Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ano frajera mam:)...ale nedari sa mi moc bojovat s tou socialnou fobiou pretoze si neviem na seba zvyknut, vzdy ked idem von je mi zle a z tych zakrokov mam normalne traumu...nemozem sa na seba ani len pozriet
lenčok niektorí ľudia sú riadne tupé teliatka... vôbec nezáleží na tom aké máš jazvy a kde, každý predsa vie, že to hodnotu človeka nijako neznižuje... škoda reči sa nad takými ľuďmi pozastavovať... darí sa ti s tou sociálnou fóbiou bojovať? Máš priateľa, ak sa smiem spýtať? To veľmi pomáha na mnohé veci :)Mne keď pred cca 4 rokmi začali moje stavy, tak mi mama stále hovorila, žeby som si mala nájsť nejakého poriadneho frajera, žeby mi to hneď prešlo... ono mi to síce neprešlo ani s ním, ale odvtedy je to oveľa ľahšie...
no stala sa mi jedna neprijemna vec, jeden dermatolog mi porobil jazvy na brade...z uplnej malickosti, velmi dlhy pribeh...predtym som mala v pohode tvar...a vtedy to zacalo...stranenie sa spolocnosti, nedovera, busenie srdca, strata vlastne identity, pomaly ju ziskavam spat, ale je to tazke niekedy...niektore kamaratky sa zachovali nepekne a citila som akoby boli radi ze sa mi to stalo
Lenčok tak to máme podobné... a čo je ten blbý zákrok, ak sa smiem spýtať? A ešte, že viem asi, ale ako sa u teba prejavuje sociálna fóbia?
ooo ja mam uzkostno depresivnu poruchu a od isteho obdobia aj socialnu fobiu, ktora sa mi spustila po jednom blbom zakroku
ooo-musim teraz utekat z prace do mesta ale slubujem ze vecer cca 10.00 si precitam o tvojom pribehu a napisem o KBT :)
s úzkostnou poruchou s panickými atakmi... píšem o tom nižšie ako sa mi to prejavuje... to KBT by si mohlo pomôcť, koľko tam chodíš a aké maš z toho pocity?
ooo - dakujem :) upokojilo ma to :) neberiem AD.. chodim na cognitivno-behavioralnu terapiu.. a prejavuje sa to .. hm... zhrnula by som to jednym jedinym slovom "POCITMI". hlupymi vymyslenymi pocitmi. proste si robim starosti nad hlupostami a ked zbadam alebo sa docitam nieco hrozne, napr. o vrazde, drogach, nadprirodzenych veciach atd atd tak ma chyti taky panicky pocit, akoby zavrat a pocit akoby sa niektora z tych veci ktorej sa tak zlaknem uz uz isla stat... je to dost neprijemne :( alebo dostanem taky pocit strachu (aj ked viem ze sa NEMAM coho bat) akoby sa malo nieco strasne stat a chyta ma panika...:( najhorsie je na tom to ze si to viem odovodnit rozumom ze to je hupost ale akoby moja emocialna stranka stale nepocuvala moj rozum... :( a co ty? s cim sa pasujes ty?
ooo - dakujem :) upokojilo ma to :) neberiem AD.. chodim na cognitivno-behavioralnu terapiu.. a prejavuje sa to .. hm... zhrnula by som to jednym jedinym slovom "POCITMI". hlupymi vymyslenymi pocitmi. proste si robim starosti nad hlupostami a ked zbadam alebo sa docitam nieco hrozne, napr. o vrazde, drogach, nadprirodzenych veciach atd atd tak ma chyti taky panicky pocit, akoby zavrat a pocit akoby sa niektora z tych veci ktorej sa tak zlaknem uz uz isla stat... je to dost neprijemne :( alebo dostanem taky pocit strachu (aj ked viem ze sa NEMAM coho bat) akoby sa malo nieco strasne stat a chyta ma panika...:( najhorsie je na tom to ze si to viem odovodnit rozumom ze to je hupost ale akoby moja emocialna stranka stale nepocuvala moj rozum... :( a co ty? s cim sa pasujes ty?
chudatkoxxx a berieš AD? A ako sa tá tvoja porucha prejavuje?