Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

Lilka86

monza- mne to cele zacalo tym ze som nemohla sa z hlboka nadychnut, myslela som ze je to koli tomu ze fajcim a tak som nejako tomu nepripisovala pozornost.. no v roku 2009v obdobi vianoc som skolabovala... proste mi prislo zle, nemohla som dychat, busenie srdca, trpli mi koncatiny.. no behali sme po vsetkych moznych vysetreniach a nikto mi nevedel povedat comi je.. vtedy ma ani nenapadlo ze by to mohlo byt psychickeho charakteru... nejak to potom trosku ustupovalo tak som to prestala aj riesit.. no lenze potom v lete sa to zhorsilo tak brutaaalne ze som sa bala aj pohnut aby som sa nahodou nezadychcala, proste bolo mi straasne zle, uplne tak ze zomieram, zvieralo mi srdce, guca v krku, no hrozne fakt... no a tak som isla k psychiatrovi ale trvalo rok kym som zacala brat az ten arketis ktory mi fakt pomohol... Ked ti antidepresiva nezaberu tak do mesiaca treba menit!! to je aj na kazdych liekoch napisane ze tak cca 2-3tyzdne kym zaberu... mne ten doktor vtedy dal najprv preto coaxil lebo ja mam asi citlivy zaludok, lebo prvy krat mi dal tusim serlift a mala som strasne hnacky z neho tak ten coaxil je taky jemny vraj no lenze mi aj prd pomohol :) tak drzim palce :)

marcelina78

Ahojte, no ja mam tiez posledne dni s tym dychanim, chvilkami sa bojim, ze sa zadusim, ta potvora sa objavuje vzdy inak a vzdy je to blbe, niekedy mam pocit, akoby som vypila otravu, je mi celkovo tak zle, potom hlava, tlaky, na odpadnutie, slabost,minuly tyzden 3 dni casto arytmia srdca, uplne mi preskakovalo az vynechavalo, krvave oci, piskanie v usiach, potom to dychanie,akoby mi niekto stlacal pluca a nedostavao sa mi vzduchu, teraz mam stuhnutu celu krcnu chrbticu uz par dni, celkove strasna nalada, totalna vycerpanost, bez moznosti "vypnut" ci som v pohybe, alebo v klude a konecne by som sa chcela uvolnit ani neviem, kedy som sa citila uvolnene a dobre, zeby som sa schuti zasmiala...

monza

Lilka 86, aj ja sa trápim rok aj pol, tiež som brala Coaxil, ale nepomáhal. U teba sa ako prejavovali každodenné problémy, že Ti nasadili tieto antidepresíva? Ja som celý deň vnútorne napätá, nervózna, ťažké dýchanie po námahe, točenie hlavy. Teraz som vysadila neurol,začala som užívať,Estrozin a je mi o niečo lepšie, nemám také búšenie srdca. Určite mi musí doktorka nasadiť liečbu, ale čakáme ešte na Magnet.rezon.Bojím sa antidepresív tejto skupiny, ale keby pomohli, tak sa na to dám. Tebe ich predpísal neurolog alebo psychiater? Ďakujem.

Lilka86

Ahojte chcem sa podeliť tiež s mojou skúsenosťou z úzkosťou.. Ja som sa trápila viac ako rok a pol až kým som nenašla tú správnu lekárku a tie správne lieky.. bolo to naozaj hrozné, nemohla som dýchať, nikam som nechodila, trpela som strašne, stále som plakala a nebyť môjho úžasného priateľa tak už tu možno ani niesom.. najprv som začala chodiť k jednému psychiatrovi ale ten mi dal iba lexaurin no ale ten pomohol iba na chvíľu aj to nie celkom.. potom mi nasadil antidepr.Coaxil, brala som ich niekoľko mesiacov ale nijak sa to nezlepšovalo a tak som zmenila lekára, teraz beriem už iba antidepr Akretis a som úplne v pohode!! Konečne žijem! beriem ich 9mesiacov uz a vôbec ma niajko neobmedzujú.Každý mi tvrdil že žiadne lieky mi nepomôžu že si musím pomôcť sama ale môj názor je iný.. ja som skúšala všeličo, dokonca aj bio stravu ale nič nepomáhalo.. Ten kto má úzkostnú poruchu tá porucha je v mozgu a keď je to vážne musia zakročiť správne lieky! Len sa nebojte lekárovi poveďať úplne všetko, všetky pocity!! Ja som mala strach zo všetkého už potom, nemohla som byť sama doma, nemohla som ísť do obchodu, nikam proste, začala som sa všetkého báť, bála som sa že sa zadusím...

silviap

Ahoj Katkana. Ja beriem Sertralin a cítim sa úplne v pohode. Nikdy som nemala z tých tabletiek také stavy ako tu niektorí píšu, že sa cítia unavení alebo ospalí. Cítim sa s nimi super.

Katkana

Ahojte!
Chcela by som sa opýtať: dá sa Vám normálne fungovať i s antidepresívami? Teda napr. chodiť do práce, byť aktívni, nie ospalí napr. a pod...
Ja uvažujem o predpísaní nejakých antidepr. ale mám obavy, aby som dokázala normálne potom fungovať... A nie napr. pospávať a pod.? Dík za každú radu:-)

tati

caute baby, ako sa mate? ja to nechcem zakriknut,ale v poslednom case sa citim celkom dobre a coskoro sa stahujem s priatelom, tak mi drzte palce,nech nezacnem panikarit...ani sa mi nechce verit,ze som sa k tomu konecne dopracovala....inak odporucam lubovnikovy caj kazdy vecer v kombinacii s magneziom a vitaminom B.odkedy som ho zacala pravidelne pit,tak sa mi fakt ulavilo....