhej...
marcelina,moja endokrinologicka ma tiez vzdy odbije a najradsej by ma videla uzivat antidepresiva,ale preco potom ked zadas do google 'anxiety and hypothyroid' tak ti vyskoci stovky clankov, ktore tvrdia,ze to spolu suvisi a forum s ludmi, ktory roky trpeli uzkostou a panickymi atakmi a az potom, co prisli na to,ze maju problem so stitnou zlazou a nastavili im spravnu davku liekov sa zrazu citili lepsie...
laurina,ja si myslim,ze tvoje priznaky nie su z chvilkoveho ale dlhodobeho stresu...ja mam presne to iste - trasiem sa a je mi na vracanie a psycholog mi povedal,ze to je somatizacia stresu, kedy uz telo reaguje na problemy duse,pretoze si ich prilis dlho ignorovala a neriesila ;-)vzdy si povedz,ze ked sa ti nieco stane, tak tam urcite bude niekto kto ti pomoze a ked odpadnes,tak ta urcite niekto zdvihne a 'vzkriesi' ;-))) mne to pomaha....
TATI mne zistili zvysenu funkciu, ale neberiem nato lieky, nechcem, ale endokrinolog velmi uznavany u nas mi vravel , ze stitna zlaza az taketo problemy nesposobuje, tak neviem uz....
LAURINA, poznam to o com pises, vzdy som rada cestovala, to vzrusenie z cesty, zmeny a teraz mam problem ist aj nieco vybavit do mesta, alebo na navstevu, pri pomysleni niekam ist na dovolenku, hotovy horor, uz len pomyslenie ist a potom nasleduje to vyhybave spravanie, aby som nikam nemusela a odkladanie...
Mam pocit , ze mam stres uz zo vsetkeho tiez,je to nechutna choroba, ci ako to nazvat, cloveku to zmeni uplne osobnost a zivot, kazdy den len prekonavat tie strachy a blbe pocity...
Ja sa obavam,ze mam podobny problem ako vy tu vsetky...
Zacalo to asi pred rokom,ked som mala niekam ist,zacala som mat hrozny strach co ak mi tam bude zle,co ak odpadnem,co ak...Pritom nie som nijak vazne zdravotne chora...
V poslednej dobe mi pride zle od zaludka ked ide noc.Lahnem do postele,zacnem sa potit,je mi zle,mam vnutornu triasku a som zrazu strasne unavena.
Minule som neskoro vyplatila splatku a odvtedy ma prenasleduje pocit co ak mi pride upomienka,exekutor(aj ked to je hlupost),co ak sposobim niekomu problem,opat triaska,pocit na zvracanie....
Mali ste aj vy take priznaky?Alebo myslite ze je to len z chvilkoveho stresu?