Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Ahoj dievcata,
ospravedlnujem sa za zaver vcerajsieho textu. Jasne, ze mal byt "aK budem vediet" :o). Vynechava mi totiz klavesnica niektore pismenka, aj K. V ziadnom pripade nie som odbornicka na lieky, ale viem o nich trochu viac ako bezny pacient. Vyse 30 rokov som pracovala v klinickej chemii, spolupracovala som s jednou psychiatrickou klinikou v BA. K tej navykovosti : mnohe lieky su navykove, niektore viac a ine takmer vobec. A casto zatazuju pecen, zaludok, atd. Prave Tvoj liek, Ina, /xanax/ vykazuje navykovost a nie je urceny na dlhodobu terapiu /vela mesiacov bez prestavky/. Zatial co napr.seroxat patri do 3. generacie antidepresiv, ktore maju minimalne vedlajsie ucinky a nevyvolavaju prakticky ziaden navyk. Ale vyber lieku musi robit lekar podla podstaty problemu, lebo antidepresiva sa lisia sposobom, akym "tlmia" rozhadzanu psychiku, postupne pomahaju odstranit problem.
Ina,
tiez mam skusenost, ze na chrbticu mi homeopatia nezabrala. Ale opat zalezi na diagnoze a jej stupni. Chrbtica je vyrazne - ako velmi vela chorob - zalozena na psychike. Ved sa hovori "nevladzem to uz uniest na pleciach" a vtedy chrbtica urobi "rup". Pekne dni, drzte sa.
Ahojte všetky PP. Alternatíva čítam, že sa z teba stala odborníčka na lieky. MôJ Lekár mi zmenil kombináciu na citralex a frontin. Nemá s tým niekto skúsenosti? A ešte by som chcela zistiť či má niektorá z vás aj obsedantno-kompulzívnu poruchu, lebo mna postihlo aj to. Sedím v reštike alebo som na návšteve a z ničoho nič ma niečo núti odísť, lebo mám pocit že tam zomriem. Známi si už zvykli že uprostred oslavy odídem. Pozdravujem Jarku77 a napíš čo s tými homeopatikami.
ahoj skorica,velmi by ti pomohlo,ak by si chodila aj k psychologovi,pretoze lieky len utlmuju tvoje pocity,ale podstatne je to,aby dokazala neskor sama potlacit pocity strachu.to sa mozes naucit i pri psychologovi,ktory ti neskor ukaze,ako sa da prekonat prvy emocianalny popud neskor racionalnym vysvetlenim.a dost ti pomozu dychacie cvicenia,tiez by ta tym mal oboznamit psycholog,ale hlavne Neutekaj pred takymi situaciami,lebo taketo vyhybanie len predlzuje tvoj strach.a urcite tu plati pomaly dalej zajdes,tak netreba robit velke skoky a hrr do toho,ale vyberaj si jednoduchsie situacie,kde nepocitujes az taky strach,ale uz citis pocity uzkosti.ak prekonas tieto mensie situacie,urcite pojdes krocik po krocku a nemusis sa potom bat,ze sa vratis tam,kde si bola.toto vsetko viem,lebo som mala tiez uzkost,ale postupne som to zvladla.trva to dlhsie a sposobuje to vela neprijemnych pocitov a vela prekonavania,ale da sa to.drzim palce,nech to teraz uz smeruje len k lepsiemu:)
Hyla,ja neviem,možno si rýchlo zvyšuješ dávku a organizmus sa nestíha prispôsobovat,skús ostat na polke kým sa to nezmierni ale za telefonát nič nedáš.Ja by som v tomto prípade ostala na nižšej dávke,kým by som si nezvykla a neprestali by tie nežiadúce účinky.Alebo sa spýtaj lekárky na dávkovanie čo ja viem štvrt ráno štvrt poobede?Aby sa tá polka dodržala.Ale vieš moja svokra je velmi citlivá na lieky,ona si dá pol paralenu od bolesti a stačí jej.Nemala si aj ty niekedy problémy s dávkovaním liekov,nie si citlivejšia na reakcie liekov.To by mohla byt tiež príčina,aj hmotnost .Vieš niekomu stačí 100mg a niekto potrebuje na to isté 200mg lieku.Takže nič sa nedeje pokojne zajtra zavolaj porad sa ponúkni nejaké riešenie aj ty a dá sa to do poriadku.Magne som si dávala namiesto xanaxu,lebo som sa tiež bála návyku na benzodiazepíny.Ráno a večer 500 mg z lekárne.Len ta upozorním,že som bola po nom dost ospalá kým si organizmus zvykol.Aj teraz to niekedy najma po únave používam ako upokojovač pred spaním Denná max.dávka je 3000 mg,vylučuje sa močom.Ale tolko nepotrebuješ.Aj pri záchvate paniky sa zvykne podávat na upokojenie.daj vediet moja ako ti je.Neboj sa sme tu s tebou a všetko prejde
marta môže to byt čokolvek.Takto sa prejavuje nízky tlak,štítna žlaza,nedostatok železa.Chod za lekárom povedz všetky príznaky a nech skúsia nejaké vyšetrenia krvi a pod..My si tu radíme viac menej babsky a zo skúseností zo spoločnými chorobami,ale odpoved ti dá len lekárske vyšetrenie,napíš ako si dopadla a zostan s nami.
ahoj damaxy tie lieky beriem uz od minuleho stvrtku a od pondelka nemozem spavat.do nedele som si davala len stvrt tabletky rano a od pondelka uz po polke a citim sa divne mala by som si to zvisit na jednu celu rano. doktorka mi vravela ze budem mat vedlajsie ucinky ako sucho v ustach a vyrazky ale mam aj zalahnute v usiach,sumi mi v nich.to musi by tymi liekmi lebo chodievam spat ako zvycajne,snazim sa oddychovat zdravo stravovat postupne sa ucim ,chodim von.doktorka povedala ze by sa tie ucinky mali postupne zmiernovat a aj na letaciku su napisane tieto neziaduce ucinky.tak neviem.toho magne b6 mozem kolko za den zjest? rano vecer?ked mne sa to prejavuje ked som vonku medzi ludmi alebo v autobuse.doma som v pohode.nie som nervozna.vdaka za kazdu radu dievcata.citim sa uplne neschopna s tymto bojovat.najradsej by som len doma sedela.
damaxy nič sa nedeje, ty maily chodia ako sa im chce.Ja ako vidiš mam stale dylemu s liekmi.Mam vyčitky svedomia že som nezostala len pri tych homeopatikach, ale ten doktor ma nalakal, že mam tu chrbticu v takom zlom stave, že vlastne všetky tie problemy možu pramenit z toho a nebude to potom už vobec lahkazaležitosť.A homeopatia je vraj dobra ale nie na chrbticu.
Ina ja som myslela,že to nedošlo,tak prepáč,lebo vtedy mi to vypisovalo,že sa nedá odoslat.